ADHD en ADD zelftest

Self Test

  Vorige vraag

  Uitslag Opnieuw

  Zelftest ADHD bij volwassenen

  illustratie-adhd-200px.png

  Onze online ADHD test / ADD test geeft aan of jouw klachten mogelijk verband houden met ADHD of ADD. Let op: je mag nooit zelf een diagnose stellen. Als jij je in de uitslag van de test herkent, bespreek de uitkomst dan met de huisarts. Hij of zij kan je doorverwijzen naar PsyQ.

  ADHD test volwassenen

  Stel je  jezelf de vraag: 'Heb ik ADHD'? Dan kan je hier testen of jouw klachten mogelijk verband houden met ADHD. Vragen die zoal gesteld worden in de ADHD test zijn: ‘Voel je je doorgaans onrustig? Bijvoorbeeld: gejaagd zijn, moeite met stilzitten, friemelen, veel sporten of beweeglijk zijn?’, ‘Heb je doorgaans de neiging om eerst te doen en pas daarna te denken? Bijvoorbeeld: dingen eruit flappen, teveel geld uitgeven of ongeduldig zijn?’, ‘Heb je doorgaans last van concentratieproblemen? Bijvoorbeeld: snel afgeleid zijn, dingen niet afmaken, snel verveeld of vergeetachtig zijn?’, ‘Als je bij één van de vorige vragen 'ja' hebt geantwoord: heb je dit altijd gehad?’

  ADD test volwassenen

  Het kan natuurlijk ook zijn dat je je niet herkent in de symptomen die horen bij ADHD. De vraag 'Heb ik ADD?' is dan misschien meer van toepassing. PsyQ beschikt niet over een speciale ADD test, maar als je bovenstaande test invult weet je wel of jouw klachten mogelijk verband houden met ADD.

  De symptomen van ADD komen namelijk overeen met de symptomen van ADHD. Een psycholoog van PsyQ kan vervolgens de diagnose ADD of ADHD stellen.

  De ADD zelftest of ADD volwassenen test en de ADHD test online zijn gemakkelijk online in te vullen. Je krijgt direct de uitslag als je de ADHD vragenlijst invult.

  Behandelingen ADHD en ADD

  Als je last hebt van ADHD of ADD dan ben je bij PsyQ aan het juiste adres. Je kan bij ons zonder al te lang te hoeven wachten een behandeling krijgen. Een speciale ADD-behandeling bieden wij niet aan, maar onze behandelingen ADHD slaan ook bij mensen met ADD-klachten goed aan.

  Contact met de huisarts

  De online ADHD test / ADD test van PsyQ is zorgvuldig samengesteld door onze ervaren psychologen. De test geeft aan of jouw klachten mogelijk verband houden met ADHD of ADD. Als dit het geval is, neem dan contact op met de huisarts. Hij of zij kan je doorverwijzen naar PsyQ. Ook als jouw klachten mogelijk geen verband met houden met ADHD of ADD is het belangrijk om langs te gaan bij de huisarts. Er kan dan naar een andere oorzaak worden gezocht. Blijf in geen geval met je klachten rondlopen.