Eetstoornis behandeling Groningen

Eetstoornis Kliniek Groningen

Eetstoornis Kliniek Groningen

Eetstoornissen zijn er in verschillende soorten en maten: van anorexia tot een eetbuistoornis en overgewicht. Een eetstoornis is een ernstig psychisch probleem. Als je een eetstoornis hebt loop je vaak ‘vast’ in je leven; binnen je gezin, op je werk en op sociaal gebied. Als een behandeling op de polikliniek of in deeltijd voldoende is, raden we dat altijd aan. Maar soms is dat niet genoeg en heb je meer intensieve zorg nodig zoals een verblijf in onze eetstoornis kliniek Groningen. Als je anorexia of boulimia hebt bieden wij je die mogelijkheid.

In onze kliniek word je vijf dagen per week opgenomen, van zondagavond tot en met vrijdagmiddag.

Onze kliniek heeft tien plekken. Dit betekent dat je altijd in een groep zit met mensen met dezelfde problemen. Veel van onze behandelingen doen we met een groep, maar we passen het programma aan zodat het goed past bij jouw persoonlijke situatie. Dit kan bijvoorbeeld betekenen dat je meer individueel doet en bijvoorbeeld minder deelneemt aan groepen. We werken met een persoonlijke coach die tijdens je verblijf jouw aanspreekpersoon is.

De behandeling gaat ook in het weekend door, met online behandelen en/of contact met een van de behandelaars.

Als je wordt opgenomen is er een bijeenkomst met jou en je naasten om te bespreken hoe je in de weekenden het best ondersteund kan worden.

In deze bijeenkomst ontmoet je onze relatie- en gezinstherapeut. Als je problemen hebt in de relatie met je naasten kun je tijdens de behandeling samen met je naasten afspraken met deze therapeut maken.


Behandelaren Groningen

In onze kliniek in Groningen werken verschillende soorten behandelaars. We hebben (een):

  • psychiater

  • psychotherapeut

  • psychomotorische therapeut

  • systeemtherapeut

  • verpleegkundigen

  • sociotherapeuten

Verder zijn er ook een huisarts en een diëtiste aan ons verbonden.

Hulp bij eetstoornis

In de basis werken we voornamelijk met cognitieve gedragstherapie. Je leert om anders met eten om te gaan en anders te denken over je uiterlijk en je gewicht. Het doel is dat je minder bang wordt voor eten of de mogelijke gevolgen daarvan. Ook kijken we naar de oorzaken van je eetstoornis die vaak naar voren komen als je weer gezonder leert te eten.

In veel gevallen ben je al voor je eetstoornis in therapie geweest voor je bij ons in de eetstoorniskliniek komt. Als je niet meer bent opgenomen, gaat deze behandeling verder, daar hebben we, afhankelijk van jouw situatie, meerdere opties voor. Je kunt bij ons in deeltijd worden behandeld, maar ook is een poliklinische behandeling mogelijk. We kijken altijd samen met jou naar wat een geschikte vervolgbehandeling is voor jouw eetstoornis.

Meer informatie over onze behandelingen en hulp bij eetstoornissen vind je hier:

Als je bij ons wilt worden opgenomen, vragen we je eerst om kennis te komen maken. Die afspraak is altijd op vrijdagmiddag om 14.00 uur. Neem gerust contact met ons op voor een afspraak via 050 - 520 7071. Ook voor andere vragen over eetstoornissen kun je ons gewoon bellen en mailen.

Eetstoornis Kliniek Groningen

Adres

Merwedestraat 54
9725 KE Groningen
050 520 70 71

Openingstijden

Werkdagen: 08:30 - 17:00 uur