Eetstoornis expertisecentra

Eetstoornis expertisecentra

pdf

Meer+informatie+over+groepsbehandeling.png

Op meerdere PsyQ-vestigingen kunnen mensen met eetstoornissen terecht. Voor mensen waarbij de problemen complexer zijn, bestaan er binnen PsyQ 3 expertisecentra waar intensieve behandeling voor eetstoornissen mogelijk is.

PsyQ biedt een intensieve behandeling voor eetstoornissen (vanaf 16 jaar) op de vestigingen Groningen, Den Haag en Rotterdam.

Samen met Youz, kinder- en jeugdpsychiatrie, bieden we in Den Haag en Rotterdam een intensieve behandeling voor jongeren vanaf 12 jaar. In het expertise centrum in Groningen bieden we vanaf 17 jaar intensieve behandeling.

Een team van experts op het gebied van eetproblemen kijkt samen met jou naar de samenhang van de problemen. Er is een nauwe samenwerking met diëtisten, (huis)artsen en ziekenhuizen.

Soorten behandeling

Naast de individuele behandeling is er op deze locaties ook de mogelijkheid om deel te nemen aan een groepsbehandeling.

Deze groepsbehandeling wordt vaak geadviseerd bij ernstige bijkomende lichamelijke klachten, psychiatrische problemen zoals persoonlijkheidsstoornissen, angst of traumatische klachten, bij terugval in de eetstoornis of wanneer er sprake is van een zeer gebrekkig steunsysteem.

Kliniek

In Groningen is er ook een kliniek voor eetstoornissen,in deze kliniek kunnen patiënten worden opgenomen&(vanaf 17/18 jaar) met ernstige anorexia of boulimia.