standaard paginakop vestigingen

Google Street View

Over ons

Rotterdam Zuid is een vestiging waar we voor vijf ziektebeelden behandelingen bieden: angststoornissen, depressie, persoonlijkheidsstoornis en psychotrauma. We hebben hier een uitgebreid poliklinisch aanbod voor.


In sommige gevallen zul je wellicht voorkeur hebben voor individuele gesprekken of juist voor een groep. We proberen altijd met jou samen te zoeken naar het optimale traject. Waar voor sommige mensen individuele gesprekken de kern zullen zijn van de behandeling, is voor andere problematiek of in een latere fase van de behandeling juist een groepsbehandeling van belang. Je hebt andere mensen nodig om goed met emoties en gevoel om te kunnen gaan en in contact met anderen te kunnen staan.

Oriënterende psychotherapiegroep persoonlijkheidsstoornissen (OPP)

De OPP groep is bedoeld voor mensen bij wie na intake bij PsyQ behoefte is om de diagnose persoonlijkheidsstoornissen verder te onderzoeken of om te kijken welke behandeling het beste in aanmerking komt.

Jongerengroep

Deze therapie is voor jongeren tussen de 18 en 30 jaar en gericht op het ontwikkelen van identiteit (wie ben ik?) en autonomie (op eigen benen leren staan). Het is bedoeld voor jongeren die kampen met losmakingproblemen van het gezin van herkomst, moeite hebben met keuzes maken, een negatief zelfbeeld hebben en/of last hebben van wisselende stemmingen. Meer informatie over MBT.

Beter Zorgen Voor Jezelf - groep

Deze groep is bedoeld voor vrouwen die gewend zijn om hun aandacht eerst op anderen te richten, in plaats van op zichzelf. Ze hebben geleerd om eerst voor de ander te zorgen dan pas voor zichzelf. Vaak zijn het vrouwen die gewend zijn er alleen voor te staan en zelf altijd veel verantwoordelijkheid te moeten dragen. Dit zorgen voor de ander kan zover gaan, dat iemand zelf te kort komt, overbelast en oververmoeid raakt, met allerlei daaruit voortvloeiende lichamelijke klachten. In deze groep leer je meer bewust stil te staan bij je eigen gevoelens en behoeftes. Het effectief aanleren van de techniek van cognitieve gedragstherapie die een grote hulp kan zijn bij diverse vormen van psychische problematiek. Deze training kan eventueel ook individueel gegeven worden. Meer informatie over MBT.

Voor verwijzers

Adres

Adres

Carnissesingel 51
3083 JA Rotterdam
088 357 31 73

Openingstijden

Werkdagen: 08:30 - 17:00 uur

Wachttijden

Aanmelding Uitleg
Behandeling Uitleg

AanmeldingSluiten

De wachttijd tot aanmelding is het gemiddeld aantal weken wachten tussen de ontvangst van de aanmelding en het intakegesprek op de vestiging.

Zie je n.v.t. staan? Dit betekent niet dat er geen wachttijd is. Alle wachttijden zijn gemiddelden en kunnen voor jou persoonlijk dus anders zijn. Aan de genoemde wachttijden kunnen dan ook geen rechten worden ontleend.

Wil je weten wat je persoonlijke wachttijd is? Neem contact op met de vestiging, de gegevens staan bovenaan de pagina.

BehandelingSluiten

De wachttijd tot behandeling is het gemiddeld aantal weken wachten vanaf het eerste intakegesprek tot de start van je behandeling. Wij streven ernaar de start van je behandeling te laten aansluiten op de intake.

Zie je n.v.t. staan? Dit betekent niet dat er geen wachttijd is. Alle wachttijden zijn gemiddelden en kunnen voor jou persoonlijk dus anders zijn. Aan de genoemde wachttijden kunnen dan ook geen rechten worden ontleend.

Wil je weten wat je persoonlijke wachttijd is? Neem contact op met de vestiging, de gegevens staan bovenaan de pagina.

26 weken
15 weken
15 weken
34 weken
21 weken
9 weken
14 weken
7 weken

Op tijd een intake afspraak

Op tijd een intake afspraak

Wij vinden het belangrijk dat jij snel passende zorg krijgt. We doen ons uiterste best om je binnen 5 weken (de zgn Treeknorm) een intakeafspraak aan te bieden. Wanneer dit niet mogelijk is, bieden we je een alternatief om snel passende zorg te krijgen. In eerste instantie kijken wij naar een alternatief binnen onze zorginstelling, waar meer intakemogelijkheden zijn: bijvoorbeeld bij PsyQ Online of Indigo. Als wij binnen Parnassia Groep geen passend alternatief kunnen bieden, kijken we samen met jou of er zorgaanbieders zijn die vergelijkbare zorg bieden maar met kortere wachttijden.

Wat vragen we van jou?

Je hoeft niks te doen, je kan je gewoon aanmelden. Ook als de wachttijden die worden weergegeven langer zijn dan 5 weken. Indien de wachttijden oplopen en je zou volgens ons geholpen kunnen zijn met een alternatief, dan nemen we contact met je op en bespreken we de mogelijkheden.

Afspraak afzeggen?

Wil je ons uiterlijk 24 uur van tevoren op de hoogte stellen via telefoonnummer 088 357 31 73 of per mail. Als je een afspraak korter dan 24 uur van tevoren afzegt, brengen wij het wegblijftarief in rekening.