Over ons

Over PsyQ - Organisatie Duplicaat 1

pdf

Samenwerkingsverband PsyQ

PsyQ Nederland is een samenwerkingsverband tussen Lentis, en Mondriaan en Parnassia Groep

Waarvoor kan je bij PsyQ terecht? 

PsyQ biedt specialistische behandelingen voor veelvoorkomende psychische klachten:

Vaak zijn er meerdere klachten of zijn er omstandigheden die de hulpvraag complexer maken.

Missie

Bij PsyQ bieden we specialistische behandeling voor matige en ernstige, veelal complexere mentale klachten. We zijn een innovatieve aanbieder van geestelijke gezondheidszorg en bieden kwalitatief hoogwaardige en deskundige behandelingen. De hulpvraag en de persoonlijke omstandigheden van de mensen die zich tot ons wenden, zijn een belangrijk uitgangspunt in hoe wij hen ondersteunen in hun herstel. Wij geloven dat we zo bijdragen aan een mentaal veerkrachtige samenleving en een toegankelijke geestelijke gezondheidszorg, nu en in de toekomst.

Kernwaarden PsyQ

Deskundig: We bieden specialistische, vooruitstrevende behandelingen voor de meest voorkomende psychische problemen. Onze deskundige behandelaren zijn gedreven en werken volgens de laatste inzichten en wetenschappelijke onderzoeken

Respectvol: Wij zoeken naar verbinding door alles wat we doen helder en transparant te maken voor onze cliënt en door goed te luisteren naar hun inbreng en eigen verhaal. 

Optimistisch: We zijn positief over de veerkracht van cliënten. We hebben er vertrouwen in dat zij met een professionele behandeling kunnen herstellen en zich vaardigheden eigen kunnen maken om dat herstel te bevorderen en vast te houden. We helpen onze cliënt op een persoonlijke en motiverende manier, zodat deze vertrouwen krijgt in zichzelf.

‘Herstellen is hard werken. Wij helpen mensen op weg met als doel dat ze het uiteindelijk zelf kunnen doen.’

– Jurgen Verbeeck, voorzitter directieraad PsyQ Nederland

Directieraad

Visie

In ons netwerk bundelen we onze krachten en bieden in alle fases van de ontwikkeling van psychische stoornissen onze expertise. Onze werkwijze kenmerkt zich door:  

  • We gaan uit van de eigen kracht van onze cliënten en zien hun naasten als belangrijke hulpbron.  
  • We werken intensief samen met onze ketenpartners.  
  • We laten op de persoon afgestemde behandeldoelen meer leidend zijn dan classificatie.  
  • We ontwikkelen en onderzoeken voortdurend gepersonaliseerde, wetenschappelijk bewezen behandelingen in ons kennisnetwerk.  
  • We zetten onze beschikbare middelen doelmatig in. Hiermee bieden we een uitdagende en inspirerende werkomgeving. 

Uitgelicht blok - Ervaringen met PsyQ

Ervaringen met PsyQ

Benieuwd naar ervaringsverhalen over behandelingen en/of psychische klachten? Lees hoe anderen omgaan met psychische klachten zoals paniekaanvallen, slapeloosheid en aandacht- en concentratieproblemen.

Werken bij PsyQ uitgelicht op Over PsyQ

Werken en leren bij PsyQ

Wij zijn altijd op zoek naar bevlogen zorgprofessionals voor in onze multidisciplinaire teams. Door onze landelijke dekking is er altijd wel een PsyQ vestiging bij jou in de buurt waar je aan de slag kan!

Over PsyQ: Hoe is PsyQ georganiseerd?

Inclusieve cultuur

Bij PsyQ vinden we het belangrijk om van en mét elkaar te leren, dat iedereen zichzelf kan zijn en een ieder zich gewaardeerd voelt. We maken geen onderscheid op gebied van geslacht, geloof, sociale achtergrond, geaardheid of etniciteit.

Contact opnemen met PsyQ

PsyQ is telefonisch te bereiken van 8:30 uur tot 17:00 uur via het algemene nummer. Voor vragen over je aanmelding kun je ons telefonisch bereiken op werkdagen tussen 8.00-12.00 uur.

Contact