Psychotrauma

Inzichtgevende groepstherapie

pdf
Informatie+over+psychotrauma+bij+PsyQ.png

Het is de bedoeling dat inzichtgevende groepspsychotherapie mensen helpt in een veranderingsproces te komen dat leidt tot het opheffen en/of verminderen van symptomen.

Je moet bereid en in staat zijn om met andere mensen over je problemen te praten. Vooral de wisselwerking tussen de deelnemers onderling is belangrijk (steun, herkenning, een spiegel voorgehouden krijgen).

Bovendien loop je in de groep veelal tegen dezelfde dingen aan als in de buitenwereld waardoor eventuele problemen direct zichtbaar en bewerkbaar worden. De groep vormt daarbij een veilige plek om je bewust te worden van eigen emoties, behoeften, gedachten, drijfveren, conflicten en gedrag, en om te experimenteren met nieuw gedrag.

Soms is het feit dat je deel uitmaakt van een groep en 'erbij hoort' een ervaring die men voor het eerst meemaakt. Dat kan al 'genezend' zijn.

De afdeling Psychotrauma van PsyQ heeft jarenlange ervaring in de behandeling van deze, soms complexe, problematiek. We onderscheiden individuele- en groepsbehandelingen.

Bekijk de behandelingen van psychotrauma.