standaard paginakop vestigingen

Adres

Adres

Lijnbaan 4
2512 VA Den Haag
088 357 31 07

Openingstijden

Werkdagen: 08:30 - 17:00 uur

Afspraak afzeggen?

Neem uiterlijk 24 uur van tevoren contact met ons op om wegblijftarief te voorkomen.

Bel ons Mail ons

Den Haag Centrum

Wat wij bieden

Ben je op zoek naar een psycholoog of psychiater in Den Haag? Dan ben je bij PsyQ Den Haag Centrum aan het juiste adres. Op onze vestiging bieden wij hulp op de volgende gebieden:


Expertisecentrum eetstoornissen

De vestiging heeft een expertisecentrum eetstoornissen, een van de 4 expertisecentra eetstoornissen die PsyQ kent. Hier worden ook de complexe eetstoornissen (vanaf BMI 15) behandeld binnen een multidisciplinair team. Zowel individuele behandeling als groepsbehandeling behoren tot de mogelijkheden. Wanneer er sprake is van bijkomende problematiek zoals: angst, depressie, trauma of persoonlijkheidsproblematiek is hier ook aandacht voor. Zo behoren EMDR en schematherapie voor complexe eetstoornissen tot de mogelijkheden.
Voor meer informatie of vragen kun je ons mailen.

Specialist in ADHD

We bieden verschillende behandelingen aan op het gebied van ADHD, zoals timemanagement op het werk en gezonde leefstijl. Ook is er aandacht voor slaapproblemen, waar veel mensen met ADHD mee kampen. Slaaptekort verergert de ADHD, en behandeling van slaapproblemen kan de last door ADHD verminderen. Iedereen die bij ons in behandeling komt vult een vragenlijst in over mogelijke slaapproblemen.

De medewerkers van het team ADHD in Den Haag werken op de Lijnbaan. De onderzoekers van het Kenniscentrum ADHD bij volwassenen werken zowel op de Carel Reinierszkade als op de Lijnbaan.

Hulp in de GGZ voor ADHD of ADD

Als je door je huisarts verwezen bent voor ADHD of ADD kun je bij ons terecht voor een behandeling. We bieden een breed scala aan behandelingen.

De behandelingen die wij aanbieden zijn afhankelijk van jouw klachten en je persoonlijke voorkeur. Een greep uit ons aanbod:

  • Individuele behandeling/coaching: Deze behandeling bestaat uit gesprekken met een psycholoog of sociaal-psychiatrisch verpleegkundige (SPV).

  • Cognitieve gedragstherapie (CGT): Het uitgangspunt van cognitieve gedragstherapie is dat gedachten invloed hebben op de manier waarop iemand zich voelt en gedraagt. Deze therapie is kortdurend (15-20 sessies).

  • Groepstherapie: Tijdens groepstherapie leer je stapsgewijs vaardigheden die je kunt gebruiken om met je klachten om te gaan. Er is ook ruimte voor het onderling uitwisselen van ervaringen en tips. De bijeenkomsten zijn meestal wekelijks en duren 2 uur per bijeenkomst.

  • Psycho-educatie: Er bestaan verschillende vormen van psychotherapie. In alle vormen voer je gesprekken met een deskundige hulpverlener.

  • Medicatie: Ter ondersteuning van een behandeling wordt soms medicatie geadviseerd. Welke medicatie we adviseren is afhankelijk van jouw problemen en/of symptomen.

Heb je interesse in een bepaalde behandeling, dan kun je dit bij je behandelaar aangeven. Samen met jou maken we een persoonlijk behandelplan om effectief je klachten te lijf te gaan.

Seksuologie & Transgenderzorg

Een positieve beleving van intimiteit en seksualiteit is een belangrijke pijler van ons welbevinden. Problemen op het gebied van seksualiteit en intimiteit komen vaak voor, in het bijzonder bij mensen met somatische en/of psychische klachten. Mensen die kampen met genderincongruentie kunnen last hebben van psychische klachten en/of patronen in hun denken, voelen en gedrag die het vrij verkennen van hun genderidentiteit en het uitdragen daarvan belemmeren.

Groepsbehandelingen Seksuologie & Transgenderzorg

Naast individuele en systeemtherapie biedt het team Seksuologie & Transgenderzorg in Den Haag twee soorten groepsbehandelingen. Het aanbod bestaat uit een groepsbehandeling voor mensen waarbij sprake is van hyperseksualiteit en een groepsbehandeling voor trans personen. De ' hyperseksualiteitsgroep' is onder meer gestoeld op behandelmethode 'het Vat van Zelfwaardering' (Van Zessen) en de principes van groepspsychotherapie. De groepsbehandeling voor trans personen heeft een persoonsgerichte en inzichtgevende focus.

TOPGGz afdelingen en locaties

TOPGGz

Op deze vestiging bieden wij naast specialistische ggz ook topklinische zorg (TOPGGz). Afdelingen met een TOPGGz-keurmerk bieden hoogspecialistische zorg op basis van de laatste wetenschappelijke inzichten, al dan niet door eigen onderzoek, en hebben bewezen te voldoen aan strenge criteria. Voor de volgende afdelingen hebben wij het TOPGGz-keurmerk:

Lees meer over dit keurmerk

Algemeen informatie snel passende zorg

Je intake afspraak

Wij vinden het belangrijk dat jij snel passende zorg krijgt. We doen ons uiterste best om je binnen 5 weken (de zgn Treeknorm) een intakeafspraak aan te bieden. Wanneer dit niet mogelijk is, bieden we je een alternatief om snel passende zorg te krijgen. In eerste instantie kijken wij naar een alternatief binnen onze zorginstelling, waar meer intakemogelijkheden zijn: bijvoorbeeld bij PsyQ Online of Indigo. Als wij binnen Parnassia Groep geen passend alternatief kunnen bieden, kijken we samen met jou of er zorgaanbieders zijn die vergelijkbare zorg bieden maar met kortere wachttijden.

Wachttijden Den Haag-Centrum

Wat vragen we van jou?

Je hoeft niks te doen, je kan je gewoon aanmelden. Indien de wachttijden oplopen en je zou volgens ons geholpen kunnen zijn met een alternatief, dan nemen we contact met je op en bespreken we de mogelijkheden.

Bekijk de gemiddelde wachttijden van de afgelopen twee maanden.

Werken en leren bij PsyQ

Werken en leren bij PsyQ

We zorgen niet alleen voor onze cliënten, maar ook voor jou! 

Behandelaren Den Haag Centrum

Joop de Jong Joop de Jong is psychiater bij de afdeling psychotrauma, lid van de specialismegroep Trauma en... Lees verder
Martie de Jong Martie de Jong is klinisch psycholoog, psychotherapeut en specialismeleider voedings- en... Lees verder
Sandra Kooij In 1995 begon Sandra Kooij met onderzoek naar methoden voor diagnostiek en behandeling van ADHD... Lees verder