Impressie (online behandeling)

Hoe ziet een online behandeling bij PsyQ online eruit?

pdf

Bij PsyQ online kun je een 100% online behandeling volgen. Een van de voordelen van een online behandeling is dat je niet naar een vestiging van ons hoeft te komen. Geen reistijd meer. Je kunt de behandeling overal volgen via je telefoon; waar je ook bent.

Hoe ziet een online behandeling bij PsyQ online eruit?

Je werkt in je eigen tempo aan je probleem of klachten. Dat doe je op een moment dat het jou uitkomt! Je krijgt huiswerk/opdrachten en de behandelaar volgt de voortgang en geeft je feedback. Het mooie van online behandelen is ook dat je kunt terugkijken wat jij of je behandelaar heeft getypt. Via beeldbellen en/of chat heb je contact met je behandelaar. Als je merkt dat het niet goed gaat, dan kun je tussendoor contact zoeken met je behandelaar. Dat betekent niet dat je behandelaar altijd direct kan reageren, maar je hoeft dan niet te wachten tot de volgende behandelsessie.

App NiceDay

Voor de behandeling maak je gebruik van de app NiceDay. Via NiceDay heb je contact met je behandelaar, bijvoorbeeld via videobellen of via de chat. Daarnaast kan je in NiceDay gevoelens registreren, je dagboek bijhouden en/of bijhouden hoeveel je beweegt. Deze informatie is inzichtelijk voor jouw behandelaar, wat zorgt dat jullie de tijd van de sessie samen optimaal kunnen benutten.

Past een online behandeling bij mij?

Uit onderzoek blijkt dat de online behandelingen net zo effectief zijn als de behandelingen op onze vestigingen. Veel mensen twijfelen van tevoren of een online behandeling wel past bij hem of haar. Werkt het wel handig en is het niet makkelijker om elkaar echt te spreken? Het is daarom mogelijk om te starten met een online behandeling en mocht het niet bij je passen, dan kan je overstappen naar een behandeling bij ons op locatie. Het leuke is dat veel mensen die het proberen daarna erg enthousiast zijn over online behandelen. Bekijk de ervaringsverhalen van Bob en Heidy.

Aanbod PsyQ Online

Online behandeling voor angstklachten Een volledige online behandeling voor uw angstklachten. Bekijk hoe een behandeling bij... Lees verder
Online behandeling stemmingsklachten Een online behandeling voor depressie kun je bij PsyQ volledig online volgen. Dat... Lees verder

Aanmelden voor PsyQ Online

Dáárom PsyQ Online

  • Snel aan de slag, korte wachttijden
  • Ontwikkeld door experts in de behandeling van depressie-, angst- en stressklachten
  • Intensiever en persoonlijker door gerichte feedback op die momenten dat het ertoe doet
  • Geen reistijd. Je kunt de online behandeling overal volgen. Je hebt alleen een telefoon nodig met internetverbinding (wifi)
  • Vergoed door de zorgverzekeraar

Aanmelden voor online behandeling?

Als je je aanmeldt bij PsyQ voor een behandeling, kun je op het aanmeldformulier aangeven dat je voorkeur hebt voor een online behandeling. Wij beoordelen of voor jouw zorgvraag, dus de problemen die jij wilt aanpakken, een online behandeling wel de beste aanpak is.

Naast online behandelingen is het ook mogelijk om een behandeling te volgen op één van onze vestigingen in combinatie met e-health module.

Aanmelden

Óf bekijk de voor- en nadelen van online behandeling