Uw angststoornis behandelen is belangrijk omdat een angstoornis in de meeste gevallen niet vanzelf overgaat. Bij PsyQ bieden we verschillende effectieve behandelingen aan. Weet u nog niet zeker of u een angststoornis hebt? Onze online zelftest angststoornissen geeft een indicatie.

Hebt u besloten dat u gebruik wilt maken van onze angst behandeling? Neem dan eerst contact op met uw huisarts. Hij of zij kan u doorverwijzen naar PsyQ. Via de site kunt u zich eenvoudig eenvoudig aanmelden voor onze behandeling angststoornis.

Therapie angststoornis

De behandeling van een angststoornis bestaat meestal uit een combinatie van:

  • Een individuele angststoornis behandeling door een psycholoog
  • Groepsbehandelingen
  • Online behandeling
  • Medicatie
  • Behandeling van bijkomende stoornissen, bijv. slaapproblemen, angst, verslaving, (winter)depressie

Angststoornis medicatie

Medicatie tegen angst kan belangrijk zijn in de behandeling en heeft tot doel ernstige klachten van een paniekstoornis te verminderen.

Medicijnen tegen angst worden altijd door een arts voorgeschreven. Er zijn verschillende soorten medicijnen voor een angststoornis. Samen met uw arts kijkt u welke voor u het meest geschikt is en evalueert u het effect en de bijwerkingen.

Een medicijn tegen angst moeten voor een langere tijd gebruikt worden om het beste resultaat te krijgen. Het is dus beter hier niet plotseling mee te stoppen maar dit altijd in overleg met uw behandelaar te doen. Ook voor alle overige vragen over uw medicatie geldt: bespreek het met uw arts.