standaard paginakop vestigingen

Google Street View

Over ons

Deze vestiging van PsyQ is in juni 2007 in Amsterdam geopend. Wij bieden bewezen effectieve behandelingen aan voor de meest voorkomende psychische klachten. Te weten: ADHD bij volwassenen, angststoornissen, depressie, eetstoornissen, persoonlijkheidsstoornissen, psychotrauma, seksuologie en somatiek & psyche.


Conversiestoornissen

Wij zijn gespecialiseerd in diagnostiek en behandeling van conversiestoornissen. Daarbij werken we samen met SEIN, Expertisecentrum epilepsie en slaapgeneeskunde.

Polikliek Farmacogenetica

Sinds kort is op deze locatie de polikliniek Farmacogenetica geopend. Patiënten die bijwerkingen of ineffectiviteit van hun medicijnen ervaren kunnen hier terecht voor onderzoek waarbij de gevoeligheid voor medicatie wordt getest aan de hand van hun DNA.

Wat gebeurt er op de polikliniek farmacogenetica?
Tijdens een consult op de polikliniek farmacogenetica van PsyQ wordt met een wattenstaafje wat wangslijmvlies afgenomen. Dit DNA gaat naar het laboratorium, waar bepaald wordt welke genvarianten iemand heeft. Op basis van deze screening wordt een individueel geneesmiddeladvies gemaakt dat naar de behandelaar wordt doorgestuurd.

PsyQ doet mee aan nieuw landelijk onderzoek naar behandelmethode OCS

PsyQ Amsterdam doet mee aan landelijk onderzoek naar een nieuwe behandelmethode voor een obsessieve-compulsieve stoornis (OCS). OCS, oftewel het hebben van dwangklachten, kan een grote negatieve invloed hebben op het leven van patiënten en hun familie of vrienden.

Op dit moment is Cognitieve Gedragstherapie (CGT) de standaardbehandeling. Het effect van CGT is aangetoond in onderzoek. Echter, niet iedereen die CGT afmaakt profiteert er (voldoende) van. Ook zijn er mensen die CGT niet aandurven omdat ze daarvoor situaties moeten aangaan die angst bij ze oproepen (‘exposure’). Het zou kunnen dat deze mensen wel profiteren van de Inference Based Approach (IBA), een behandeling zonder exposure. Het effect van IBA is ook aangetoond in eerder onderzoek. Pas als we kunnen aantonen dat IBA even effectief is als CGT, dan kunnen we Nederlandse patiënten deze alternatieve behandeling bieden. We hopen dat daardoor meer mensen met dwangklachten in Nederland zullen herstellen van hun aandoening.

ArrIBA-studie

Daarom doet PsyQ Amsterdam mee aan de arrIBA-studie, waarbij we het effect van IBA vergelijken met dat van CGT. Daarnaast kijken we bij een gedeelte van de deelnemers met behulp van hersenscans naar de invloed van behandeling op de hersenen. Deelnemers kunnen kiezen of zij mee willen doen aan dit extra hersenscan-onderzoek.

Wilt uw patiënt meedoen aan de arrIBA-studie? Neem dan contact met ons op via arrIBA@psyq.nl. Wilt u meer weten? Neem voor meer informatie een kijkje op de website Arriba-studie.nl. Het arrIBA onderzoek wordt uitgevoerd in samenwerking met GGZ Centraal. Projectleider: Dr. Henny Visser Uitvoerend onderzoekers: Drs. Nadja Wolf en Drs. Emma Koenen

Onderzoek naar nieuwe behandelmethoden

De PsyQ-vestigingen in Noord-Holland, te weten de vestigingen Amsterdam, Beverwijk, Haarlem, Purmerend en Zaandam, nemen deel aan een academisch netwerk met de UvA. Daar worden nieuwe behandelingen voor diverse psychische stoornissen ontwikkeld en in wetenschappelijk onderzoek geëvalueerd. Behandelingen in het kader van onderzoek gebeuren volgens protocol waarbij behandelaren zich aan de aanwijzingen houden van de aangewezen supervisor. Ook worden er nieuwe meetinstrumenten ontwikkeld en onderzocht, en wordt onderzoek gedaan naar psychologische processen bij verschillende vormen van psychische problematiek. Momenteel wordt er onderzoek gedaan naar patiënten met persoonlijkheidsproblematiek, een psychotrauma in de kindertijd, een slaapapp bij depressie en semi-gestructureerde vragenlijsten in de intakefase.

Dependance Johan Cruijff Boulevard

Deze vestiging beschikt over een dependance op de Johan Cruijff Boulevard in Amsterdam. U kunt hier niet voor al onze behandelingen terecht.

Het adres:
Johan Cruijff Boulevard 83-95 (regenboogkantoren), 5e etage
1101 DM Amsterdam

Onze experts

Anneke Wijnia Anneke Wijnia (1960) is psychoanalytisch psychotherapeut en systeemtherapeut. Zij is... Lees verder
Horusta Freije 200x200 Horusta Freije Horusta Freije is cognitief-gedragstherapeut en gespecialiseerd in de behandeling van patiënten... Lees verder
Rahav Maor Rahav Maor, oorspronkelijk afkomstig uit Israël, is GZ-psycholoog en psychotherapeut. Rahav is... Lees verder

Voor verwijzers

Adres

Adres

Overschiestraat 57
1062 HN Amsterdam
088 357 36 50
088 358 42 02

Openingstijden

Werkdagen: 08:30 - 17:00 uur

Wachttijden

Aanmelding Uitleg
Behandeling Uitleg

AanmeldingSluiten

De wachttijd tot aanmelding is het gemiddeld aantal weken wachten tussen de ontvangst van de aanmelding en het intakegesprek op de vestiging.

Zie je n.v.t. staan? Dit betekent niet dat er geen wachttijd is. Alle wachttijden zijn gemiddelden en kunnen voor jou persoonlijk dus anders zijn. Aan de genoemde wachttijden kunnen dan ook geen rechten worden ontleend.

Wil je weten wat je persoonlijke wachttijd is? Neem contact op met de vestiging, de gegevens staan bovenaan de pagina.

BehandelingSluiten

De wachttijd tot behandeling is het gemiddeld aantal weken wachten vanaf het eerste intakegesprek tot de start van je behandeling. Wij streven ernaar de start van je behandeling te laten aansluiten op de intake.

Zie je n.v.t. staan? Dit betekent niet dat er geen wachttijd is. Alle wachttijden zijn gemiddelden en kunnen voor jou persoonlijk dus anders zijn. Aan de genoemde wachttijden kunnen dan ook geen rechten worden ontleend.

Wil je weten wat je persoonlijke wachttijd is? Neem contact op met de vestiging, de gegevens staan bovenaan de pagina.

10 weken
43 weken
3 weken
45 weken
8 weken
0 weken
14 weken
20 weken
5 weken
22 weken
24 weken
26 weken
32 weken
17 weken
25 weken
6 weken
14 weken
44 weken

Afspraak afzeggen?

Wil je ons uiterlijk 24 uur van tevoren op de hoogte stellen via telefoonnummer 088 357 36 50 of per mail. Als je een afspraak korter dan 24 uur van tevoren afzegt, brengen wij het wegblijftarief in rekening.