standaard paginakop vestigingen

Beperkt intakes mogelijk-almere

Op dit moment hebben wij een beperkte intake mogelijkheid. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met ons via nummer 088 357 39 73

Almere

Adres

Metropolestraat 1
1315 KK Almere
088 357 39 73

Openingstijden

Werkdagen: 08:30 - 17:00 uur

Afspraak afzeggen?

Neem uiterlijk 24 uur van tevoren contact met ons op om wegblijftarief te voorkomen.

Bel ons Mail ons

Almere

Wat wij bieden

Ben je op zoek naar een psycholoog of psychiater in Almere? Dan ben je bij PsyQ aan het juiste adres. Op onze vestiging aan de Metropolestraat 1 in Almere hebben wij behandelaanbod op de volgende gebieden:


Behandelaren Almere

Op onze vestiging werken gz-psychologen, psychiaters, psychotherapeuten en basispsychologen.

De behandelingen die wij aanbieden zijn afhankelijk van jouw psychische problemen. We houden daarbij uiteraard rekening met jouw persoonlijke wensen. Een greep uit ons aanbod:

  • Online behandeling: Volwassenen met angst- en/of depressieve klachten kunnen bij PsyQ Almere een volledig/blended online behandeling volgen. Eén van de voordelen hiervan is dat je niet langer naar onze vestiging hoeft te komen. Je hebt contact met je behandelaar via beeldbellen en chat.ndividuele behandeling/coaching: Deze behandeling bestaat uit gesprekken met een psycholoog.
  • Cognitieve gedragstherapie (CGT): Het uitgangspunt van cognitieve gedragstherapie is dat gedachten invloed hebben op de manier waarop iemand zich voelt en gedraagt. Deze therapie is kortdurend (15-20 sessies).
  • Schematherapie (individueel/groep)
  • Psychotherapie
  • Groepstherapie: Tijdens groepstherapie leer je stapsgewijs vaardigheden die je kunt gebruiken om met je klachten om te gaan. Er is ook ruimte voor het onderling uitwisselen van ervaringen en tips. De bijeenkomsten zijn meestal wekelijks en duren 2 uur per bijeenkomst.
  • Psycho-educatie: Er bestaan verschillende vormen van psychotherapie. In alle vormen voer je gesprekken met een deskundige hulpverlener.
  • Lichttherapie: Lichttherapie wordt vooral ingezet als je depressieve klachten hebt. Maar de behandeling helpt ook bij slaapproblemen.
  • Medicatie: Ter ondersteuning van een behandeling wordt soms medicatie geadviseerd. Welke medicatie we adviseren is afhankelijk van jouw problemen en/of symptomen.

Voor wie is culturele psychiatrie?

Voor mensen waarbij het aannemelijk is dat problemen samen hangen met migratie, veranderingen in cultuur en/of sociale verbanden.

LET OP: dit wil niet zeggen dat wij altijd matchen op taal.

Voordat jouw behandeling start, brengen we eerst goed in kaart wat jouw klachten zijn. Dat doen we door middel van tests en gesprekken. Vervolgens maken we samen met jou een behandelplan.

Wij meten het effect van de behandeling op drie momenten: voorafgaand aan de behandeling, tijdens de behandeling en na afloop van de behandeling. Bekijk onze behandelresultaten.

Hulp in de ggz

Ben je door je huisarts naar PsyQ Almere doorverwezen omdat het vermoeden bestaat dat je ADHD, een angst-of persoonlijkheidsstoornis, een depressie of PTSS hebt? Dan ben je bij ons aan het juiste adres. Wij bieden ook hulp bij somatische klachten.

Wanneer je bij ons terecht kunt, hangt af van de wachttijden. Het overzicht staat ook op deze pagina.

Wij zijn geopend van maandag tot en met donderdag van 08.30 tot 17.00 uur.

Informatie wachttijden Almere

Op tijd een intake afspraak

Wij vinden het belangrijk dat jij snel passende zorg krijgt. We doen ons uiterste best om je binnen 5 weken (de zgn Treeknorm) een intakeafspraak aan te bieden. Je hoeft niks te doen, je kan je gewoon aanmelden. Wanneer wij zien dat wij niet binnen 5 weken kunnen helpen, dan krij je hierover bericht. Wij adviseren je in dat geval om contact op te nemen met de afdeling zorgbemiddeling van jouw eigen zorgverzekeraar. Deze afdeling kan je helpen tijdige en passende zorg te vinden.

Bekijk de gemiddelde wachttijden van de afgelopen twee maanden.

Almere

Werken en leren bij PsyQ

Bij PsyQ, onderdeel van Parnassia Groep, vinden we altijd de functie die bij je past. Ontdek hier al onze vacatures of kijk wat we hebben voor psychiaters, klinisch psychologen, gz-psychologen, psychotherapeuten, verpleegkundig specialisten en verpleegkundigen.

In een inspirerende en inclusieve werkomgeving met uitstekende arbeidsvoorwaarden en volop mogelijkheden voor persoonlijke groei, zul je je snel thuis voelen bij ons.

Wil je meer weten over werken op deze locatie? Neem dan gerust contact op met Ascon de Vries, manager bedrijfsvoering a.i., via a.devries@psyq.nl of 06-57183007. Ons recruitmentteam staat ook klaar om je te helpen.

Blok - voor verwijzers - locatie

Informatie voor verwijzers

Lees alle informatie over het verwijzen van een cliënt, ons zorgaanbod per vestiging, crisissituatie, consultatie en second opinion en ons trainingsaanbod voor verwijzers.