Angst overwinnen

Angst overwinnen

illustratie-angst+200px.png

De komende tijd staat PsyQ volledig in het teken van angststoornissen bij volwassen mannen en vrouwen. Een belangrijk thema omdat maar liefst één op de vijf Nederlanders, bewust of onbewust, last heeft van een angststoornis of fobie.

Daarbij is een angststoornis vaak ook een flinke belasting voor familie en naasten. Uw angst overwinnen is erg belangrijk.

Maar wat is angst nu eigenlijk en wat kunt u eraan te doen? Op die (en meer) vragen geven we de komende weken antwoord. Dat doen we onder meer door het publiceren van artikelen en ervaringsverhalen, maar ook door het verspreiden van een signalenkaart en een infographic.

Artikelen

Angst is heel normaal en u hoeft zich er absoluut niet voor te schamen, bewijzen onderstaande artikelen.

U kunt hier (binnenkort) de volgende interviews lezen:

  • De gevolgen van een angststoornis voor familie en naasten: Anja Greeven, psycholoog en specialismeleider Angsstoornissen bij PsyQ vertelt over de invloed die een angststoornis kan hebben op familie en naasten van patienten.
  • Shantusha Chauthi, psycholoog op de digitale poli van PsyQ. Op de digitale poli vindt het contact tussen behandelaar en patiënt niet langer plaats in de behandelkamer, maar online via beeldbellen en/of een chatfunctie. Angst overwinnen kan dus volledig digitaal.