Behandeling chronische pijn

Behandeling chronisch vermoeidheidssyndroom

pdf

Als de diagnose chronisch vermoeidheidssyndroom bij jou is gesteld, is het goed om hulp te zoeken. PsyQ kan je steunen in zoeken naar oplossingen en het verbeteren van de omstandigheden. Dit kan bijvoorbeeld door therapie te volgen. Wij denken graag met je mee en bieden steun waar nodig.

Ervaringsdeskundige CVS

In de video het verhaal van een ervaringsdeskundige met chronische vermoeidheidsklachten. Met hulp van PsyQ verbeterde haar leven.

De nadruk bij de behandeling van CVS ligt op het terugdringen van negatieve gedachten. Je gedachten hebben namelijk invloed op hoe jij je voelt en gedraagt en andersom. Deze therapie wordt cognitieve gedragstherapie (CGT) genoemd. Op de hoofdpagina van behandelingen meer over CGT.

Grip op klachten

Het project ‘Grip op klachten’ ontwikkelt online tools (e-health) ter ondersteuning van de diagnostiek, behandeling, monitoring en verwijzing van patiënten met Somatisch Onvoldoende verklaarde Lichamelijke Klachten (SOLK). ‘Grip op klachten’ is een landelijk project in samenwerking met het Nederlands Kenniscentrum Chronische Vermoeidheid (NKCV).

Aanhoudende Lichamelijke Klachten (ALK) home