Online zelftest Aanhoudende Lichamelijke Klachten

Intro zelftest Aanhoudende Lichamelijke Klachten (ALK)

Maar liefst de helft van de Nederlanders heeft weleens last van onverklaarbare lichamelijke klachten. Vaak gaan deze na korte tijd vanzelf weer over, maar helaas niet bij iedereen. Om je klachten goed te kunnen behandelen, is het belangrijk dit te weten. Heb jij een vermoeden dat jouw lichamelijke klachten duiden op een somatische aandoening? Doe dan hieronder de online test Aanhoudende Lichamelijke Klachten (ALK).  

Self Test

  Vorige vraag

  Resultaat Opnieuw

  Zelftest Aanhoudende Lichamelijke Klachten (ALK) uitleg

  Bij Aanhoudende Lichamelijke Klachten (ALK) helpen we mensen met lichamelijke (somatische) klachten waarbij deze lichamelijke klachten een langdurige grote invloed hebben op hoe zij zich voelen. Voorbeelden van dit soort lichamelijke klachten zijn chronische pijn, chronische vermoeidheid of uitvalsverschijnselen bij een conversiestoornis. Naast lichamelijk verklaarde aandoeningen, is het mogelijk dat er geen afdoende medische verklaring is voor aanhoudende lichamelijke klachten. Dit wordt ALK genoemd, ofwel Aanhoudende Lichamelijke Klachten.

  Behandeling Aanhoudende Lichamelijke Klachten

  De online Aanhoudende Lichamelijke Klachten test van PsyQ is zorgvuldig samengesteld door onze ervaren psychologen. Let op! De test stelt geen diagnose, maar geeft wel een advies. Het is verstandig de uitkomst van de test te bespreken met je huisarts. De huisarts kan vervolgens de keuze maken om je door te verwijzen naar PsyQ voor een behandeling. Ook als jouw klachten mogelijk geen verband houden met Aanhoudende Lichamelijke Klachten (ALK) is het belangrijk om langs te gaan bij de huisarts. Er kan dan naar een andere oorzaak worden gezocht. Blijf in geen geval met je klachten rondlopen.

  Aanhoudende Lichamelijke Klachten (ALK) home