Blij met PsyQ!

Simone_ADHD.png

Drie jaar geleden leefde ik nog een doelloos en kleurloos leven. Ik was neerslachtig en voor mijn gevoel ging het niet over. Ik had een stomme baan zonder zicht op verbetering. Alles wat mij gebeurde kwam onverwacht, ik werd geleefd door de omstandigheden die zich voordeden.

De huisarts schreef me therapie voor en door toeval kwam ik bij de afdeling Depressie van PsyQ terecht. Dankzij een oplettende psychiater werd al snel duidelijk dat ik ADHD had. Voor mij was dit een hele opluchting. Ik had op zoveel vragen eindelijk een antwoord: daarom kon ik niet stilzitten of rustig een film uitzien!

Ik werd doorverwezen naar programma ADHD bij volwassenen. Ik begon met het traject, kreeg een persoonlijke coach en startte met trainingen. Daarnaast begon ik met het innemen van Methylfenidaat. Na enige tijd was de dosering goed en binnen een paar weken merkte ik ook het effect. Dankzij de Introductiecursus leerde ik hoe de medicatie precies werkt. Dat was prettig omdat ik eerder had geleerd dat je het beste zonder medicijnen kunt leven. Het tegendeel werd mij nu duidelijk. Deze medicijnen zorgen ervoor dat ik beter functioneer, en dan bedoel ik ook echt beter! Ik ben rustiger en kan mijn aandacht beter bij mijn werk houden. Ik merk dat ik anders reageer op situaties, minder impulsief en gespannen.

Vervolgens heb ik de Vaardigheidstraining gedaan. Hier leerde ik praktische zaken als: planning, financiële administratie bijhouden en routine instellen. Dankzij de groepsgenoten kon ik ook zien hoe andere ADHD’ers met hun problemen omgaan. Ook hielpen we elkaar met het vinden van de juiste oplossingen hiervoor. Ik kreeg meer inzicht in mijn situatie en hoe ik die het beste kon veranderen. Dit heeft ervoor gezorgd dat ik nu een systeem heb voor de dagelijkse gang van zaken.

Nu ben ik klaar met mijn behandeltraject. Ik heb veel geleerd en kan mijn leven beter ordenen. Ik vond het spannend omdat ik nu geen controle meer heb van mijn coach bij het maken van keuzes. Toch heb ik er veel vertrouwen in dat het goed komt. Ik heb nu een leuke baan en ben begonnen om mijn eigen bedrijf op te richten. Niets moet meteen, alles op zijn tijd en, heel belangrijk, nadat ik er goed over heb nagedacht. Ik heb echt veel te danken aan deze behandeling, zonder zou het heel anders met me afgelopen zijn.

Simone

Meer ervaringsverhalen?

Meer ervaringsverhalen?

Benieuwd naar ervaringsverhalen over andere psychische problemen? Op de pagina ervaringen met PsyQ kan je meer ervaringsverhalen lezen. Hier lees je hoe anderen omgaan met psychische klachten zoals paniekaanvallen, slapeloosheid en aandacht- en concentratieproblemen.

Bekijk alle ervaringsverhalen