standaard paginakop vestigingen

Adres

Adres

Olympia 2k
1213 NT Hilversum
088 114 70 01
035 625 91 20

Openingstijden

Werkdagen: 08:30 - 17:00 uur

Afspraak afzeggen?

Neem uiterlijk 24 uur van tevoren contact met ons op om wegblijftarief te voorkomen.

Mail ons Bel ons

Hilversum

Wat wij bieden

Ben je op zoek naar een psycholoog of psychiater in Hilversum? Dan ben je bij PsyQ aan het juiste adres. Op onze vestiging in Hilversum behandelen wij de meest voorkomende psychische problemen.

PsyQ hanteert een werkwijze, die gericht is op snel herstel, maar wel zoveel als mogelijk rekening houdt met jouw unieke situatie en persoonlijke wensen en behoeftes. Jouw hulpvraag is voor ons leidend, en dat werkt: mensen pakken over het algemeen snel de draad van hun dagelijks leven weer op.


Behandelaren Hilversum

PsyQ Hilversum is een dynamisch, multidisciplinair team van ongeveer achttien behandelaars met verschillende specialismen, waaronder psychologen, gezondheidszorgpsychologen, een klinisch psycholoog, een psychiater, een basisarts, een systeemtherapeut en een psychomotorisch therapeut. Onze behandelaren zijn gespecialiseerd in onze zorgprogramma’s en hebben op dat gebied jarenlange ervaring en deskundigheid.

We vinden opleiding en ontwikkeling erg belangrijk, daarom zijn er doorlopend collega’s in opleiding tot gezondheidszorgpsycholoog en klinisch psycholoog.

Hulp in de GGZ

PsyQ Hilversum biedt met name Specialistische GGZ in een multidisciplinaire setting: hulp bij ernstige, ingewikkelde of vaker terugkerende psychische aandoeningen. Soms is deze vorm van hulp kortdurend, soms is langdurende psychotherapeutische hulp nodig.

Op het gebied van individuele psychotherapie hebben wij expertise in de Cognitieve Gedragstherapie, Schemagerichte therapie, MBT, Acceptance and Commitment therapy en Cliëntgerichte psychotherapie. Wat betreft traumabehandeling bieden wij onder andere EMDR en Exposure.

Gezinsgesprekken en partnerrelatietherapie vormen vaak een belangrijke toevoeging aan de behandeling, evenals de psychomotorische therapie waarin ‘aan den lijve’ kan worden geoefend en ervaren wat in gespreksbehandeling meer cognitief wordt behandeld.

Naast gespreksbehandeling bieden we ook medicamenteuze behandeling aan.

Groepsaanbod

Voor Persoonlijkheidsstoornissen:

  • Basisgroep ( psycho-educatie)
  • Schemagroep
  • Mentaliserende groepstherapie (MBT)

Voor Angststoornissen:

  • Angstgroep (combinatie exposure en ACT)

Voor ADHD:

  • Introductiegroep (psycho-educatie)
  • Vaardigheidstraining

Voor Psychomotore therapie:

  • Grenzengroep
  • Pesso-groep

Extra informatie

PsyQ Hilversum biedt geen Engelstalige diagnostiek en behandeling aan. Ook bieden we in principe ook geen diagnostiek en behandeling bij autisme spectrum stoornissen (ASS) aan. Wel kan het zo zijn dat er tijdens de intake een vermoeden ontstaat van ASS. Wij zullen dan wel de diagnostiek doen, en wanneer deze diagnose gesteld wordt, u adviseren zich alsnog aan te melden bij een instelling die behandeling biedt voor ASS.

Welke behandelingen worden onder andere niet vergoed?

Trajecten met een primaire of hoofddiagnose "seksuele stoornis", "partnerrelatieprobleem" of een "ouder-kind relatieprobleem" worden niet vergoed door de zorgverzekeraar.

Er dient dus altijd een andere psychiatrische hoofddiagnose gesteld te kunnen worden. Behandeling van seksuologische of systeemproblemen kan dan soms onderdeel uitmaken van de behandeling.

Voor de diagnose specifieke fobie geldt dat behandeling hiervoor alleen vergoed wordt indien er eerder al een traject heeft plaatsgevonden binnen de huisartsenzorg.

Vragen?

Zijn er onduidelijkheden over ons aanbod, wil je overleggen of je bij ons op je plek bent of heb je een andere vraag? Neem gerust contact met ons op!

Wachttijden

Aanmelding Uitleg
Behandeling Uitleg

AanmeldingSluiten

De wachttijd tot aanmelding is het gemiddeld aantal weken wachten tussen de ontvangst van de aanmelding en het intakegesprek op de vestiging.

Zie je n.v.t. staan? Dit betekent niet dat er geen wachttijd is. Alle wachttijden zijn gemiddelden en kunnen voor jou persoonlijk dus anders zijn. Aan de genoemde wachttijden kunnen dan ook geen rechten worden ontleend.

Wil je weten wat je persoonlijke wachttijd is? Neem contact op met de vestiging, de gegevens staan bovenaan de pagina.

BehandelingSluiten

De wachttijd tot behandeling is het gemiddeld aantal weken wachten vanaf het eerste intakegesprek tot de start van je behandeling. Wij streven ernaar de start van je behandeling te laten aansluiten op de intake.

Zie je n.v.t. staan? Dit betekent niet dat er geen wachttijd is. Alle wachttijden zijn gemiddelden en kunnen voor jou persoonlijk dus anders zijn. Aan de genoemde wachttijden kunnen dan ook geen rechten worden ontleend.

Wil je weten wat je persoonlijke wachttijd is? Neem contact op met de vestiging, de gegevens staan bovenaan de pagina.

31 weken
4 weken
31 weken
4 weken
31 weken
4 weken
31 weken
4 weken
31 weken
4 weken
31 weken
4 weken

Werken en leren bij PsyQ

Werken en leren bij PsyQ

We zorgen niet alleen voor onze cliënten, maar ook voor jou! 

Blok - voor verwijzers - locatie

Informatie voor verwijzers

Lees alle informatie over het verwijzen van een cliënt, ons zorgaanbod per vestiging, crisissituatie, consultatie en second opinion en ons trainingsaanbod voor verwijzers. 

Ons team

Mw. A. de Jong Mw. de Jong is als gezondheidszorgpsycholoog werkzaam bij PsyQ... Lees verder
Mw. A.L. Nauta Mw. Nauta werkt sinds 2015 als gezondheidszorgpsycholoog bij PsyQ in Hilversum. Lees verder
Mw. E. Kouwenhoven- Balázs: Mw. Kouwenhoven - Balázs is gezondheidszorgpsycholoog en geeft diverse... Lees verder