Online zelftest psychotrauma

Intro psychotrauma test

Een traumatische gebeurtenis kan langdurige psychische klachten veroorzaken, maar deze klachten worden niet altijd in verband gebracht met een psychotrauma of PTSS. Om je klachten goed te kunnen behandelen, is het belangrijk dit te weten. Heb jij een vermoeden dat jouw klachten duiden op een psychotrauma of PTSS? Doe dan hieronder de online psychotrauma/PTSS test.  

Self Test

  Vorige vraag

  Resultaat Opnieuw

  Lopende tekst psychotrauma test

  De belangrijkste klacht bij een psychotrauma of PTSS is het steeds weer opnieuw beleven van de verschrikkelijke gebeurtenis. Ook rouw, depressieve klachten, angst- en dwangklachten, schuldgevoelens, schaamte, machteloosheid, eetproblemen, een laag zelfbeeld en zelfbeschadiging en verslavingsproblemen zijn veelvoorkomende symptomen.  

  Behandeling PTSS 

  De online psychotrauma/PTSS test van PsyQ is zorgvuldig samengesteld door onze ervaren psychologen. Let op! De test stelt geen diagnose, maar geeft wel een advies. Het is verstandig de uitkomst van de test te bespreken met je huisarts. De huisarts kan vervolgens de keuze maken om je door te verwijzen naar PsyQ voor een behandeling. Ook als jouw klachten mogelijk geen verband houden met psychotrauma of PTSS is het belangrijk om langs te gaan bij de huisarts. Er kan dan naar een andere oorzaak worden gezocht. Blijf in geen geval met je klachten rondlopen.