standaard paginakop vestigingen

Adres

Adres

Max Euwelaan 70
3062 MA Rotterdam
088 357 49 60

Openingstijden

Maandag: 08:30 - 17:00 uur
Dinsdag: 08:30 - 20:00 uur
Woensdag: 08:30 - 17:00 uur
Donderdag: 08:30 - 17:00 uur
Vrijdag: 08:30 - 17:00 uur

Afspraak afzeggen?

Neem uiterlijk 24 uur van tevoren contact met ons op om wegblijftarief te voorkomen.

Mail ons Bel ons

Rotterdam Kralingen

Wat wij bieden

Binnen de vestiging in Rotterdam Kralingen bieden we behandeling voor de volgende problemen:


Bij PsyQ Kralingen hebben we een aantal bijzondere afdelingen, zoals een aparte afdeling voor mensen met een bipolaire stoornis.

De vestiging in Rotterdam Kralingen heeft een van de 4 expertisecentra eetstoornissen die PsyQ kent. Er wordt hier bijvoorbeeld ook een deeltijdbehandeling voor diverse eetstoornissen gegeven.

Verder is binnen onze vestigingen ook het Psychodiagnostisch Centrum (PDC) gevestigd. Psychodiagnostiek kan uitgevoerd worden wanneer er bijvoorbeeld onduidelijkheid is over de diagnose of behandelmogelijkheden, er last is van lang bestaande problematiek of wanneer eerdere behandelingen weinig effect hebben gehad. Psychodiagnostiek vindt uitsluitend plaats binnen reeds lopende behandelingen.

Behandelaren Rotterdam Kralingen

In Rotterdam Kralingen hebben we verschillende behandelaars in dienst en werken we met een multidisciplinair team met onder andere: psychiaters, (klinisch- en GZ-)psychologen en psychotherapeuten. Hierdoor hebben we veel kennis in huis en kunnen we op verschillende manieren jouw problematiek behandelen. Hierdoor is de kans groot dat de aanpak die bij jou past bij ons aanwezig is.

Snel de juiste zorg in Rotterdam

Onze vestigingen in Rotterdam (Kralingen, Centrum, Zuid en Oost) werken nauw met elkaar samen. De zorg van onze vestigingen is regio breed toegankelijk. Dit betekent dat je bij een van onze andere vestigingen terecht kan als de behandeling daar sneller gestart kan worden. Wij zorgen er met onze teams voor dat wij je zo snel mogelijk de juiste zorg kunnen bieden. Alle behandelingen kunnen op locatie, online of blended (combinatie van fysiek en online) plaatsvinden. Waar gewenst en passend worden behandelingen ondersteund met digitale middelen.

Expertisecentrum eetstoornissen

De vestiging heeft een expertisecentrum eetstoornissen, een van de 4 expertisecentra eetstoornissen die PsyQ kent. Hier worden ook de complexe eetstoornissen (vanaf BMI 15) behandeld binnen een multidisciplinair team. Zowel individuele behandeling als groepsbehandeling behoren tot de mogelijkheden. Wanneer er sprake is van bijkomende problematiek zoals: angst, depressie, trauma of persoonlijkheidsproblematiek is hier ook aandacht voor. Zo behoren EMDR en schematherapie voor complexe eetstoornissen tot de mogelijkheden.
Voor meer informatie of vragen kun je ons mailen.

Specialist in ADHD

We bieden verschillende behandelingen aan op het gebied van ADHD, zoals timemanagement op het werk en gezonde leefstijl. Ook is er aandacht voor slaapproblemen, waar veel mensen met ADHD mee kampen. Slaaptekort verergert de ADHD, en behandeling van slaapproblemen kan de last door ADHD verminderen. Iedereen die bij ons in behandeling komt vult een vragenlijst in over mogelijke slaapproblemen.

De medewerkers van het team ADHD in Den Haag werken op de Lijnbaan. De onderzoekers van het Kenniscentrum ADHD bij volwassenen werken zowel op de Carel Reinierszkade als op de Lijnbaan.

Hulp in de GGZ voor ADHD of ADD

Als je door je huisarts verwezen bent voor ADHD of ADD kun je bij ons terecht voor een behandeling. We bieden een breed scala aan behandelingen.

De behandelingen die wij aanbieden zijn afhankelijk van jouw klachten en je persoonlijke voorkeur. Een greep uit ons aanbod:

  • Individuele behandeling/coaching: Deze behandeling bestaat uit gesprekken met een psycholoog of sociaal-psychiatrisch verpleegkundige (SPV).

