standaard paginakop vestigingen

Zwolle

Adres

Dokter Van Deenweg 102
8025 BJ Zwolle
038 453 66 40

Openingstijden

Werkdagen: 08:30 - 17:00 uur

Afspraak afzeggen?

Neem uiterlijk 24 uur van tevoren contact met ons op om wegblijftarief te voorkomen.

Bel ons Mail ons

Zwolle

Wat wij bieden

Ben je op zoek naar een psycholoog of psychiater in Zwolle? Dan ben je bij PsyQ aan het juiste adres. Op onze vestiging in Zwolle behandelen wij de meest voorkomende psychische problemen:


Behandelingen Zwolle

Bij (een vermoeden van) ADHD bieden we diagnostiek, psycho-educatie groepen en een vaardigheidstraining in een groep. Deze groepen starten meerdere keren per jaar. Individuele behandeling kan daarnaast worden ingezet als aanvullende ondersteuning nodig is.

Behandeling voor persoonlijkheidsproblematiek is goed mogelijk, zowel individueel als in een groep. We werken veel met schematherapie, verschillende van onze therapeuten zijn hierin opgeleid. Persoonlijkheidsproblematiek gaat vaak samen met traumatische ervaringen in het verleden. Maar trauma gerelateerde klachten kunnen ook op zichzelf staan en problemen geven in het dagelijks functioneren en bijvoorbeeld veel angstklachten geven. Wij behandelen bij trauma met EMDR, imaginaire exposure en lichaamsgerichte therapie.

Voor de behandeling van angst- en stemmingsstoornissen wordt veel gewerkt met cognitieve gedragstherapie. Nieuwere cognitieve gedragstherapeutische technieken, die voortdurend in ontwikkeling zijn, worden ook ingezet. Enkele voorbeelden hiervan zijn Mindfulness Based Cognitieve Therapie (MBCT), Acceptance and Commitment Therapie (ACT) en Competitive Memory Training (COMET). Deze methoden zijn een vast onderdeel van ons aanbod.

Tenslotte is de behandeling van Somatiek en Psyche door de samenwerking met Stichting Epilepsie Instellingen Nederland (SEIN) een belangrijk specialisme van de vestiging. Er is hierdoor specifieke deskundigheid aanwezig op het gebied van conversiestoornissen en PNEA (Psychogene Niet Epileptische Aanvallen).

Een aantal behandelingen is bij ons niet mogelijk. We behandelen geen bipolaire stoornissen, psychotische stoornissen en ernstige verslavingsproblematiek.

Behandelaren Zwolle

Bij PsyQ Zwolle vinden we het belangrijk dat je voor je behandeling op de juiste plek bent. Om te zorgen dat een behandeling bij jou past, kijken we eerst met jou hoe de behandeling kan aansluiten bij jouw hulpvraag. We stellen vervolgens samen met jou behandeldoelen op. We werken multidisciplinair in een team met een psychiater, klinisch psychologen, psychotherapeuten, (GZ)psychologen, psychomotorisch therapeuten en een maatschappelijk werker. Dit betekent onder andere dat de kennis en kunde van ons hele team ingezet worden om je behandeling vorm te geven. Uiteraard vindt de behandeling plaats in een sfeer van veiligheid en vertrouwen

Onze werkwijze

Onze werkwijze is evidence based. Dit betekent dat de verschillende behandelmethoden een wetenschappelijk aantoonbaar effect hebben. Het kan nodig zijn om eerst diagnostisch onderzoek uit te voeren voordat de juiste behandeling kan starten. Dit onderzoek gebeurt uiteraard ook aan de hand van de laatste wetenschappelijke inzichten. Er zijn verschillende behandelvormen mogelijk, zo bieden we individuele behandeling en behandeling in groepen. Dit kan eventueel worden ondersteund door online behandeling, waarbij je thuis, achter je computer, informatie na kunt lezen en opdrachten kunt uitvoeren die je met je behandelaar besproken hebt.

Wachttijden

Aanmelding Uitleg
Behandeling Uitleg

AanmeldingSluiten

De wachttijd tot aanmelding is het gemiddeld aantal weken wachten tussen de ontvangst van de aanmelding en het intakegesprek op de vestiging.

Zie je n.v.t. staan? Dit betekent niet dat er geen wachttijd is. Alle wachttijden zijn gemiddelden en kunnen voor jou persoonlijk dus anders zijn. Aan de genoemde wachttijden kunnen dan ook geen rechten worden ontleend.

Wil je weten wat je persoonlijke wachttijd is? Neem contact op met de vestiging, de gegevens staan bovenaan de pagina.

BehandelingSluiten

De wachttijd tot behandeling is het gemiddeld aantal weken wachten vanaf het eerste intakegesprek tot de start van je behandeling. Wij streven ernaar de start van je behandeling te laten aansluiten op de intake.

Zie je n.v.t. staan? Dit betekent niet dat er geen wachttijd is. Alle wachttijden zijn gemiddelden en kunnen voor jou persoonlijk dus anders zijn. Aan de genoemde wachttijden kunnen dan ook geen rechten worden ontleend.

Wil je weten wat je persoonlijke wachttijd is? Neem contact op met de vestiging, de gegevens staan bovenaan de pagina.

52 weken
2 weken
52 weken
2 weken
52 weken
2 weken
52 weken
2 weken
52 weken
2 weken

Werken en leren bij PsyQ

Werken en leren bij PsyQ

We zorgen niet alleen voor onze cliënten, maar ook voor jou! 

Blok - voor verwijzers - locatie

Informatie voor verwijzers

Lees alle informatie over het verwijzen van een cliënt, ons zorgaanbod per vestiging, crisissituatie, consultatie en second opinion en ons trainingsaanbod voor verwijzers. 

Ons team

medewerkers PsyQ Zwolle Angelique van Diepen Angelique van Diepen is sinds 2008 werkzaam als psycholoog. Zij heeft in 2011 de opleiding tot... Lees verder
Anne Sophie Wewer Anne-Sophie Wewer is werkzaam als GZ-psycholoog bij PsyQ Zwolle sinds 2021. Tevens is zij sinds... Lees verder
medewerkers PsyQ Zwolle Astrid Hijlkema Astrid Hijklema is sinds 2009 werkzaam als psycholoog. Zij is bij de kinder- en jeudpsychiatrie... Lees verder
Dorien Leenders Dorien Leenders is voor enkele uren werkzaam bij PsyQ Zwolle, vanuit de samenwerking met SEIN.... Lees verder
Jan Marcus Post Jan Marcus Post werkt sinds maart 2020 bij PsyQ Zwolle.Daarvoor heeft hij meerdere jaren gewerkt... Lees verder