Hilversum

Google Street View

Over ons

PsyQ Hilversum biedt Specialistische GGZ: hulp bij ernstige, ingewikkelde of vaker terugkerende psychische aandoeningen. Soms is deze vorm van hulp kortdurend, maar vaak gaat het om langdurende psychotherapeutische hulp.


Ons team

PsyQ Hilversum is een dynamisch team van ongeveer twintig behandelaars met verschillende specialismen, waaronder psychiaters, een klinisch psycholoog, gezondheidszorgpsychologen, basispsychologen, een systeemtherapeut en een psychomotorisch therapeut.
We vinden opleiding en ontwikkeling belangrijk en er zijn doorlopend collega’s in opleiding tot gezondheidszorgpsycholoog en klinisch psycholoog.

Specialistische (en Basis) GGZ

PsyQ Hilversum biedt met name Specialistische GGZ: hulp bij ernstige, ingewikkelde of vaker terugkerende psychische aandoeningen. Soms is deze vorm van hulp kortdurend, maar vaak gaat het om langdurende psychotherapeutische hulp.

Op het gebied van psychotherapie hebben wij expertise in de Cognitieve Gedragstherapie, Schemagerichte therapie, MBT, Acceptance and Commitment therapy en cliëntgerichte psychotherapie. Wat betreft traumabehandeling bieden wij onder andere EMDR.

Gezinsgesprekken en partnerrelatietherapie vormen vaak een belangrijke toevoeging aan de behandeling, evenals de psychomotorische therapie waarin ‘aan den lijve’ kan worden geoefend en ervaren wat in psychotherapie meer cognitief wordt behandeld.

Daarnaast bieden wij Generalistische (Basis) GGZ: psychologische hulp voor mensen met lichte tot matige psychische problemen. De duur van de behandeling is kort tot middellang. De hulp bestaat meestal uit een klachtgerichte behandeling.

Uw hulpvraag is voor ons leidend, en dat werkt: mensen pakken over het algemeen snel de draad van hun dagelijks leven weer op.

Samenwerkingspartners

  • Jellinek (verslavingszorg).
  • Jeugd en Gezin (psychologische en psychiatrische praktijk voor diagnostiek en behandeling, die zich richt zich op kinderen, jeugdigen en het gezin).

Beide samenwerkingspartners zijn ook deels werkzaam op de afdeling bij PsyQ Hilversum.

Vragen

Zijn er onduidelijkheden over ons aanbod, wilt u overleggen of u bij ons op uw plek bent of heeft u een andere vraag? Neem gerust contact met ons op! (Ter info: indien na een intake verder onderzoek geïndiceerd is naar autisme, dient u rekening te houden met een wachtlijst voor psychologisch onderzoek naar autisme van een paar maanden (de wachtlijst wisselt, vraag dit na bij uw intaker).

Een aantal experts

Astrid Nauta Astrid Nauta is sinds 2015 werkzaam als psycholoog bij PsyQ Hilversum.... Lees verder
Astrid Nauta Astrid Nauta is sinds 2015 werkzaam als psycholoog bij PsyQ Hilversum.... Lees verder
Effi van Dijk Effi van Dijk "Effi van Dijk is als GZ-psycholoog werkzaam bij PsyQ Hilversum. Zij... Lees verder

Adres

Adres

Schapenkamp 8a
1211 PA Hilversum
035 625 91 00
035 625 91 20

Wachttijden

11 weken
18 weken
11 weken
18 weken
11 weken
18 weken
11 weken
18 weken
11 weken
18 weken
11 weken
18 weken
11 weken
18 weken
11 weken
18 weken
11 weken
18 weken
11 weken
18 weken

Afspraak afzeggen?

Wilt u ons uiterlijk 24 uur van tevoren op de hoogte stellen via telefoonnummer 035 625 91 00 of per mail. Als u een afspraak korter dan 24 uur van tevoren afzegt, brengen wij het wegblijftarief in rekening.