Kosten en vergoedingen

Kosten en vergoedingen

Uw behandeling valt onder de basisverzekering. Dat betekent dat de behandeling gewoon wordt vergoed, maar dat een eigen risico van toepassing is.

Eigen risico

In de basisverzekering geldt een eigen risico van 385 euro (2016). Dit kan anders zijn als u in de bijstand zit en de gemeente voor u een polis heeft gesloten.

Het kan ook zijn dat u zelf een hoger risico heeft gekozen, en daarmee ook een lagere premie. U kunt ervoor kiezen om een hoger eigen risico te nemen dan het door de overheid vastgestelde bedrag. Dan gaat de premie van uw zorgverzekering vaak omlaag. Het is dan wel zo dat u meer moet bijdragen aan een behandeling.

Zorgverzekeraar

Vergoedingen van zorg kunnen jaarlijks wijzigen. Over precieze vergoedingen van zorg of het eigen risico in uw situatie raden wij u aan contact op te nemen met uw zorgverzekeraar.

Afspraak afzeggen?

Het kan gebeuren dat u verhinderd bent voor een afspraak. Wij vragen u om uw afspraak minimaal 24 uur van tevoren af te zeggen of te wijzigen. Tot 24 uur van tevoren kan dit kosteloos. Dit geldt zowel voor alle afspraken op onze vestigingen, individueel en in de groep, alsook de telefonische afspraken.

Voor een aantal vestigingen gelden specifieke wegblijftarieven als u binnen 24 uur de afspraak afzegt.