Lees-, luister- en kijktips

Luister-, lees en kijktips

Er wordt veel over mentale gezondheid en psychisch klachten, zoals depressie, angst en eetstoornissen geschreven of verteld in onder andere boeken, films, documentaires en podcasts. Op deze pagina verzamelen en delen wij met jullie onze lees-, luister- en kijktips. Bekijk hieronder alle tips of filter op een medium naar keuze. 

Deel je tip!

Heb jij zelf ook een lees-, luister of kijktip? Deel deze dan vooral met ons via onze redactie

Componence Asset List

pdf

300+x+300+boek+je+bent+niet+alleen.png

Het verliezen van je vader, moeder, zus, beste vriend; het heeft een grote impact op je leven. Isa Hoes en haar zoon Merlijn Kamerling weten daar alles van. In hun boek 'Je bent niet alleen' beschrijven moeder en zoon hoe het is om te rouwen om iemand die heel dicht bij je stond. 

In hun geval is die persoon een echtgenoot en vader, acteur Antonie Kamerling. Op 6 oktober 2010 besluit Antonie zijn leven te beëindigen. Hij had op dat moment al heel lang last van depressies en stemmen in zijn hoofd. In Je bent niet alleen beschrijven moeder en zoon hoe zij met hun verdriet omgaan en hoe je dicht bij jezelf blijft in deze moeilijke periode.  

Steun bieden in het rouwproces

Dit boek is voor iedereen die een dierbare heeft verloren, maar ook voor iedereen die iemand in zijn of haar omgeving wil steunen bij een groot verlies. Want wat kun je het beste zeggen tegen je vriend of collega die net iemand heeft verloren? Voor welke adviezen of opmerkingen is het nog te vroeg? Na het lezen van dit boek weet je hoe je een waardevolle bijdrage aan iemands rouwproces kan leveren. 

In gesprek met...

Ook gaan Isa en Merlijn in gesprek over de verschillende vormen van rouw met Kluun en zijn dochter Eva, met Humberto Tan, met Xandra en Lola Brood, met Marjan Huydts over haar dochter Fréderique, en met Edwin Spee en Julian van de Kamp, de weduwnaar en zoon van Bibian Mentel. 

Lees meer

Praten over zelfdoding kan bij de landelijke hulplijn 113 Zelfmoordpreventie. Telefoon 0800-0113 of via www.113.nl.