Online behandeling voor angstklachten

Online behandeling voor angstklachten

pdf

Volg nu de behandeling voor je angstklachten volledig online. Het contact met jouw behandelaar vindt niet meer plaats in de behandelkamer, maar online via beeldbellen en/of chat. De behandeling wordt ondersteund door de app NiceDay.

Je werkt in je eigen tempo aan je probleem of klacht. Dat doe je op een moment dat het jou uitkomt. Contact met je behandelaar heb je via videobellen, chatten, mailen of bellen en je dagelijkse ervaringen deel je via de ondersteunende app NiceDay. Als je merkt dat het niet goed gaat kun je tussendoor contact zoeken met je behandelaar. Dat betekent niet dat je behandelaar altijd direct kan reageren, maar je hoeft dan niet te wachten tot de volgende behandelsessie. Je behandeling staat of valt met jouw inzet en motivatie. Bij volledige zelfhulpprogramma’s haken mensen regelmatig eerder af. Bij een online behandeling heb je contact met een behandelaar die je motiveert. Die stuurt je tussendoor berichtjes om je aan te moedigen en is geïnteresseerd in hoe het met je gaat. Op lastige momenten kan hij je motiveren om door te gaan.

Hoe werkt het?

Voor de online behandeling gebruiken we de app NiceDay. Na aanmelding ontvang je een instructie hoe je de app kan downloaden en daarna kun je al aan de slag!

Een impressie van een online behandeling bij PsyQ:

Voordelen online behandeling angstklachten

  • Geen wachttijd: je kunt direct beginnen.
  • Flexibel: je volgt je behandeling thuis, of op een andere zelfgekozen locatie en op een moment dat het jou uitkomt.
  • Persoonlijk: je hebt contact met jouw behandelaar via videobellen, chatten, mailen of bellen. Dagelijkse ervaringen deel je via ondersteunende tools.
  • Intensief: je werkt intensief aan je herstel, waardoor een behandeling vaak korter is.
  • Veilig: we maken gebruik van een beveiligde online omgeving om zo jouw privacy te garanderen.

De online behandelingen die wij aanbieden zijn ontwikkeld door specialisten en ervaren behandelaars, zoals psychiaters, psychologen en hoogleraren.

Wat heb je nodig om deze behandeling te volgen?

  • Smartphone met 4G/wifi
  • Smartphone vaardigheden (kunnen werken met apps)

Ervaringen online behandeling angst

Benieuwd hoe het er op de digitale poli aan toegaat? Lees dan het verhaal van de online behandeling van Bob.

Aanmelden online behandeling angstklachten

Aanmelden voor deze online behandeling doe je door het aanmeldformulier in te vullen. Geef daarop je voorkeur aan voor de online behandeling. Als wij je aanmelding hebben ontvangen dan kijken we of deze behandeling past bij de behandeling van jouw probleem. Je ontvangt daarna de instructies om te starten.