Anonieme e-Health bij angst en depressie

pdf

Uit schaamte of angst voor de omgeving durf je misschien geen professionele hulp te zoeken voor je angst- of depressieklachten. Het aanbod van anonieme e-Health kan hierin voorzien. Deze anoniem verleende zorg niet kan worden gedeclareerd bij de zorgverzekeraars, en daarom krijgt PsyQ hiervoor subsidie van Zorginstituut Nederland. Je kunt daardoor anoniem blijven en deelname gaat buiten je huisarts en zorgverzekering om en kost je geen geld.

Voor wie is anonieme e-Health?

Het lukt je nog om de meeste dagelijkse bezigheden te doen, maar je hebt wel hulp nodig om te voorkomen dat je angst- en/of depressieve klachten verergeren. Het is belangrijk dat je je klachten serieus neemt. Om in aanmerking te komen voor anonieme e-Health moet je 18 jaar of ouder zijn. Verder is anonimiteit een belangrijke reden voor je om hier hulp te vragen. Met andere woorden: als je ergens anders al hulp krijgt voor dit probleem of als je ook naar je huisarts wilt gaan voor een verwijzing, dan krijg je een afwijzing voor anonieme e-Health, omdat je dan niet aan de subsidievoorwaarden voldoet.

Aanmelden voor anonieme e-Health

Wil je gebruik maken van de anonieme e-Health? Vul dan alle vragen van het aanmeldformulier in. Binnen een week nemen we contact met je op en lees je of wij jou kunnen helpen met onze anonieme e-Health. We hebben geen wachtlijst, dus als blijkt dat wij jou kunnen helpen, maken we direct daarna een afspraak met een psycholoog voor een kennismakingsgesprek.

Kunnen wij jou geen passende hulp bieden via onze anonieme e-Health, bijvoorbeeld omdat de problematiek te groot blijkt te zijn voor deze lichte vorm van hulp? Dan verwijzen wij je door naar een andere vorm van hulp.

Behandeling via anonieme e-Health

De behandeling richt zich op het verminderen van angst- en/of depressieve klachten en focust zich op realistisch leren denken. Wij maken gebruik van de ondersteunende NiceDay app. We kunnen je maximaal 6 sessies aanbieden. Na de kennismaking zijn er nog 4 sessies van 30 minuten met een psycholoog. Daarna is er nog een kortere afsluitende sessie waarin je bespreekt of je zelfstandig verder gaat of dat aanvullende hulp nog nodig is. Tussen de sessies door kun je gebruik maken van de chat, bibliotheek, dagboeknotities en oefeningen en ga je zelf actief aan de slag. Alles gaat via de ondersteunende app, ook de beeldbel sessies met een psycholoog, dus je hebt alleen een smartphone en wifi nodig om deel te nemen. Afhankelijk van de behoefte en de tijd tussen de sessies zal de behandeling 6 tot 10 weken duren.

Blijven mijn gegevens anoniem?

Al jouw persoonlijke gegevens zijn en blijven van jou en je kunt ze volledig laten verwijderen als je dat wilt. Jouw psycholoog heeft inzage in jouw registraties. Daarnaast kan het NiceDay team om extra informatie vragen, bijvoorbeeld over wat voor telefoon je gebruikt, als je tegen technische problemen aanloopt.

Vragen?

Heb je nog een vraag over onze anonieme e-Health? Stuur ons dan een e-mail. We proberen je vraag binnen drie werkdagen te beantwoorden.