Impressie online behandeling

Hoe ziet een online behandeling bij PsyQ online eruit?

pdf

Bij PsyQ online kun je een online behandeling volgen voor Depressie, Angst, Trauma, Persoonlijkheidsstoornis en ADHD. Een van de voordelen van een online behandeling is dat je niet naar een vestiging van ons hoeft te komen. Geen reistijd meer. Je kunt de behandeling overal volgen via je telefoon; waar je ook bent.

Aanmeld- en intakeprocedure online behandeling

De aanmeldprocedure en de intake voor een online behandeling wijkt niet veel af van de procedures bij een reguliere face-to-face behandeling. Aanmelden voor een online behandeling kan via het aanmeldformulier of via je huisarts. Als je je aanmeldt bij PsyQ voor een behandeling, kun je op het aanmeldformulier aangeven dat je voorkeur hebt voor een online behandeling. Wij beoordelen of voor jouw zorgvraag, dus de problemen die jij wilt aanpakken, een online behandeling wel de beste aanpak is.

Als PsyQ Online jou de juiste hulp kan bieden ontvang je hiervan bericht en een instructie voor het downloaden van de ondersteunende behandel-app. Vervolgens krijg je te horen op welk tijdstip jij klaar moet zitten met je smartphone of tablet voor het intakegesprek. Bij een online intakegesprek wordt er eerst een ID-check gedaan, zodat de behandelaar kan verifiëren of jij daadwerkelijk de persoon bent die zij moeten spreken. Vervolgens start de intake en worden er een aantal vragen gesteld om in kaart te brengen wie jij bent en wat jouw hulpvraag is. Op basis van het intakegesprek wordt gekeken of jij inderdaad het best geholpen bent met een behandeling van PsyQ Online. 

Aanbod PsyQ Online

Online behandeling voor angstklachten
Een online behandeling voor angstklachten kun je bij PsyQ volledig online volgen. Lees verder

Online behandeling voor depressie
Een online behandeling voor depressieklachten kun je bij PsyQ volledig online volgen. Lees verder

Online behandeling PTSS
Een online behandeling voor traumaklachten kun je bij PsyQ volledig online volgen. Lees verder

Online behandeling ADHD
Een online behandeling voor ADHD-klachten kun je bij PsyQ volledig online volgen. Lees verder

Online behandeling Persoonlijkheidsstoornis
Een online behandeling voor persoonlijkheidsstoornisklachten kun je bij PsyQ volledig online volgen. Lees verder

Aan de slag met jouw hulpvraag!

Je werkt in je eigen tempo aan je probleem of klachten. Dat doe je op een moment dat het jou uitkomt! Je krijgt huiswerk/opdrachten en de behandelaar volgt de voortgang en geeft je feedback. Het mooie van online behandelen is ook dat je kunt terugkijken wat jij of je behandelaar heeft getypt. Via beeldbellen en/of chat heb je contact met je behandelaar. Als je merkt dat het niet goed gaat, dan kun je tussendoor contact zoeken met je behandelaar. Dat betekent niet dat je behandelaar altijd direct kan reageren, maar je hoeft dan niet te wachten tot de volgende behandelsessie.

Past een online behandeling bij mij?

 

Uit onderzoek blijkt dat de online behandelingen net zo effectief zijn als de behandelingen op onze vestigingen. Veel mensen twijfelen van tevoren of een online behandeling wel past bij hem of haar. Werkt het wel handig en is het niet makkelijker om elkaar echt te spreken? Het is daarom mogelijk om te starten met een online behandeling en mocht het niet bij je passen, dan kan je overstappen naar een behandeling bij ons op locatie. Het leuke is dat veel mensen die het proberen daarna erg enthousiast zijn over online behandelen. Bekijk de ervaringsverhalen van (oud)cliënten en behandelaren. Óf bekijk onze checklist met aandachtspunten om rekening mee te houden bij een online behandeling.

Past een online behandeling bij mij?

PsyQ Online: hulp voor Depressie, Angst en Trauma, Persoonlijkheidstoornis en ADHD

Hulp krijgen voor je psychische klachten is belangrijk. Je wil je weer beter voelen en stappen zetten om dat voor elkaar te krijgen. Zet deze stap met onze online behandeling. PsyQ Online biedt hulp voor Depressie, Angst en Trauma, Persoonlijkheidstoornis en ADHD. Daarmee word je geholpen door een van onze specialisten die bij jou past. In een vertrouwde en veilig omgeving. Zodat je uiteindelijk zelf weer de regie krijgt over je mentale gezondheid.

Aanmelden online behandeling