Hilversum

Google Street View

Over ons

PsyQ Hilversum hanteert een werkwijze, die gericht is op snel herstel, maar wel zoveel als mogelijk rekening houdt met uw unieke situatie en persoonlijke wensen en behoeftes. Uw hulpvraag is voor ons leidend, en dat werkt: mensen pakken over het algemeen snel de draad van hun dagelijks leven weer op.
Onze behandelaren zijn gespecialiseerd in onze zorgprogramma’s en hebben op dat gebied jarenlange ervaring en deskundigheid.
Daarnaast zijn onze patiënten ervan verzekerd dat ze de beste, bewezen effectieve behandeling krijgen die op dit moment bekend is (evidence based).


Ons team

PsyQ Hilversum is een dynamisch, multidisciplinair team van ongeveer achttien behandelaars met verschillende specialismen, waaronder psychologen, gezondheidszorgpsychologen, een klinisch psycholoog, een psychiater, een systeemtherapeut en een psychomotorisch therapeut.
We vinden opleiding en ontwikkeling erg belangrijk, daarom zijn er doorlopend collega’s in opleiding tot gezondheidszorgpsycholoog en klinisch psycholoog.

Specialistische (en Basis) GGZ

PsyQ Hilversum biedt met name Specialistische GGZ: hulp bij ernstige, ingewikkelde of vaker terugkerende psychische aandoeningen. Soms is deze vorm van hulp kortdurend, maar vaak gaat het om langdurende psychotherapeutische hulp.

Op het gebied van psychotherapie hebben wij expertise in de Cognitieve Gedragstherapie, Schemagerichte therapie, MBT, Acceptance and Commitment therapy en cliëntgerichte psychotherapie. Wat betreft traumabehandeling bieden wij onder andere EMDR.

Gezinsgesprekken en partnerrelatietherapie vormen vaak een belangrijke toevoeging aan de behandeling, evenals de psychomotorische therapie waarin ‘aan den lijve’ kan worden geoefend en ervaren wat in gespreksbehandeling meer cognitief wordt behandeld.

Daarnaast bieden wij Generalistische (Basis) GGZ: psychologische hulp voor mensen met lichte tot matige psychische problemen. De duur van de behandeling is kort tot middellang. De hulp bestaat meestal uit een klachtgerichte behandeling.

Naast gespreksbehandeling bieden we ook medicamenteuze behandeling aan.

Samenwerkingspartners

  • Jellinek (verslavingszorg);
  • Jeugd en Gezin (psychologische en psychiatrische praktijk voor diagnostiek en behandeling, die zich richt zich op kinderen, jeugdigen en het gezin).

Vragen?

Zijn er onduidelijkheden over ons aanbod, wilt u overleggen of u bij ons op uw plek bent of heeft u een andere vraag? Neem gerust contact met ons op!  

Extra informatie

Indien na een intake verder onderzoek nodig is naar autisme en/of de persoonlijkheid, moet u rekening houden met een wachtlijst van enkele maanden. De wachtlijst wisselt, vraag dit na bij uw intaker. Verder bieden wij bij autisme alleen diagnostiek en psycho-educatie in een groep, geen behandeling.

Wij bieden geen behandeling aan in het Turks, hiervoor verwijzen we u bijvoorbeeld naar een instelling als I-Psy.

Een aantal experts

Astrid Nauta Astrid Nauta is sinds 2015 werkzaam als psycholoog bij PsyQ Hilversum.... Lees verder
Effi van Dijk Effi van Dijk "Effi van Dijk is als GZ-psycholoog werkzaam bij PsyQ Hilversum. Zij... Lees verder
Emily Kouwenhoven: Emily Kouwenhoven werkt als basispsycholoog bij PsyQ Hilversum. Zij geeft... Lees verder

Adres

Adres

Olympia 2k
1213 NT Hilversum
088 114 70 01
035 625 91 20

Wachttijden

10 weken
18 weken
10 weken
18 weken
10 weken
18 weken
10 weken
18 weken
10 weken
18 weken
10 weken
18 weken
10 weken
18 weken
10 weken
18 weken
10 weken
18 weken

Afspraak afzeggen?

Wilt u ons uiterlijk 24 uur van tevoren op de hoogte stellen via telefoonnummer 088 114 70 01 of per mail. Als u een afspraak korter dan 24 uur van tevoren afzegt, brengen wij het wegblijftarief in rekening.