Eetstoornis expertisecentra

Eetstoornis expertisecentra

pdf

Meer+informatie+over+groepsbehandeling.png

Op meerdere PsyQ-vestigingen kunnen mensen met eetstoornissen terecht. Voor mensen waarbij de problemen complexer zijn, bestaan er binnen PsyQ 3 expertisecentra in Groningen, Den Haag en Rotterdam waar intensieve behandeling voor eetstoornissen mogelijk is.

Eetstoornis Experts Netwerk

Samen met Youz, kinder- en jeugdpsychiatrie, bieden we in Den Haag en Rotterdam een intensieve behandeling voor jongeren vanaf 12 jaar. Dit samenwerkingsverband, genaamd Eetstoornis Experts Netwerk (ÉÉN), heeft sinds 2021 het TOPGGz-keurmerk. Door samen te werken en gebruik te maken van op elkaar aansluitende behandelmodellen kunnen we één zorgprogramma eetstoornissen aanbieden voor kinderen, jongeren en volwassenen. Emergis, ook onderdeel van het samenwerkingsverband, biedt het zorgprogramma aan in Goes.

Kliniek

In Groningen is er ook een kliniek voor eetstoornissen. In deze kliniek kunnen cliënten worden opgenomen (vanaf 17/18 jaar) met ernstige anorexia of boulimia.

Soorten behandeling

Naast de individuele behandeling is er op deze locaties ook de mogelijkheid om deel te nemen aan een groepsbehandeling. Deze groepsbehandeling wordt vaak geadviseerd bij ernstige bijkomende lichamelijke klachten, psychiatrische problemen zoals persoonlijkheidsstoornissen, angst of traumatische klachten, bij terugval in de eetstoornis of wanneer er sprake is van een zeer gebrekkig steunsysteem. Een team van experts op het gebied van eetproblemen kijkt samen met jou naar de samenhang van de problemen. Er is een nauwe samenwerking met diëtisten, (huis)artsen en ziekenhuizen.