standaard paginakop vestigingen

Adres

Adres

Hereweg 76
9725 AG Groningen
050 522 33 44
050 522 32 55

Openingstijden

Werkdagen: 08:30 - 17:00 uur

Afspraak afzeggen?

Neem uiterlijk 24 uur van tevoren contact met ons op om wegblijftarief te voorkomen.

Mail ons Bel ons

Telefonisch spreekuur afdeling Eetstoornissen

Telefonisch spreekuur afdeling Eetstoornissen

Op maandag, woensdag en vrijdag tussen 9.00 en 10.00 uur is er een telefonisch spreekuur voor verwijzers, nieuwe cliënten, naasten of andere belangstellenden die vragen hebben over eetstoornissen. Bij PsyQ Groningen kun je terecht voor een poliklinische of deeltijdbehandeling bij eetstoornissen. Mocht het nodig zijn, dan kun je ook worden opgenomen in onze kliniek voor eetstoornissen.
Wij zijn te bereiken op: 050-5223344.

Groningen

Wat wij bieden

Ben je op zoek naar een psycholoog of psychiater in Groningen? Dan ben je bij PsyQ aan het juiste adres. Op onze vestiging in Groningen hebben wij behandelaanbodop de volgende gebieden:

Blended behandeling

Je kunt bij ons ook terecht voor een zogenaamde 'blended' behandeling. Dit betekent dat je face tot face afspraken afwisselt met online behandeling.

Hulp in de GGZ

PsyQ Groningen is, naast de reguliere ziektebeelden, onder andere gespecialiseerd in het behandelen van het Chronisch Vermoeidheidssyndroom, psychische begeleiding bij genderdysforie, bipolaire stoornis en eetstoornissen. Ook is er een ADHD-polikliniek.

Groepsbehandelingen

Tevens kun je bij PsyQ Groningen terecht voor groepsbehandelingen voor fobie, sociale angsten, paniek en dwang, depressie, eetstoornissen en persoonlijkheidsstoornissen (zowel MBT- als SFT-groepen).

Groepen 2024

Activerende groep/doelengroep

De groep is gericht op cliënten met depressieve klachten, moeite hebben de dag op te starten en moeite hebben invulling te geven aan de dag.

Slaaptraining en nachtmerrietraining

Deze groep bestaat uit twee delen; te weten deel A (slaaptraining) die gericht is op cliënten met slaapproblemen. De training zal gericht zijn op het verbeteren van de slaaphygiëne. Deel B (nachtmerrietraining) kan worden toegevoegd bij cliënten die nachtmerries hebben ten gevolge van trauma.

Cognitive Gedragstherapie -unified protocol

Deze groepsbehandeling is bedoeld voor cliënten met emotionele stoornissen zoals angst en/of depressieve klachten. Er wordt elke sessie een ander thema/vaardigheid uit de CGT besproken: emoties, g-schema opstellen, negatieve pijltechniek, denkvalkuilen, ankeren in het moment, alternatief gedrag, exposure van lichamelijke sensaties en emotie-exposure.

VERS-basis

Deze groepstraining is bedoeld voor mensen met emotieregulatie problematiek. Vaak is er sprake van een borderlinepersoonlijkheidsstoornis, maar dit is geen voorwaarde voor deelname. In deze training worden een aantal vaardigheden besproken om emoties beter te leren hanteren en wordt er een 'pannetjes schema' opgesteld. Hierdoor krijg je beter zicht op het oplopen van spanningen en het hanteren hiervan.

Zelfbeeldgroep

De groep is er voor je als je kampt met een laag zelfbeeld. Hier leer je je zelfbeeld realistischer te maken.

Psycho-educatie gezonde voeding

De groep helpt je als je een eetstoornis hebt zoals anorexia, boulimia, eetbuistoornis of andere gespecificeerde eetstoornis. Deze groep vindt plaats in de startfase van de behandeling.

Vroeger en verder

Dit is een groepsbehandeling voor mensen met PTSS. Het doel is meer grip krijgen op traumaklachten, herkenning en erkenning door contact met lotgenoten en het aanleren van vaardigheden om beter met klachten om te gaan.

Tot slot zijn er bij PsyQ Groningen een zogenaamde Runningtherapygroep, een Leefstijlgroep, een Echtparengroep en een ACT- groep (Assertive Community Treatment).

Trauma

PsyQ-Groningen kent een polikliniek traumabehandeling en is gespecialiseerd in zowel exposuretherapie als EMDR bij de behandeling van trauma's.


Kliniek voor eetstoornissen

PsyQ Groningen heeft als enige ggz-organisatie in het noorden van het land een kliniek voor eetstoornissen. Onze kliniek voor eetstoornissen biedt zorg voor inwoners van de provincies Groningen, Friesland, Drenthe, de kop van Overijssel en de Noordoostpolder.

Spoed en crisis

PsyQ Groningen is elke werkdag geopend van 8.30 tot 17.00 uur. In geval van crisis kun je, als je al in behandeling bent bij PsyQ Groningen, binnen de openingstijden bellen naar het algemene nummer van PsyQ Groningen: 050 522 33 44.

Wachttijden

Aanmelding Uitleg
Behandeling Uitleg

AanmeldingSluiten

De wachttijd tot aanmelding is het gemiddeld aantal weken wachten tussen de ontvangst van de aanmelding en het intakegesprek op de vestiging.

Zie je n.v.t. staan? Dit betekent niet dat er geen wachttijd is. Alle wachttijden zijn gemiddelden en kunnen voor jou persoonlijk dus anders zijn. Aan de genoemde wachttijden kunnen dan ook geen rechten worden ontleend.

Wil je weten wat je persoonlijke wachttijd is? Neem contact op met de vestiging, de gegevens staan bovenaan de pagina.

BehandelingSluiten

De wachttijd tot behandeling is het gemiddeld aantal weken wachten vanaf het eerste intakegesprek tot de start van je behandeling. Wij streven ernaar de start van je behandeling te laten aansluiten op de intake.

Zie je n.v.t. staan? Dit betekent niet dat er geen wachttijd is. Alle wachttijden zijn gemiddelden en kunnen voor jou persoonlijk dus anders zijn. Aan de genoemde wachttijden kunnen dan ook geen rechten worden ontleend.

Wil je weten wat je persoonlijke wachttijd is? Neem contact op met de vestiging, de gegevens staan bovenaan de pagina.

43 weken
9 weken
40 weken
12 weken
26 weken
2 weken
52 weken
2 weken
6 weken
12 weken
15 weken
6 weken
4 weken
4 weken
52 weken
2 weken
52 weken
52 weken

Informatie over eetstoornissen kliniek PsyQ Groningen

Cliënten (vanaf 17/18 jaar) met ernstige anorexia of ernstige boulimia kunnen in Groningen worden opgenomen in de Kliniek voor Eetstoornissen.

Werken en leren bij PsyQ

Werken en leren bij PsyQ

We zorgen niet alleen voor onze cliënten, maar ook voor jou! 

Blok - voor verwijzers - locatie

Informatie voor verwijzers

Lees alle informatie over het verwijzen van een cliënt, ons zorgaanbod per vestiging, crisissituatie, consultatie en second opinion en ons trainingsaanbod voor verwijzers. 

Behandelaren Groningen

Helga Pruiksma Helga Pruiksma is klinisch psycholoog en psychotherapeut en werkzaam bij PsyQ Groningen op de... Lees verder
Tamara Opdam Tamara Opdam is klinisch psycholoog en cognitief-gedragstherapeut/supervisor VGCt.  Lees verder