ADHD medicatie

Behandeling ADHD en ADD

illustratie-adhd-200px.png

Als je last hebt van ADHD-gerelateerde klachten dan ben je bij PsyQ aan het juiste adres. Er is ook aandacht voor ADD door middel van een speciale groepsbehandeling. Jouw behandeling wordt ondersteund door middel van de app Super Brains. 

Behandeling ADHD en ADD

Wil je behandeling voor je AD(H)D? Bij PsyQ bieden we diverse behandelingen aan, ook voor ADD. De behandeling van AD(H)D bestaat meestal uit een combinatie van: 

QbTest

Voordat je een behandeling kan krijgen wordt je eerst onderzocht op ADHD met behulp van het Diagnostisch Interview voor ADHD (DIVA-5). Daarna krijgen alle nieuwe cliënten een objectieve computertest*, de zg. QbTest die onrust met een infrarood camera, en impulsiviteit en aandachtsproblemen tegelijkertijd met een Continuous Performance Test (CPT) meet. De test wordt gebruikt t.b.v. de effectmeting na de start met ADHD medicatie. Er is ook een thuistest versie die de behandelaar kan aanvragen, de zg. QbCheck, die met de camera van de eigen computer d.m.v. gezichtsherkenning de hyperactiviteit meet. De validiteit van QbCheck lijkt vooralsnog goed (meer info: www.qbtech.com). 

* Dit geldt alleen voor cliënten die in behandeling zijn in Den Haag

Super Brains

Bij PsyQ werken we met Super Brains. Super Brains is het e-health platform waar jij de baas bent over jouw behandeling! Alles wat jij moet weten over jouw behandeling, vind je eenvoudig terug in de Super Brains app. Jij gaat zelf actief aan de slag met jouw doelen, maar je staat er niet alleen voor. Andere Super Brainers, buddies en behandelaars staan klaar om jou te helpen.

Toolbox
Een gepersonaliseerde toolbox zorgt ervoor dat je Habits en taken uitvoert om zo snel mogelijk jouw doelen te bereiken. Voor alle taken en habits die je hebt gedaan, of doelen die je hebt bereikt, ontvang jij in-game beloningen.

Behandeldoelen

Samen met de behandelaars stel je jouw doelen op en maak je hier een plan voor. Zodat je tussen de behandelingen door kan werken aan jouw doelen. Jij hebt inzicht in jouw behandeling en het behandelplan. Via Super Brains kan je snel en makkelijk contact opnemen met jouw behandelaar. Je kan met hem chatten of videobellen, bijvoorbeeld wanneer je ergens mee zit.

Community
In de community kan je tips en ervaringen lezen en delen. Ook kan je vrienden toevoegen en hen uitdagen voor challenges. Het is mogelijk om een buddy toe te voegen. Dit is iemand die je in jouw persoonlijke leven goed kent en vertrouwt. Bijvoorbeeld je partner, een van je ouders, een familielid of je beste vriend(in). Zij kunnen jouw voortgang zien en je motiveren om jouw doelen te bereiken. Jij krijgt alle tools in handen om de baas in eigen brains te worden! Niet voor even, maar voor je hele leven. Je kan direct aan de slag! Via de onderstaande link kan jij de app gratis downloaden. Als je bij PsyQ in behandeling gaat dan zorgt jouw behandelaar ervoor dat je deel wordt van zijn digitale praktijk.

Meer informatie over Super Brains? Kijk op www.superbrains.nl of download de app in de Appstore of via Google Play.