Emmen

Google Street View

Over ons

Rotterdam Zuid is een vestiging waar we voor vijf ziektebeelden behandelingen bieden: angststoornissen, depressie, persoonlijkheidsstoornis en psychotrauma. We hebben hier een uitgebreid poliklinisch aanbod voor.


In sommige gevallen zult u wellicht voorkeur hebben voor individuele gesprekken of juist voor een groep. We proberen altijd met u samen te zoeken naar het optimale traject. Waar voor sommige mensen individuele gesprekken de kern zullen zijn van de behandeling, is voor andere problematiek of in een latere fase van de behandeling juist een groepsbehandeling van belang. Je hebt andere mensen nodig om goed met emoties en gevoel om te kunnen gaan en in contact met anderen te kunnen staan.

Oriënterende psychotherapiegroep persoonlijkheidsstoornissen (OPP)

De OPP groep is bedoeld voor mensen bij wie na intake bij PsyQ behoefte is om de diagnose persoonlijkheidsstoornissen verder te onderzoeken of om te kijken welke behandeling het beste in aanmerking komt.

Jongerengroep

Deze therapie is voor jongeren tussen de 18 en 30 jaar en gericht op het ontwikkelen van identiteit (wie ben ik?) en autonomie (op eigen benen leren staan). Het is bedoeld voor jongeren die kampen met losmakingproblemen van het gezin van herkomst, moeite hebben met keuzes maken, een negatief zelfbeeld hebben en/of last hebben van wisselende stemmingen. Meer informatie over MBT.

Beter Zorgen Voor Jezelf - groep

Deze groep is bedoeld voor vrouwen die gewend zijn om hun aandacht eerst op anderen te richten, in plaats van op zichzelf. Ze hebben geleerd om eerst voor de ander te zorgen dan pas voor zichzelf. Vaak zijn het vrouwen die gewend zijn er alleen voor te staan en zelf altijd veel verantwoordelijkheid te moeten dragen. Dit zorgen voor de ander kan zover gaan, dat iemand zelf te kort komt, overbelast en oververmoeid raakt, met allerlei daaruit voortvloeiende lichamelijke klachten. In deze groep leert u meer bewust stil te staan bij uw eigen gevoelens en behoeftes. Het effectief aanleren van de techniek van cognitieve gedragstherapie die een grote hulp kan zijn bij diverse vormen van psychische problematiek. Deze training kan eventueel ook individueel gegeven worden. Meer informatie over MBT.

Adres

Adres

Carnissesingel 51
3083 JA Rotterdam
088 357 31 73

Wachttijden

Afspraak afzeggen?

Wilt u ons uiterlijk 24 uur van tevoren op de hoogte stellen via telefoonnummer 088 357 31 73 of per mail. Als u een afspraak korter dan 24 uur van tevoren afzegt, brengen wij het wegblijftarief in rekening.