ADHD test

Self Test

  Vorige vraag

  Uitslag Opnieuw

  Zelftest ADHD bij volwassenen

  illustratie-adhd-200px.png

  Onze online ADHD test / ADD test geeft aan of uw klachten mogelijk verband houden met ADHD of ADD. Let op: u mag nooit zelf een diagnose stellen. Als u zichzelf in de uitslag van de test herkent, bespreek de uitkomst dan met uw huisarts. Hij of zij kan u doorverwijzen naar PsyQ.

  ADHD test volwassenen

  Stelt u zichzelf de vraag: 'Heb ik ADHD'? Dan kunt u hier testen of uw klachten mogelijk verband houden met ADHD. Vragen die zoal gesteld worden in de ADHD test zijn: ‘Voelt u zich doorgaans onrustig? Bijvoorbeeld: gejaagd zijn, moeite met stilzitten, friemelen, veel sporten of beweeglijk zijn?’, ‘Heeft u doorgaans de neiging om eerst te doen en pas daarna te denken? Bijvoorbeeld: dingen eruit flappen, teveel geld uitgeven of ongeduldig zijn?’, ‘Heeft u doorgaans last van concentratieproblemen? Bijvoorbeeld: snel afgeleid zijn, dingen niet afmaken, snel verveeld of vergeetachtig zijn?’, ‘Als u bij één van de vorige vragen 'ja' heeft geantwoord: heeft u dit altijd gehad?’

  ADD test volwassenen

  Het kan natuurlijk ook zijn dat u zich niet herkent in de symptomen die horen bij ADHD. De vraag 'Heb ik ADD?' is dan misschien meer van toepassing. PsyQ beschikt niet over een speciale ADD test, maar als u bovenstaande test invult weet u wel of uw klachten mogelijk verband houden met ADD. De symptomen van ADD komen namelijk overeen met de symptomen van ADHD. Een psycholoog van PsyQ kan vervolgens de diagnose ADD of ADHD stellen.

  De ADD zelftest of ADD volwassenen test en de ADHD test online zijn gemakkelijk online in te vullen. U krijgt direct de uitslag als u de ADHD vragenlijst invult.

  Contact met uw huisarts

  De online ADHD test / ADD test van PsyQ is zorgvuldig samengesteld door onze ervaren psychologen. De test geeft aan of uw klachten mogelijk verband houden met ADHD of ADD. Als dit het geval is, neem dan contact op met uw huisarts. Hij of zij kan u doorverwijzen naar PsyQ. Ook als uw klachten mogelijk geen verband met houden met ADHD of ADD is het belangrijk om langs te gaan bij uw huisarts. Er kan dan naar een andere oorzaak worden gezocht. Blijf in geen geval met uw klachten rondlopen.