Impressie online behandeling

Hoe ziet een online behandeling bij PsyQ online eruit?

pdf

Bij PsyQ Online kun je een online behandeling volgen voor psychische klachten zoals ADHD, angst, depressie en trauma. Een van de voordelen van een online behandeling is dat je niet naar een vestiging van ons hoeft te komen. Je hebt geen reistijd meer en kunt vanuit je vertrouwde omgeving een behandeling volgen.

Hoe wij werken

Na jouw aanmelding doorlopen we samen met jou de volgende stappen:

 1. Uitnodiging. Je krijgt een uitnodiging voor een online intakegesprek, informatie over wat je nodig hebt om een online behandeling te volgen en een instructie om de applicatie te downloaden die jou gaat ondersteunen tijden jouw behandeling. 
 2. Intakegesprek. Voordat de intake start, wordt een identiteitscheck gedaan. De behandelaar checkt dan of jij daadwerkelijk de persoon bent die zij moeten spreken. Houd daarom je ID-kaart gereed. Tijdens de intake stelt de behandelaar jou een aantal vragen om in kaart te brengen wie jij bent en wat jouw hulpvraag is. 
 3. Check. Op basis van het intakegesprek wordt gekeken of jij inderdaad het best geholpen bent met een behandeling van PsyQ Online. 
 4. Jouw behandeling. Je werkt in eigen tempo aan concrete doelen die je samen met jouw behandelaar hebt opgesteld. De behandeling richt zich op jouw persoonlijke hulpvraag en de onderliggende oorzaken van de klachten. Jij bepaalt welke klachten je wilt aanpakken. Door vooral ook oog te hebben wat wel goed gaat, werken we aan een duurzaam herstel.
 5. Afronding van jouw behandeling. Als de gestelde doelen naar tevredenheid zijn gehaald ronden we de behandeling af. Samen maken we een plan voor de toekomst met daarin handvatten die je zelf kan inzetten als dat nodig is. 

Hoe ziet een online behandeling eruit?

Tijdens een online behandeling maak je gebruik van je laptop/smartphone/pc/tablet en een ondersteunende app. Met deze app beeldbel en chat je met je behandelaar in een beveiligde omgeving. Ook maak je binnen deze app huiswerkopdrachten en volgt jouw behandelaar jouw voortgang.

Je werkt in je eigen tempo aan je probleem of klachten. Dat doe je op een moment dat het jou uitkomt! Het mooie van online behandelen is ook dat je kunt terugkijken welke berichten jij en je behandelaar hebben uitgewisseld. Als je merkt dat het niet goed gaat, kun je tussendoor contact zoeken met je behandelaar. Dat betekent niet dat je behandelaar altijd direct reageert, maar je hoeft dan niet te wachten tot de volgende behandelsessie. Zo is hulp altijd dichtbij.

Bekijk of een online behandeling wat voor jou is en lees de veel gestelde vragen.


Een online behandeling wat voor mij?

Iedereen die met een smartphone, tablet of computer overweg kan, kan een online behandeling volgen. Uit onderzoek blijkt dat de online behandelingen net zo effectief zijn als behandelingen op locaties. Mocht je toch twijfelen, dan is het altijd mogelijk om te starten met online behandelen en eventueel later overstappen naar een behandeling bij ons op locatie. Bekijk voor meer informatie het filmpje zodat je een goed beeld krijgt wat online behandelen precies inhoudt en lees de veel gestelde vragen. Veel mensen die een online volgen of hebben gevolgd, zijn enthousiast. 

Bekijk ervaringsverhalen van (oud)cliënten en behandelaren.

Twijfel je of een van onze online behandelingen bij jou past? Neem gerust vrijblijvend contact met ons op via psyqonline@psyq.nl en 088 35 79 450.

Checklijst

Wil jij

 • in eigen tempo werken aan jouw hulpvraag?
 • werken aan jouw behandeling in een vertrouwde omgeving?
 • kort tussentijds contact met jouw behandelaar op momenten die voor jou belangrijk zijn?
 • zelf bepalen wanneer jij je behandeling wil volgen. Overdag of in de avond?
 • een vaste specialistische behandelaar die werkt met de laatste inzichten en kennis?
 • een persoonlijke behandeling die is afgestemd op jouw hulpvraag?

Antwoord je ‘ja’ op de bovenstaande vagen? En blijkt uit de intake dat je jouw hulpvraag prima via een online behandeling kan worden aangepakt. Dan staat niets jou in de weg om je aan te melden voor een online behandeling.