standaard paginakop vestigingen

Adres

Adres

Hoedemakerplein 2
7511 JP Enschede
053 482 55 10
053 482 55 20

Openingstijden

Werkdagen: 08:30 - 17:00 uur

Afspraak afzeggen?

Neem uiterlijk 24 uur van tevoren contact met ons op om wegblijftarief te voorkomen.

Mail ons Bel ons

Enschede

Wat wij bieden

Ben je op zoek naar een psycholoog of psychiater in Enschede? Dan ben je bij PsyQ aan het juiste adres. Op onze vestiging in Enschede behandelen wij de meest voorkomende psychische problemen:

Behandelaren Enschede

Wij zijn een team waarin we korte lijnen hebben en snel en helder communiceren. Dit betekent onder andere dat de kennis en kunde van ons hele team ingezet wordt om de behandelingen te ondersteunen. Kwaliteit waarborgen we door het up-to-date houden van kennis bij behandelaren en door expertise-uitbreiding binnen het team.


Jouw doelen

Wij hebben oog voor jouw individuele klachten en doelen en werken met evidence-based behandelingen op maat. Je werkt met je behandelaar aan een samen opgesteld behandelplan om jouw doelen te bereiken. Soms is het nodig om voorafgaand aan een behandeling eerst nader psychologisch onderzoek te doen, om je de meest passende behandeling te kunnen adviseren. Ook voor zorgvuldige diagnostiek kun je bij ons terecht.

Expertise PsyQ Enschede

Naast individuele behandelingen hebben we ook een aantal groepsbehandelingen, waaronder mindfulness, psycho-educatiegroepen voor ADHD en de vaardigheidstraining voor meer grip op ADHD-klachten.
Ook heeft PsyQ Enschede een autonomiegroep. In deze groep werk je in 15 wekelijkse bijeenkomsten op uiteenlopende manieren aan eigen leerdoelen op het gebied van autonomieversterking, zoals jezelf minder wegcijferen in contact met anderen en herkennen en stellen van grenzen.
Bij PsyQ Enschede volgen we de nieuwste ontwikkelingen binnen onze behandelingen, bijvoorbeeld cognitieve gedragstherapie bij het chronisch vermoeidheidssyndroom Tevens bieden wij EMDR, schematherapie en werken wij met online behandeling. De geboden behandelvormen zijn geschikt voor volwassenen vanaf 18 jaar bij wie geen sprake is van een verstandelijke beperking.

Behandelaanbod

Als je verwijzing bij ons binnen is, bekijken we eerst of we een passend behandelaanbod hebben voor jouw klachten en hulpvraag.
PsyQ Enschede heeft geen aanbod voor de behandeling van autisme, bipolaire en psychotische stoornissen, eetstoornissen, relatie- en seksuele problemen en ernstige verslaving.
Nieuw in het behandelaanbod van PsyQ Enschede is lichttherapie. Lichttherapie wordt vooral ingezet bij een algemene depressie en winterdepressie. Door lichttherapie kan de verstoring van de natuurlijke dag- en nachtritmes van het lichaam worden hersteld. Lichttherapie toedienen in het begin van de winterdepressie blijkt terugval voor de rest van het seizoen te kunnen voorkomen.

Neem gerust contact met ons op als je meer wilt weten over ons behandelaanbod. Op deze pagina vind je een overzicht van de stoornissen die wij behandelen en de wachttijden.

Wachttijden

Aanmelding Uitleg
Behandeling Uitleg

AanmeldingSluiten

De wachttijd tot aanmelding is het gemiddeld aantal weken wachten tussen de ontvangst van de aanmelding en het intakegesprek op de vestiging.

Zie je n.v.t. staan? Dit betekent niet dat er geen wachttijd is. Alle wachttijden zijn gemiddelden en kunnen voor jou persoonlijk dus anders zijn. Aan de genoemde wachttijden kunnen dan ook geen rechten worden ontleend.

Wil je weten wat je persoonlijke wachttijd is? Neem contact op met de vestiging, de gegevens staan bovenaan de pagina.

BehandelingSluiten

De wachttijd tot behandeling is het gemiddeld aantal weken wachten vanaf het eerste intakegesprek tot de start van je behandeling. Wij streven ernaar de start van je behandeling te laten aansluiten op de intake.

Zie je n.v.t. staan? Dit betekent niet dat er geen wachttijd is. Alle wachttijden zijn gemiddelden en kunnen voor jou persoonlijk dus anders zijn. Aan de genoemde wachttijden kunnen dan ook geen rechten worden ontleend.

Wil je weten wat je persoonlijke wachttijd is? Neem contact op met de vestiging, de gegevens staan bovenaan de pagina.

54 weken
12 weken
20 weken
4 weken
20 weken
4 weken
26 weken
6 weken
26 weken
6 weken

Werken en leren bij PsyQ

Werken en leren bij PsyQ

We zorgen niet alleen voor onze cliënten, maar ook voor jou! 

Blok - voor verwijzers - locatie

Informatie voor verwijzers

Lees alle informatie over het verwijzen van een cliënt, ons zorgaanbod per vestiging, crisissituatie, consultatie en second opinion en ons trainingsaanbod voor verwijzers.