Kliniek voor eetstoornissen Groningen

Kliniek voor eetstoornissen

Over ons

PsyQ Groningen heeft als enige GGZ-organisatie in het noorden van het land een kliniek voor eetstoornissen.
Onze kliniek voor eetstoornissen biedt zorg voor inwoners van de provincies Groningen, Friesland, Drenthe, de kop van Overijssel en de Noordoostpolder.


Het programma

Het programma bestaat uit verschillende onderdelen. Je zit in een groep van maximaal 10 mensen. Daarnaast zijn er zo nodig individuele gesprekken mogelijk. Wekelijks heb je een gesprek met je coach. Daarnaast kun je zo nodig afspraken maken met de psychiater, de psychotherapeut, psychomotorische therapeut en systeemtherapeut. Tevens zijn er een huisarts en een diëtiste verbonden aan de kliniek.

De groep begint met een dagopening en eindigt met een dagsluiting. De maaltijden en het nemen van tussendoortjes zijn gezamenlijk onder begeleiding van een van de sociotherapeuten. Je kookt om de beurt met elkaar je eigen warme maaltijd.

Voor een kijkje in onze kliniek en meer informatie over eetstoornissen bekijk dit filmpje:

Duur van de opname

Je bent vijf dagen per week 24 uur per dag opgenomen in de kliniek voor eetstoornissen en in het weekend mag je naar huis. De behandeling gaat ook in het weekend overigens door, met online behandelen en/of contact met een van de sociotherapeuten. We zoeken met jou en de mensen om je heen naar een beste bij jou passende behandeling en samenwerking.

De kliniek biedt een behandeling van zes weken tot maximaal zes maanden. Zo kort als het kan en zo lang als nodig. De opname is meestal een deel van de behandeling. Vaak is het zo dat voordat je bent opgenomen je al op een andere manier bent behandeld voor je eetstoornis. Na de opname is meestal een vorm van vervolgbehandeling nodig. Meestal is dat poliklinisch, soms in deeltijd. Samen met jou kijken we wat een goed vervolg is, passend bij jouw situatie en problemen.

Onze kliniek is gelegen vlak bij het hoofdstation van Groningen, dus gemakkelijk te bereiken.

Naasten

Als je opgenomen wordt is er een bijeenkomst met jou en je naasten om te bespreken hoe je in de weekenden het best ondersteund kan worden, waarbij je zelf verantwoordelijk blijft voor het eten.

In deze bijeenkomst ontmoet je onze relatie- en gezinstherapeut. Voor problemen op dit terrein kun je als je dat wenst in de loop van de behandeling samen met je naasten afspraken met deze therapeut maken.

Meer informatie

Als je overweegt om je in onze kliniek te laten opnemen vragen we je om een kennismaking af te spreken. Deze is op vrijdagmiddag om 14.00 uur. Neem gerust contact met ons op om een afspraak hiervoor te maken op via (050) 5207071. Vanzelfsprekend kun je ons ook met andere vragen op het gebied van eetstoornissen op dit nummer bereiken.

Patiënttevredenheid

Kliniek voor eetstoornissen

Adres

Merwedestraat 54
9725 KE Groningen
050 520 70 71

Openingstijden

Werkdagen: 08:30 - 17:00 uur