Online zelftest angststoornis

angststoornis online test inleiding

Ben je vaak angstig? In het algemeen of voor specifieke situaties? Met de angststoornis test krijg je een indicatie of er sprake is van angstklachten of een angststoornis. Deze test is gebaseerd op richtlijnen die de huisarts gebruikt om een angststoornis vast te stellen.

Self Test

  Vorige vraag

  Resultaat Opnieuw

  Informatie angststoornis zelftest

  Er zijn verschillende soorten angststoornissen, zoals paniekstoornis, dwangstoornis en straatvrees (agorafobie). Er zijn ook verschillende symptomen die kunnen wijzen op een angststoornis, onder andere bange voorgevoelens en/of bezorgheid, angst om de controle te verliezen, hyperventilatie en hartkloppingen. 

  Behandeling angststoornis

  De online angststoornis test van PsyQ is zorgvuldig samengesteld door onze ervaren psychologen. Let op! De test stelt geen diagnose, maar geeft wel een advies. Het is verstandig de uitkomst van de test te bespreken met je huisarts. De huisarts kan vervolgens de keuze maken om je door te verwijzen naar PsyQ voor een behandeling. Ook als jouw klachten mogelijk geen verband houden met een angststoornis is het belangrijk om langs te gaan bij de huisarts. Er kan dan naar een andere oorzaak worden gezocht. Blijf in geen geval met je klachten rondlopen. 

  Self Test

  Self Test