Seksuele disfuncties

Seksuele disfunctie

pdf
Informatie+over+seksuele+disfunctie+bij+PsyQ.png

Seksualiteit is voor veel mensen een plezierig onderdeel van het leven. Toch hebben de meesten van ons ook wel eens problemen op seksueel gebied. Meestal verdwijnen die problemen weer vanzelf. Gebeurt dat niet en wordt je leven daar op negatieve wijze door beïnvloed, dan kan het verstandig zijn daarvoor hulp te zoeken.

Seksuele disfuncties zijn problemen als: geen zin in seks, moeite met seksueel opgewonden worden of met het krijgen van een orgasme en pijn bij seks. Seksuele disfuncties kunnen verschillende oorzaken hebben (lichamelijk, psychisch, relationeel). Soms is de hulp van de huisarts en POH daarbij voldoende. Soms is een verwijzing nodig naar een (polikliniek seksuologie in een) ziekenhuis of naar (een seksuologisch team in) de GGZ.

Behandeling vergoed?

Behandeling van een seksuele disfunctie in de GGZ wordt door de zorgverzekeraars alleen vergoed als die samenhangt met een ander psychisch probleem (angst, depressie, enzovoort). Hangt de seksuele disfunctie samen met een ander lichamelijk probleem dan kan men terecht bij een (polikliniek seksuologie in een) ziekenhuis. Is er alleen sprake van een seksuele disfunctie dan is men aangewezen op hulp van de huisarts/POH of van een vrijgevestigde seksuoloog (Zoek een NVVS Professional). Hulp van een vrijgevestigde seksuoloog zal men in zo’n geval wel zelf moeten betalen.

Hulp bij PsyQ

PsyQ Seksuologie & Transgenderzorg biedt hulp aan mensen die een seksuele disfunctie én andere psychische klachten hebben. Die hulp kan bestaan uit:

  • Individuele behandeling
  • Partnerrelatietherapie

Ook kan er, zo nodig, medicatie worden voorgeschreven. Bij de behandeling wordt veel gebruik gemaakt van huiswerkopdrachten.