standaard paginakop vestigingen

Google Street View

Intakestop Amsterdam tolk

Er geldt momenteel voor i-psy PsyQ Amsterdam een intakestop voor situaties waarbij een tolk vereist is.

Amsterdam Centrum-West

Adres

Overschiestraat 57
1062 HN Amsterdam
088 357 36 50
088 358 42 02

Openingstijden

Werkdagen: 08:30 - 17:00 uur

Afspraak afzeggen?

Neem uiterlijk 24 uur van tevoren contact met ons op om wegblijftarief te voorkomen.

Bel ons Mail ons

Amsterdam Centrum-West

Wat wij bieden

Ben je op zoek naar een psycholoog of psychiater in Amsterdam? Dan ben je bij PsyQ aan het juiste adres. Op onze vestiging Amsterdam Centrum-West behandelen we de meest voorkomende psychische problemen:


Somatiek & psyche

Wij zijn gespecialiseerd in diagnostiek en behandeling van conversiestoornissen/PNES. Daarbij werken we samen met SEIN, Expertisecentrum epilepsie en slaapgeneeskunde.

Medicatie-advies op maat

Op onze locatie in Amsterdam zit de polikliniek Farmacogenetica. Patiënten die bijwerkingen of ineffectiviteit van hun medicijnen ervaren kunnen hier terecht voor onderzoek waarbij de gevoeligheid voor medicatie wordt getest aan de hand van hun DNA.

Wat gebeurt er op de polikliniek farmacogenetica?
Tijdens een consult op de polikliniek farmacogenetica van PsyQ wordt met een wattenstaafje wat wangslijmvlies afgenomen. Dit DNA gaat naar het laboratorium, waar bepaald wordt welke genvarianten iemand heeft. Op basis van deze screening wordt een individueel geneesmiddeladvies gemaakt dat naar de behandelaar wordt doorgestuurd.

Onderzoek naar behandeling voor OCS

PsyQ Amsterdam doet mee aan de arrIBA-studie, een landelijk onderzoek naar een nieuwe behandelmethode voor een obsessieve-compulsieve stoornis (OCS). Op dit moment is Cognitieve Gedragstherapie (CGT) de standaardbehandeling. Het effect van CGT is aangetoond in onderzoek. Echter, niet iedereen die CGT afmaakt profiteert er (voldoende) van. Ook zijn er mensen die CGT niet aandurven omdat ze daarvoor situaties moeten aangaan die angst bij ze oproepen (‘exposure’).

Het zou kunnen dat deze mensen wel profiteren van de Inference Based Approach (IBA), een behandeling zonder exposure. Het effect van IBA is ook aangetoond in eerder onderzoek. In de arriba-studie vergelijken we het effect van IBA met dat van CGT. Als we kunnen aantonen dat IBA even effectief is als CGT, kunnen we Nederlandse patiënten deze alternatieve behandeling bieden. We hopen dat daardoor meer mensen met dwangklachten in Nederland zullen herstellen van hun aandoening. Daarnaast kijken we bij een gedeelte van de deelnemers met behulp van hersenscans naar de invloed van behandeling op de hersenen. Deelnemers kunnen kiezen of zij mee willen doen aan dit extra hersenscan-onderzoek.

Meer weten over de arrIBA-studie of aanmelden? Neem dan contact met ons op via arrIBA@psyq.nl of kijk op de website Arriba-studie.nl. Het arrIBA onderzoek wordt uitgevoerd in samenwerking met GGZ Centraal. Projectleider: Dr. Henny Visser Uitvoerend onderzoekers: Drs. Nadja Wolf en Drs. Emma Koenen

Onderzoek naar nieuwe behandelmethoden

De PsyQ-vestigingen in Noord-Holland, te weten de vestigingen Amsterdam, Beverwijk, Haarlem, Purmerend en Zaandam, nemen deel aan een academisch netwerk met de UvA. Daar worden nieuwe behandelingen voor diverse psychische stoornissen ontwikkeld en in wetenschappelijk onderzoek geëvalueerd. Behandelingen in het kader van onderzoek gebeuren volgens protocol waarbij behandelaren zich aan de aanwijzingen houden van de aangewezen supervisor. Ook worden er nieuwe meetinstrumenten ontwikkeld en onderzocht, en wordt onderzoek gedaan naar psychologische processen bij verschillende vormen van psychische problematiek. Momenteel wordt er onderzoek gedaan naar patiënten met persoonlijkheidsproblematiek, een psychotrauma in de kindertijd, een slaapapp bij depressie en semi-gestructureerde vragenlijsten in de intakefase.

Dependance Johan Cruijff Boulevard

Deze vestiging beschikt over een dependance op de Johan Cruijff Boulevard in Amsterdam. U kunt hier niet voor al onze behandelingen terecht. Neem contact op voor meer informatie.

Het adres:
Johan Cruijff Boulevard 83-95 (regenboogkantoren), 5e etage
1101 DM Amsterdam.

Wachttijden

Aanmelding Uitleg
Behandeling Uitleg

AanmeldingSluiten

De wachttijd tot aanmelding is het gemiddeld aantal weken wachten tussen de ontvangst van de aanmelding en het intakegesprek op de vestiging.

Zie je n.v.t. staan? Dit betekent niet dat er geen wachttijd is. Alle wachttijden zijn gemiddelden en kunnen voor jou persoonlijk dus anders zijn. Aan de genoemde wachttijden kunnen dan ook geen rechten worden ontleend.

Wil je weten wat je persoonlijke wachttijd is? Neem contact op met de vestiging, de gegevens staan bovenaan de pagina.

BehandelingSluiten

De wachttijd tot behandeling is het gemiddeld aantal weken wachten vanaf het eerste intakegesprek tot de start van je behandeling. Wij streven ernaar de start van je behandeling te laten aansluiten op de intake.

Zie je n.v.t. staan? Dit betekent niet dat er geen wachttijd is. Alle wachttijden zijn gemiddelden en kunnen voor jou persoonlijk dus anders zijn. Aan de genoemde wachttijden kunnen dan ook geen rechten worden ontleend.

Wil je weten wat je persoonlijke wachttijd is? Neem contact op met de vestiging, de gegevens staan bovenaan de pagina.

12 weken
14 weken
12 weken
14 weken
12 weken
14 weken
12 weken
14 weken
12 weken
14 weken
12 weken
14 weken
12 weken
14 weken
12 weken
14 weken

Onze experts

Anneke Wijnia Anneke Wijnia (1960) is psychoanalytisch psychotherapeut en systeemtherapeut. Zij is... Lees verder
Horusta Freije 200x200 Horusta Freije Horusta Freije is cognitief-gedragstherapeut en gespecialiseerd in de behandeling van patiënten... Lees verder
Rahav Maor Rahav Maor, oorspronkelijk afkomstig uit Israël, is GZ-psycholoog en psychotherapeut. Rahav is... Lees verder

Voor verwijzers

Voor verwijzers

Voor verwijzers

Meldt uw patiënt digitaal aan bij PsyQ