  • Cognitieve gedragstherapie (CGT): Het uitgangspunt van cognitieve gedragstherapie is dat gedachten invloed hebben op de manier waarop iemand zich voelt en gedraagt. Deze therapie is kortdurend (15-20 sessies).

  • Groepstherapie: Tijdens groepstherapie leer je stapsgewijs vaardigheden die je kunt gebruiken om met je klachten om te gaan. Er is ook ruimte voor het onderling uitwisselen van ervaringen en tips. De bijeenkomsten zijn meestal wekelijks en duren 2 uur per bijeenkomst.

  • Psycho-educatie: Er bestaan verschillende vormen van psychotherapie. In alle vormen voer je gesprekken met een deskundige hulpverlener.

  • Medicatie: Ter ondersteuning van een behandeling wordt soms medicatie geadviseerd. Welke medicatie we adviseren is afhankelijk van jouw problemen en/of symptomen.

Heb je interesse in een bepaalde behandeling, dan kun je dit bij je behandelaar aangeven. Samen met jou maken we een persoonlijk behandelplan om effectief je klachten te lijf te gaan.

Seksuologie

Een positieve beleving van intimiteit en seksualiteit is een belangrijke pijler van ons welbevinden. Problemen op het gebied van seksualiteit en intimiteit komen vaak voor, in het bijzonder bij mensen met somatische en/of psychische klachten. Graag brengen wij het behandelaanbod van PsyQ Seksuologie in Den Haag via onderstaande PDF onder de aandacht.

Seksuologie flyer 2020

Groepsbehandelingen Seksuologie

Het team Seksuologie in Den Haag geeft twee soorten groepsbehandelingen. Het aanbod bestaat uit een groepsbehandeling voor seksverslaafde mannen en een groepsbehandeling voor transgenders. De ‘seksverslavingsgroep’ bestaat uit 10 wekelijkse sessies en is bedoeld voor mannen met overmatig seksueel verlangen, oftewel hyperseksualiteit. De behandeling is gestoeld op behandelmethode ‘het Vat van Zelfwaardering’ (Van Zessen). De ‘transgendergroep’ bestaat uit sessies om de twee weken en is bedoeld voor mensen gediagnosticeerd met genderdysforie. Tijdens deze groep zullen verschillende thema’s aan bod komen, zoals transitie, discriminatie, seksualiteit en werk. Het doel is inzicht verkrijgen in eigen identiteit en proces, en het delen van ervaringen met lotgenoten.

TOPGGz afdelingen en locaties

TOPGGz

Op deze vestiging bieden wij naast specialistische ggz ook topklinische zorg (TOPGGz). Afdelingen met een TOPGGz-keurmerk bieden hoogspecialistische zorg op basis van de laatste wetenschappelijke inzichten, al dan niet door eigen onderzoek, en hebben bewezen te voldoen aan strenge criteria. Voor de volgende afdelingen hebben wij het TOPGGz-keurmerk:

Lees meer over dit keurmerk

Algemeen informatie snel passende zorg

Je intake afspraak

Wij vinden het belangrijk dat jij snel passende zorg krijgt. We doen ons uiterste best om je binnen 5 weken (de zgn Treeknorm) een intakeafspraak aan te bieden. Wanneer dit niet mogelijk is, bieden we je een alternatief om snel passende zorg te krijgen. In eerste instantie kijken wij naar een alternatief binnen onze zorginstelling, waar meer intakemogelijkheden zijn: bijvoorbeeld bij PsyQ Online of Indigo. Als wij binnen Parnassia Groep geen passend alternatief kunnen bieden, kijken we samen met jou of er zorgaanbieders zijn die vergelijkbare zorg bieden maar met kortere wachttijden.

Wachttijden Rotterdam-Kralingen

Wat vragen we van jou?

Je hoeft niks te doen, je kan je gewoon aanmelden. Indien de wachttijden oplopen en je zou volgens ons geholpen kunnen zijn met een alternatief, dan nemen we contact met je op en bespreken we de mogelijkheden.

Bekijk de gemiddelde wachttijden van de afgelopen twee maanden.

Werken en leren bij PsyQ

Werken en leren bij PsyQ

We zorgen niet alleen voor onze cliënten, maar ook voor jou! 

Blok - voor verwijzers - locatie

Informatie voor verwijzers

Lees alle informatie over het verwijzen van een cliënt, ons zorgaanbod per vestiging, crisissituatie, consultatie en second opinion en ons trainingsaanbod voor verwijzers.