Psychotrauma

Online behandeling PTSS

pdf

Een online behandeling voor PTSS kun je bij PsyQ ook volledig online volgen. Het contact met jouw behandelaar vindt niet meer plaats in de behandelkamer, maar online via beeldbellen en/of chat met ondersteunede applicaties.

Een online behandeling is meer dan alleen videobellen en/of chatten. Je krijgt dezelfde behandeling als bij een reguliere behandeling, maar dan in een andere vorm. Online kan je alle hulp krijgen die je nodig hebt én wanneer je dat nodig hebt.

Je werkt in je eigen tempo aan je probleem of klacht. Dat doe je op een moment dat het jou uitkomt. Contact met je behandelaar heb je via videobellen, chatten, mailen of bellen en je dagelijkse ervaringen deel je via de ondersteunende app. Als je merkt dat het niet goed gaat, kun je tussendoor contact zoeken met je behandelaar. Dat betekent niet dat je behandelaar altijd direct kan reageren, maar je hoeft dan niet te wachten tot de volgende behandelsessie. Je behandeling staat of valt met jouw inzet en motivatie. Bij volledige zelfhulpprogramma’s haken mensen regelmatig eerder af. Bij een online behandeling heb je contact met een behandelaar die je motiveert. Die stuurt je tussendoor berichtjes om je aan te moedigen en is geïnteresseerd in hoe het met je gaat. Op lastige momenten kan hij je motiveren om door te gaan.

Hoe werkt het?

Voor de online behandeling gebruiken we applicaties. Na aanmelding ontvang je een instructie hoe je deze kan downloaden en daarna kun je al aan de slag!

Voordelen online behandeling

  • Een online behandeling heeft verschillende voordelen:
  • Deskundige zorg: Ga samen met een behandelaar aan de slag met jouw klachten. Ervaren behandelaars, waaronder psychologen, helpen jou via een behandelvorm die helemaal van deze tijd is.
  • Altijd en overal. Of je nu thuis of onderweg bent, je kan eenvoudig en direct van start. Jouw behandelaar is altijd één knop van jou verwijderd!
  • Ontwikkeld door experts in de behandeling van depressie-, angst-, trauma- en stressklachten
  • Veilig en vertrouwde omgeving. In een beveiligde omgeving kan je overal waar je maar bent je behandeling volgen.
  • Behandeling afgestemd op jouw voorkeuren. Jij bepaald zelf wanneer, hoe en hoe vaak je contact hebt met je behandelaar.
  • Feedback op dagelijkse dingen. De tools van de online behandeling geven de mogelijkheid om gerichte ondersteuning te bieden.

De online behandelingen die wij aanbieden zijn ontwikkeld door specialisten en ervaren behandelaars, zoals psychiaters, psychologen en hoogleraren.

Wat heb je nodig om deze behandeling te volgen?

Voor een online behandeling heb je in principe weinig nodig. Om te kunnen starten met de behandeling heb je een verwijzing van de huisarts nodig. Overige dingen die je nodig hebt voor de online behandeling:

  • Een smartphone met internet of wifi
  • Smartphone vaardigheden (kunnen werken met apps)

Bij online behandelingen zien we goede resultaten bij zowel jong als oud. Iedereen die met een smartphone overweg kan, kan een online behandeling volgen. Als je er klaar voor bent om aan de slag te gaan met jouw klachten en actief wilt werken aan je herstel is een online behandeling een goede optie. Aandachtspunten om rekening mee te houden bij je keuze.

Ervaringen online behandeling

Lees hier clientverhalen over de ervaring met Online behandelen.

Aanmelden online behandeling

Aanmelden voor deze online behandeling doe je door het aanmeldformulier in te vullen. Geef daarop je voorkeur aan voor de online behandeling. Als wij je aanmelding hebben ontvangen dan kijken we of deze behandeling past bij de behandeling van jouw probleem. Je ontvangt daarna de instructies om te starten.