standaard paginakop vestigingen

Google Street View

Over ons

PsyQ Beverwijk biedt Specialistische geestelijke gezondheidszorg (GGZ). Dit betekent hulp bij ernstige, ingewikkelde of vaker terugkerende psychische aandoeningen. Hierbij kan zowel sprake zijn van kortdurende of langdurende psychotherapeutische hulp. Onze werkwijze is gericht op snel herstel en houdt zo veel als mogelijk rekening met persoonlijke wensen.

Wij hebben de volgende specialismen


PsyQ Beverwijk heeft een expertisecentrum eetstoornissen. Samen met Youz, kinder- en jeugdpsychiatrie, bieden we hier een intensieve behandeling voor jongeren vanaf 12 jaar en volwassenen met ernstige eetstoornissen.

De behandeling is individueel. Voor ernstige eetstoornissen bestaat er een intensief groepsprogramma bestaande uit twee dagdelen. Patiënten moeten minimaal een BMI=15 hebben.

Behandelvormen

Wij bieden zowel individuele behandeling als groepsbehandeling. Daarnaast bieden wij niet alleen behandeling op locatie, maar ook online via beeldbellen of e-mail. Zo kunnen we de behandeling zoveel mogelijk op maat aanbieden. In al deze verschillende vormen maken wij gebruik van behandelingen die bewezen effectief zijn.

Naast behandelcontact met de patiënt, vinden wij het belangrijk de omgeving te betrekken bij de behandeling. Dit kan zowel via een eenmalig gesprek als via systeem- of partnerrelatietherapie. Hierbij wordt samen met jou gekeken wat het best bij de klachten aansluit.

Vragenlijsten

Wij vinden het belangrijk om het effect van de behandeling op de klachten te meten. Hiervoor vragen wij je elke 3 maanden een online vragenlijst in te vullen. De uitkomst van de vragenlijst helpt ons met het bepalen van vervolgbeleid. Je kan zelf ook met je behandelaar de uitkomst van deze vragenlijst bespreken.

Samenwerkingen

PsyQ werkt in Beverwijk nauw samen met andere zorgbedrijven van de Parnassia Groep.

Wij delen onze locatie met Youz (kind & jeugd), Indigo (basis GGZ), Brijder (verslavingszorg), autisme team, FACT, EDIT en het crisisteam, wat zorgt voor een gemakkelijke en snelle samenwerking.

Daarnaast werken we samen met ziekenhuizen in de regio.

Onderzoek naar nieuwe behandelmethoden

De PsyQ-vestigingen in Noord-Holland, te weten de vestigingen Amsterdam, Beverwijk, Haarlem, Purmerend en Zaandam, nemen deel aan een academisch netwerk met de UvA. Daar worden nieuwe behandelingen voor diverse psychische stoornissen ontwikkeld en in wetenschappelijk onderzoek geëvalueerd. Behandelingen in het kader van onderzoek gebeuren volgens protocol waarbij behandelaren zich aan de aanwijzingen houden van de aangewezen supervisor. Ook worden er nieuwe meetinstrumenten ontwikkeld en onderzocht, en wordt onderzoek gedaan naar psychologische processen bij verschillende vormen van psychische problematiek. Momenteel wordt er onderzoek gedaan naar patiënten met persoonlijkheidsproblematiek, een psychotrauma in de kindertijd, een slaapapp bij depressie en semi-gestructureerde vragenlijsten in de intakefase.

Ons team

PsyQ Beverwijk is een dynamisch team van ongeveer 65 medewerkers met verschillende specialismen, waaronder psychiaters, klinisch psychologen, psychotherapeuten, gezondheidszorgpsychologen, verpleegkundig specialisten, sociaal psychiatrisch verpleegkundigen, basispsychologen, een systeemtherapeut, een seksuoloog en secretarieel medewerkers.

Ontwikkeling en opleiding zijn belangrijk. Collega’s volgen daarom doorlopend opleidingen en cursussen.

Vragen en opmerkingen

Neem contact op met ons secretariaat via 088 357 36 10 of beverwijk@psyq.nl of direct met je behandelaar.

Zorgkaart

Bekijk onze waarderingen op Zorgkaart Nederland en laat zelf een waardering achter.

Onze experts

Peter Daansen Peter Daansen werkt sinds 1986 in verschillende functies bij PsyQ en haar voorlopers. Hij is... Lees verder

Adres

Adres

Leeghwaterweg 1a
1951 NA Velsen Noord
088 357 36 10

Openingstijden

Werkdagen: 08:30 - 17:00 uur

Wachttijden

Aanmelding Uitleg
Behandeling Uitleg

AanmeldingSluiten

De wachttijd tot aanmelding is het gemiddeld aantal weken wachten tussen de ontvangst van de aanmelding en het intakegesprek op de vestiging.

Zie je n.v.t. staan? Dit betekent niet dat er geen wachttijd is. Alle wachttijden zijn gemiddelden en kunnen voor jou persoonlijk dus anders zijn. Aan de genoemde wachttijden kunnen dan ook geen rechten worden ontleend.

Wil je weten wat je persoonlijke wachttijd is? Neem contact op met de vestiging, de gegevens staan bovenaan de pagina.

BehandelingSluiten

De wachttijd tot behandeling is het gemiddeld aantal weken wachten vanaf het eerste intakegesprek tot de start van je behandeling. Wij streven ernaar de start van je behandeling te laten aansluiten op de intake.

Zie je n.v.t. staan? Dit betekent niet dat er geen wachttijd is. Alle wachttijden zijn gemiddelden en kunnen voor jou persoonlijk dus anders zijn. Aan de genoemde wachttijden kunnen dan ook geen rechten worden ontleend.

Wil je weten wat je persoonlijke wachttijd is? Neem contact op met de vestiging, de gegevens staan bovenaan de pagina.

12 weken
15 weken
15 weken
15 weken
11 weken
11 weken
12 weken
13 weken
14 weken
14 weken
14 weken
14 weken
5 weken
16 weken

Agenda

Eetbuistoornissengroep 7 februari 2020 start PsyQ in Beverwijk met de eetbuitstoornissengroep. Lees verder

Afspraak afzeggen?

Wil je ons uiterlijk 24 uur van tevoren op de hoogte stellen via telefoonnummer 088-3573610 of per mail. Als je een afspraak korter dan 24 uur van tevoren afzegt, brengen wij het wegblijftarief in rekening.

Voor verwijzers