Hyperseksualiteit

Hyperseksualiteit

Meer+informatie+over+hyperseksualiteit+bij+PsyQ

Een overmatig seksueel verlangen komt tot uiting in bijvoorbeeld een pornoverslaving of het overmatig masturberen. Maar ook het zeer frequent seks willen hebben met een partner, prostitutiebezoek, of veelvuldig vreemdgaan kunnen een gevolg zijn.

Er is altijd de vraag: wat is veel? Wat is overmatig? Uw seksueel verlangen of gedrag wordt een probleem wanneer u of uw omgeving er last van heeft. U ervaart uw eigen seksueel gedrag dan veelal als te veel, schadelijk of gevaarlijk.

Vaak voelt u geen controle over de hoeveelheid of de duur van het seksueel gedrag. Ondanks de wens te stoppen, lukt het niet uw eigen seksuele gedrag te veranderen.

Gevolgen van hyperseksualiteit

Mensen met een overmatig seksueel verlangen ervaren hun seksuele gedrag vaak als schadelijk: ze hebben onveilige seks, verwaarlozen hun werk, gezin en/of sociale contacten, of krijgen financiële problemen. Vaak voelen zij daarnaast veel gevoelens van schuld en schaamte.

Hulp zoeken bij een overmatig verlangen

Wij kunnen u helpen meer controle te krijgen over uw seksuele verlangen en gedrag. Samen met u kijken we welke factoren uw klachten veroorzaken en in stand houden. De behandeling richt zich op het leren begrijpen, beheersen en controleren van uw verlangen en seksueel gedrag.

Voor mannen met een seksverslaving kan deze behandeling ook online.