Online behandelingen

PsyQ online

pdf

200x200px-online-behandeling-psyq-video-chat.png

Een online behandeling wordt ook wel e-health, internettherapie of internetbehandeling genoemd. Bij PsyQ kunnen volwassenen met angst-, traumatische-, depressieve- en ADHD klachten een (gedeeltelijke) online behandeling volgen.

PsyQ Online: hulp voor Depressie, Angst en Trauma

Hulp krijgen voor je psychische klachten is belangrijk. Je wil je weer beter voelen en stappen zetten om dat voor elkaar te krijgen. Zet deze stap met onze online behandeling. PsyQ Online biedt hulp voor Depressie, Angst en Trauma. Daarmee word je geholpen door een van onze specialisten die bij jou past. In een vertrouwde en veilige omgeving. Zodat je uiteindelijk zelf weer de regie krijgt over je mentale gezondheid.

Online een psycholoog spreken

Met PsyQ Online volg je een behandeling volledig online voor Angst, Trauma of Depressie. Ook is het bij PsyQ mogelijk om voor ADHD een online behandeling te volgen. Een van de voordelen van een online behandeling is dat je niet naar een vestiging van ons hoeft te komen. Geen reistijd meer. Je kunt de behandeling overal volgen via je telefoon; waar je ook bent. Je hebt contact met je behandelaar via beeldbellen en chat.

Benieuwd of het wat voor jou is? Je vindt hier meer informatie over hoe een online behandeling werkt, wat de voor- en nadelen zijn, ervaringen van anderen en de resultaten.

Online behandelaanbod

Het online behandelaanbod van PsyQ bestaat onder andere uit e-healthmodules, de ondersteunende apps NiceDay en Superbrains en het platform Minddistrict voor gedeeltelijke- of volledige online behandelingen. E-health modules worden online gevolgd in combinatie met een behandeling op één van onze vestigingen. Omdat PsyQ een samenwerkingsverband is van drie ggz-instellingen (Lentis, Mondriaan en Parnassia Groep), vinden de online behandelingen plaats bij de PsyQ partner waar je in behandeling bent.

Enkele voorbeelden van online behandelingen bij PsyQ zijn:

  • Grip op pijn
  • Bipolair online

PsyQ biedt nog veel meer eHealth modules. Informeer bij je behandelaar naar de mogelijkheden. Deze kunnen per instelling verschillen.

De app NiceDay en het platform Minddistrict

Gedeeltelijke- of volledige online behandelingen voor Depressie, Angst en Trauma worden bij behandelingen van PsyQ Online ondersteund door de app NiceDay en het platform Minddistrict.

De vestigingen van PsyQ Parnassia Groep, en Mondriaan maken gebruiken van de ondersteunende NiceDay app voor online behandelingen. Via de NiceDay app heb je onder andere contact met je behandelaar, bijvoorbeeld via videobellen of via de chat, registreer je gevoelens en maak je huiswerkopdrachten.

De vestigingen van PsyQ Lentis maken gebruik geen gebruik van de Nice Day app voor online behandelen, maar van Minddistrict. In afstemming met jou wordt bekeken of je 100% online behandeld kan worden. of dat de behandeling blended plaatsvindt (zowel online als face to face).

Superbrains

Voor het online behandelen van ADHD klachten maakt PsyQ gebruik van de app Superbrains voor Android en Apple. In de Superbrains app stel je zelf doelen en kan je zelf aan de slag en je vooruitgang zien, maar werk je ook met (ervaringsdeskundige)behandelaren aan jouw herstel.

PsyQ (Parnassia Groep) biedt deze app aan bij alle nieuwe aanmeldingen als ondersteuning tijdens de wachttijd.


Meer informatie

Voordelen online behandeling

Via online behandelingen van PsyQ krijg je persoonlijk contact, uitgebreide zorg, veiligheid en kwaliteit. De inhoud en kwaliteit van onze online behandelingen zijn hetzelfde als bij een reguliere behandeling. Enkele andere voordelen:

  • Deskundige zorg
  • Hulp (is) dichtbij
  • Veilig en vertrouwde omgeving
  • Behandeling op jouw voorkeuren afgestemd

Wachttijden online behandelingen

Snel hulp krijgen voor je psychische klachten is belangrijk. Je wil je weer beter voelen en stappen zetten om dat voor elkaar te krijgen. Dan is een volledig- of gedeeltelijke online behandeling een uitkomst. We doen ons uiterste best om je passende zorg te bieden. Het kan zijn dat je daar wel even op moet wachten. Bekijk wachttijden per vestiging.

Onze online behandelingen iets voor jou?

Bij alle vormen van online behandeling in de GGZ zien we goede resultaten bij zowel jong als oud. Iedereen die met een smartphone, tablet of computer overweg kan, kan een online behandeling volgen. Als je er klaar voor bent om aan de slag te gaan met jouw klachten en actief wilt werken aan je herstel is een online behandeling een goede optie. Aandachtspunten om rekening mee te houden bij je keuze.

Twijfel je of een van onze online behandelingen bij jou past? Neem gerust vrijblijvend contact met ons op via psyqonline@psyq.nl en 088 35 79 450 of bekijk hoe PsyQ helpt voor andere behandelmogelijkheden.