Verwijzen bij crisis

Verwijzers - spoed

Mijn cliënt is al in behandeling bij PsyQ 

Heb je een spoedsituatie en is je cliënt al in behandeling bij een vestiging van PsyQ? Neem dan direct contact op met de betreffende behandelaar of tijdens kantooruren via het algemene nummer van de vestiging

Mijn cliënt is nog niet in behandeling bij PsyQ 

De procedures voor spoed verschillen per vestiging en partnerorganisatie van PsyQ. Hieronder vind je de informatie per partner en vestiging. Klik hier om direct op vestiging te zoeken.

Vestigingen PsyQ/Parnassia Groep

Als je cliënt in de regio Noord-Holland, Haaglanden, Rotterdam-Rijnmond, Drechtsteden of Zuid-Hollandse Eilanden woont, kun je binnen en buiten kantooruren contact opnemen met de crisisdienst van Parnassia Groep. Daarnaast kun je tijdens kantooruren contact opnemen met het Centraal Verwijzerspunt van Parnassia Groep of met de PsyQ-vestiging zelf. De contactgegevens per vestiging vind je hier. 

Vestigingen PsyQ/Lentis

Vestigingen PsyQ/Mondriaan

Voor PsyQ Heerlen en Maastricht kunnen verwijzers voor Spoedeisende Psychiatrie bellen met 088-5066666. Je kunt ook contact opnemen met de betreffende vestiging. Klik op de vestiging voor de contactgegevens: Maastricht Oranjeplein en Heerlen.  

Versnelde intake noodzakelijk? 

Voor cliënten waarvan je vindt dat zij sneller toegang tot onze zorg nodig hebben, bieden wij in overleg een versnelde intake binnen 24 uur.

Meer praktische informatie voor verwijzers

PsyQ Nederland: Wie zijn wij?

PsyQ Nederland: Wie zijn wij?

PsyQ is een samenwerking tussen verschillende ggz-instellingen: Lentis, Mondriaan en Parnassia Groep. Elke instelling is verantwoordelijk voor meerdere PsyQ vestigingen. Door deze samenwerking heeft PsyQ tientallen vestigingen verspreid over het hele land. We bieden goede en specialistische hulp bij de meest voorkomende psychische problemen. Ook heeft PsyQ meerdere TOPGGz-afdelingen die topklinische, innovatieve zorg bieden en wetenschappelijk onderzoek doen. Als verwijzer kun je deze afdelingen contacteren voor consultatie en second opinion.