ADHD medicatie

Behandeling ADHD en ADD

illustratie-adhd-200px.png

Als je last hebt van ADHD-gerelateerde klachten dan ben je bij PsyQ aan het juiste adres. Je kan bij ons zonder al te lang te hoeven wachten een ADHD-behandeling krijgen. Een speciale ADD-behandeling bieden wij niet aan, maar onze behandelingen ADHD slaan ook bij mensen met ADD-klachten goed aan. Jouw behandeling wordt ondersteund door middel van de app SuperBrains.

Behandeling ADHD en ADD

Wil je jouw ADHD behandelen? Bij PsyQ bieden we diverse behandelingen aan. Ook voor een behandeling ADD kunt u bij ons terecht. De behandeling van ADHD of ADD bestaat meestal uit een combinatie van:

Tijdens de behandeling van ADHD en ADD is er ook aandacht voor bijkomende klachten en/of stoornissen, zoals bijv. slaapproblemen, angst, depressie, of een verslaving.

QbTest

Voordat je een behandeling kan krijgen wordt je eerst getest op ADHD. Alle nieuwe patiënten krijgen na intake een objectieve computertest, de zg. QbTest die onrust met een infrarood camera, en impulsiviteit en aandachtsproblemen tegelijkertijd met een Continuous Performance Test (CPT) meet. De test wordt gebruikt t.b.v. de effectmeting na de start met ADHD medicatie. Door corona kon de test niet worden uitgevoerd op de afdeling, maar dankzij de versnelde implementatie van de thuistest versie, de zg. QbCheck, die met de camera van de eigen computer d.m.v. gezichtsherkenning de hyperactiviteit meet, kan dit nu toch gewoon doorgaan. De validiteit van QbCheck lijkt vooralsnog goed (meer info: www.qbtech.com ).

SuperBrains

Bij PsyQ werken we met Super Brains. SuperBrains is het e-health platform waar jij de baas bent over jouw behandeling! Alles wat jij moet weten over jouw behandeling, vind je eenvoudig terug in de SuperBrains app. Jij gaat zelf actief aan de slag met jouw doelen, maar je staat er niet alleen voor. Andere SuperBrainers, buddies en behandelaars staan klaar om jou te helpen.

Toolbox
Een gepersonaliseerde toolbox zorgt ervoor dat je Habits en taken uitvoert om zo snel mogelijk jouw doelen te bereiken. Voor alle taken en habits die je hebt gedaan, of doelen die je hebt bereikt, ontvang jij in-game beloningen.

Behandelaar

Samen met de behandelaar stel je jouw doelen op en maak je hier een plan voor. Zodat je tussen de behandelingen door kan werken aan jouw doelen. Jij hebt inzicht in jouw behandeling en het behandelplan. Door Super Brains kan je snel en makkelijk contact opnemen met jouw behandelaar. Je kan met hem chatten of videobellen, bijvoorbeeld wanneer je ergens mee zit.

Community
In de community kan je tips en ervaringen lezen en delen. Ook kan je vrienden toevoegen en hen uitdagen voor challenges. Het is mogelijk om een buddy toe te voegen. Dit is iemand die je in jouw persoonlijke leven goed kent en vertrouwt. Bijvoorbeeld je partner, een van de ouders, een familielid of je beste vriend(in). Je kan hen uitdagen voor challenges, maar zij kunnen ook jouw voortgang zien en je motiveren om jouw doelen te bereiken. Jij krijgt alle tools in handen om de baas in eigen brains te worden! Niet voor even, maar voor je hele leven. Je kan nu al aan de slag! Via de onderstaande link kan jij de app downloaden. Als je bij PsyQ in behandeling gaat dan zorgt jouw behandelaar ervoor dat je deel wordt van zijn digitale praktijk.

Meer informatie over Super Brains? Kijk op www.superbrains.nl of download de app in de Appstore of via Google Play.

Familie

ADHD is erfelijk en kan daardoor bij meerdere personen in 1 gezin voorkomen. Herken je je in de klachten of problemen van je zoon of dochter? Of volg je zelf een behandeling van ADHD bij PsyQ en herken je de symptomen bij je kind? In Rotterdam en Den Haag kan men zich aanmelden voor de levenslooppoli ADHD. Daarnaast bieden wij ondersteuning aan familie en naasten.