Een verstoord lichaamsbeeld, heftige eetbuien, ernstig overgewicht of een eetobsessie. Eetstoornissen zijn er in vele soorten en maten. Behandeling ervan is heel belangrijk. Met de juiste behandeling kan uw eetstoornis verdwijnen of kunt u leren om er anders mee om te gaan.

Behandelvormen

Bij PsyQ zijn verschillende therapie- en behandelvormen voor mensen met eetstoornissen. Cognitieve gedragstherapie is de meest onderzochte en effectief gebleken psychologische behandeling bij eetstoornissen. In de behandeling wordt onder andere onderzocht welke gedachten er zijn over eten, gewicht en lichaamsvormen en of deze gedachten kloppen.

Individueel of groep

Afhankelijk van de ernst van de klacht, het steunsysteem en de eetstoornis is individuele therapie mogelijk en zijn er verschillende vormen van groepstherapie. Een groep heeft onder meer als voordeel dat het onderling zorgt voor herkenning van de problemen. De groepsleden kunnen elkaar onderling steunen en dat zorgt voor het besef ‘ik sta er niet alleen voor’.

De behandeling van een eetstoornis wordt uiteraard afgestemd op de patiënt. De behandelaar bepaalt, na overleg met u, de meest geschikte behandelaanpak.

Behandeling

Voor een behandeling bij PsyQ heeft u een verwijsbrief van uw huisarts nodig. Heeft u nog geen verwijsbrief? Neem dan contact op met uw huisarts. Wij gaan pas met uw aanmelding aan de slag wanneer we uw verwijsbrief in goede orde ontvangen hebben.