Kliniek voor eetstoornissen
Kliniek voor eetstoornissen
Cliƫnten (vanaf 17,5 jaar) met ernstige anorexia, boulimia of binge eating kunnen in Groningen worden opgenomen in de kliniek voor een intensieve behandeling van eetstoornissen.
Opname en contact
Als je overweegt om je in onze kliniek te laten opnemen, vragen we je om een kennismaking af te spreken. Goed te weten, dit kan alleen als je naar ons bent verwezen door je behandelaar of huisarts. Deze kennismaking is op vrijdagmiddag om 14.00 uur. Je kan daarvoor contact met ons opnemen via T 050 520 70 71.
e kan in de eetstoorniskliniek terecht als het tijdens een poliklinische of deeltijd behandeling niet (meer) lukt om een gezond eetpatroon voor elkaar te krijgen. Ook kan je worden opgenomen als je al lang leeft met de eetstoornis anorexia of boulimia en je een korte, intensieve opname nodig hebt. De opname van 6 weken is bedoeld om jouw medische conditie te verbeteren.
Behandeling
In de kliniek worden eetstoornissen behandeld zoals anorexia en boulimia en binge eating. We werken met verschillende behandelvormen, waarbij cognitieve gedragstherapie leidend is.
We helpen je op een gezonde manier met eten om te gaan en anders te gaan denken over jouw gewicht en uiterlijk, waardoor je minder bang wordt voor eten. In de kliniek besteden we aandacht aan de problemen die mogelijk ten grondslag liggen aan jouw eetstoornis en die meer naar voren komen als je weer gezonder leert te eten. We gaan met je aan de slag met het:
- normaliseren van jouw eetpatroon en gewicht;
- realistisch leren denken over gewicht en lichaamsvorm;
- stoppen met eetbuien, braken of laxeren;
- aanleren van een gezond bewegingspatroon;
- doorbreken van jouw isolement en het geheimhouden van de eetstoornis door steun te zoeken in jouw eigen omgeving;
- verbeteren van jouw negatieve lichaamsbeeld en zelfbeeld en het verminderen van perfectionisme;
- herstellen en verbeteren van jouw sociale contacten en/of vaardigheden.
Ervaringen
De ervaring van onze patiƫnten in de kliniek is tweeledig. Uiteraard is het spannend en vraagt het om veel inzet. Hier staat tegenover dat het erg prettig is om erkenning te vinden voor jouw problemen en ook herkenning van lotgenoten te ervaren. Gelukkig is er tijdens de opname ook onderling plezier.
Om meer inzicht te geven in de wereld van eetstoornissen, is er in opdracht van PsyQ Groningen een film gemaakt over de 4 verschillende eetstoornissen: anorexia, boulimia, eetbuistoornis en eetstoornis NAO.
Please enter a valid video URL.
The URL can point to any Facebook, Twitch, Vimeo or Youtube video.