standaard paginakop vestigingen

Adres

Adres

Lijnbaan 4
2512 VA Den Haag
088 357 31 07

Openingstijden

Werkdagen: 08:30 - 17:00 uur

Afspraak afzeggen?

Neem uiterlijk 24 uur van tevoren contact met ons op om wegblijftarief te voorkomen.

Bel ons Mail ons

Den Haag Centrum

Wat wij bieden

In Den Haag bieden wij kortdurende specialistische zorg als mogelijk, bestaande uit diagnostiek en klachtgerichte interventies voor angst- en stemmingsstoornissen, emotieregulatieproblemen en psychotrauma. Kortdurende interventies bestaan onder andere uit: CGT, IPT, exposure, anti-piekertraining, zelfbeeldgroep, schematherapie, EMDR, imaginaire exposure bij PTSS, ACT en farmacotherapie. Aanvullend is het mogelijk om systeemtherapie, lichttherapie en slaapgroep in te zetten, verwijzing naar sociaal domein via REAKT/Kompassie. Er is bovendien aandacht voor preventie en jeugd via Youz. Als nodig bieden wij ook langer durende specialistische zorg voor de volgende problemen:


Expertisecentrum eetstoornissen

De vestiging heeft een expertisecentrum eetstoornissen, een van de 4 expertisecentra eetstoornissen die PsyQ kent. Hier worden ook de complexe eetstoornissen (vanaf BMI 15) behandeld binnen een multidisciplinair team. Zowel individuele behandeling als groepsbehandeling behoren tot de mogelijkheden. Wanneer er sprake is van bijkomende problematiek zoals: angst, depressie, trauma of persoonlijkheidsproblematiek is hier ook aandacht voor. Zo behoren EMDR en schematherapie voor complexe eetstoornissen tot de mogelijkheden.
Voor meer informatie of vragen kun je ons mailen.

Seksuologie & Transgenderzorg

Een positieve beleving van intimiteit en seksualiteit is een belangrijke pijler van ons welbevinden. Problemen op het gebied van seksualiteit en intimiteit komen vaak voor, in het bijzonder bij mensen met somatische en/of psychische klachten. Mensen die kampen met genderincongruentie kunnen last hebben van psychische klachten en/of patronen in hun denken, voelen en gedrag die het vrij verkennen van hun genderidentiteit en het uitdragen daarvan belemmeren.

Groepsbehandelingen Seksuologie & Transgenderzorg

Naast individuele en systeemtherapie biedt het team Seksuologie & Transgenderzorg in Den Haag twee soorten groepsbehandelingen. Het aanbod bestaat uit een groepsbehandeling voor mensen waarbij sprake is van hyperseksualiteit en een groepsbehandeling voor trans personen. De ' hyperseksualiteitsgroep' is onder meer gestoeld op behandelmethode 'het Vat van Zelfwaardering' (Van Zessen) en de principes van groepspsychotherapie. De groepsbehandeling voor trans personen heeft een persoonsgerichte en inzichtgevende focus.

TOPGGz afdelingen en locaties

TOPGGz

Op deze vestiging bieden wij naast specialistische ggz ook topklinische zorg (TOPGGz). Afdelingen met een TOPGGz-keurmerk bieden hoogspecialistische zorg op basis van de laatste wetenschappelijke inzichten, al dan niet door eigen onderzoek, en hebben bewezen te voldoen aan strenge criteria. Voor de volgende afdelingen hebben wij het TOPGGz-keurmerk:

Lees meer over dit keurmerk

Algemeen informatie snel passende zorg

Je intake afspraak

Wij vinden het belangrijk dat jij snel passende zorg krijgt. We doen ons uiterste best om je binnen 5 weken (de zgn Treeknorm) een intakeafspraak aan te bieden. Wanneer dit niet mogelijk is, bieden we je een alternatief om snel passende zorg te krijgen. In eerste instantie kijken wij naar een alternatief binnen onze zorginstelling, waar meer intakemogelijkheden zijn: bijvoorbeeld bij PsyQ Online of Indigo. Als wij binnen Parnassia Groep geen passend alternatief kunnen bieden, kijken we samen met jou of er zorgaanbieders zijn die vergelijkbare zorg bieden maar met kortere wachttijden.

Wachttijden Den Haag-Centrum

Wat vragen we van jou?

Je hoeft niks te doen, je kan je gewoon aanmelden. Indien de wachttijden oplopen en je zou volgens ons geholpen kunnen zijn met een alternatief, dan nemen we contact met je op en bespreken we de mogelijkheden.

Bekijk de gemiddelde wachttijden van de afgelopen twee maanden.

Werken en leren bij PsyQ

Werken en leren bij PsyQ

We zorgen niet alleen voor onze cliënten, maar ook voor jou! 

Blok - voor verwijzers - locatie

Informatie voor verwijzers

Lees alle informatie over het verwijzen van een cliënt, ons zorgaanbod per vestiging, crisissituatie, consultatie en second opinion en ons trainingsaanbod voor verwijzers. 

Behandelaren Den Haag Centrum

Joop de Jong Joop de Jong is psychiater bij de afdeling psychotrauma, lid van de specialismegroep Trauma en... Lees verder
Martie de Jong Martie de Jong is klinisch psycholoog, psychotherapeut en specialismeleider voedings- en... Lees verder

EDIT info vestigingspagina

Early Detection and Intervention Team (EDIT)

Deze TOPGGz-afdeling, gevestigd op de Lijnbaan in Den Haag, is gespecialiseerd in diagnostiek en behandeling van (jong)volwassenen van 18 tot en met 35 jaar die in behandeling zijn voor psychische klachten en daarnaast last hebben van bijzondere ervaringen.

Bijzondere ervaringen komen veel voor en zijn over het algemeen onschuldig. Een kleine groep mensen krijgt echter buitengewoon veel last van deze ervaringen. Bij hen komen deze ervaringen het alledaagse leven in de weg te staan. PsyQ EDIT biedt hulp om te voorkomen dat deze ervaringen verergeren en je leven gaan overheersen. De behandeling bij PsyQ EDIT is een aanvullende behandeling als je al bij PsyQ of Brijder in behandeling bent. Het behandelaanbod bestaat uit psycho-educatie, cognitieve gedragstherapie en cognitieve training. In de behandeling krijg je uitleg over de bijzondere ervaringen en wordt samen met jou onderzocht hoe deze bij jou zijn ontstaan en hoe ze jouw leven beïnvloeden.

Wil je meer weten over bijzondere ervaringen of testen hoe dit bij jou zit? Lees meer op de website van MIND Young