Header-ervaringsverhalen en initiatieven

Ervaringsverhalen anti-stigma

Ontdek de kracht van een vraag
 

Praten over mentale gezondheid moet net zo makkelijk zijn als praten over een gebroken been. Maar dat is nog niet zo makkelijk, want er is nog altijd een stigma op (het praten over) mentale problemen. (H)erkenning is de eerste stap naar herstel! Welke vraag kan je het beste stellen aan iemand met mentale klachten? (Oud)cliënten en hun naasten vertellen samen wat hen hielp! 

 

Het verhaal van Caroline en Nicole

Het verhaal van Caroline en Nicole

Caroline en haar moeder Nicole kwamen dichterbij elkaar toen Caroline in behandeling was voor haar eetstoornis. Samen delen ze hun verhaal.

Mariska en Erwin

Het verhaal van Mariska en Erwin

Toen haar oudste broer uit het leven stapte, zat Mariska net in haar behandeltraject. Ze had veel aan de steun van haar oudste broer Erwin. Hun band werd hierdoor nog hechter. Ze vertellen samen over hun ervaringen. 

Ervaringsverhaal Marjon en Job

Het verhaal van Marjon en Job

Toen Marjon een postpartum depressie kreeg, stond haar partner Job aan haar zijde. Ze vertellen samen over de kracht van een vraag. 

Chantal en Johan

Het verhaal van Chantal en Johan

Chantal, slachtoffer van seksueel misbruik, kreeg last van nachtmerries en herbelevingen. Al die tijd was haar partner Johan er voor haar. Samen vertellen ze over hoe je een naaste met psychische klachten kan steunen.

Meer ervaringsverhalen

#DeKrachtVanEenVraag

Wil jij ook helpen om het stigma op mentale gezondheid te doorbreken? Deel dan welke vraag voor jou of voor een naaste met psychische klachten belangrijk is geweest op Instagram of Facebook met de hashtag #DeKrachtVanEenVraag. Hou ook onze Instagrampagina in de gaten voor meer verhalen, tips en initiatieven op het gebied van anti-stigma.