Hulp bij zelfmoordgedachten

pdf
Bijna iedereen krijgt in zijn of haar leven te maken met psychische klachten, zoals depressie, angst of persoonlijkheidsproblematiek. Maar wat als jij of iemand in je omgeving het echt niet meer ziet zitten en rondloopt met zelfmoordgedachten? Weet dat er hulp voor je is en dat je erover kan praten.  

Mensen die aan zelfmoord denken willen vaak vooral rust en even niet meer hoeven denken aan hun problemen. Vrijwel niemand die met zelfmoordgedachten rondloopt, wil ook echt dood. In Nederland hebben jaarlijks naar schatting zo'n half miljoen mensen zelfmoordgedachten. Gelukkig weet meer dan 99% van hen zich te redden met hulp van hun omgeving of een professional. Hulp zoeken werkt dus echt!  

Zie jij het leven niet meer zitten? Praten kan opluchten. Je kan 24/7 anoniem chatten via www.113.nl of bellen met 113 of 0800-0113 (gratis). 

Praten over zelfmoord 

Als je aan zelfmoord denkt, kan het lastig zijn om daar met iemand over te praten. Toch is het belangrijk om deze gevoelens te delen met je vrienden of familie. Als deze stap nog te groot is voor je, kan je ook terecht bij Stichting 113 Online. Je kan 24/7 (anoniem) chatten en bellen met de hulpverleners van 113.   

Belangrijke links