Eetstoornis NAO (Niet Anderszins Omschreven)

Eetstoornis NAO

pdf
Meer+informatie+over+eetstoornissen+bij+PsyQ.png

Er is sprake van een eetstoornis Niet Anderszins Omschreven (NAO) als je symptomen vertoont van bijvoorbeeld anorexia, boulimia of een eetbuistoornis maar deze symptomen niet helemaal vallen onder de criteria die bij deze eetstoornissen horen.

Bij de eetstoornis NAO draait je leven, net als bij andere eetstoornissen om (niet-)eten en deze obsessieve gedachten gaan vaak gepaard met een overheersende angst om dik te worden of te blijven. Deze gedachten en de manier waarop je omgaat met eten hebben veel invloed op je dagelijks leven.

Eetstoornis NAO symptomen

  • Als er sprake is van een eetstoornis NAO voldoe je aan alle criteria van anorexia, behalve dat je huidige lichaamsgewicht binnen de normale grenzen ligt
  • Je voldoet aan alle criteria van boulimia, behalve dat de eetbuien en de manieren om dit te compenseren minder vaak voorkomen dan 2 keer per week of met een duur korter dan 3 maanden

Ook voor de NAO eetstoornis bieden we binnen PsyQ een behandeling die vergelijkbaar is met de behandeling van de andere eetstoornissen.