standaard paginakop vestigingen

Melding NH locaties wachttijden

Bij een aantal problemen zijn onze wachttijden flink opgelopen, waardoor je helaas lang moet wachten op onze zorg. Bij Seksuologie & Transgenderzorg geldt dat niet: daar kan men snel terecht.

Adres

Adres

Ankersmidplein 2
1506 CK Zaandam
088 357 36 30

Openingstijden

Werkdagen: 08:30 - 17:00 uur
Je vindt ons op de 7e etage van de Saentower.

Afspraak afzeggen?

Neem uiterlijk 24 uur van tevoren contact met ons op om wegblijftarief te voorkomen.

Mail ons Bel ons

Zaandam

Snel de juiste zorg in Noord-Holland

Onze vestigingen in Noord-Holland (Zaandam, Beverwijk, Purmerend en Haarlem) werken nauw met elkaar samen. De zorg van onze vestigingen is regio breed toegankelijk. Dit betekent dat je bij een van onze andere vestigingen terecht kan als de behandeling daar sneller gestart kan worden. Wij zorgen er met onze teams voor dat wij je zo snel mogelijk de juiste zorg kunnen bieden. Alle behandelingen kunnen op locatie, online of blended (combinatie van fysiek en online) plaatsvinden. Waar gewenst en passend worden behandelingen ondersteund met digitale middelen.

Wat wij bieden

PsyQ Zaandam biedt individuele- en groepsbehandelingen op de volgende gebieden:


Het doel van de behandelingen is dat de patiënt snel weer de draad van het leven kan oppakken. Onze werkwijze is gericht op snel herstel en houdt zo veel mogelijk rekening met persoonlijke wensen. Deze aanpak is effectief. Een groot aantal patiënten functioneert snel weer geheel naar eigen tevredenheid. Onze behandelaren zijn gespecialiseerd in onze zorgprogramma’s en hebben op dat gebied jarenlange ervaring en deskundigheid.

Culturele psychiatrie

Voor wie is culturele psychiatrie? Voor mensen waarbij het aannemelijk is dat problemen samen hangen met migratie, veranderingen in cultuur en/of sociale verbanden.
LET OP: dit wil niet zeggen dat wij altijd matchen op taal.

Onderzoek naar nieuwe behandelmethoden

De PsyQ-vestigingen in Noord-Holland, te weten de vestigingen Beverwijk, Haarlem, Purmerend en Zaandam, nemen deel aan een academisch netwerk met de UvA. Daar worden nieuwe behandelingen voor diverse psychische stoornissen ontwikkeld en in wetenschappelijk onderzoek geëvalueerd. Behandelingen in het kader van onderzoek gebeuren volgens protocol waarbij behandelaren zich aan de aanwijzingen houden van de aangewezen supervisor. Ook worden er nieuwe meetinstrumenten ontwikkeld en onderzocht, en wordt onderzoek gedaan naar psychologische processen bij verschillende vormen van psychische problematiek. Momenteel wordt er onderzoek gedaan naar patiënten met persoonlijkheidsproblematiek, een psychotrauma in de kindertijd, een slaapapp bij depressie en semi-gestructureerde vragenlijsten in de intakefase.

Daarbij zijn onze patiënten ervan verzekerd dat ze de beste, bewezen effectieve behandeling krijgen die op dit moment bekend is. Daarnaast bieden wij een specifiek aanbod gericht op jongvolwassenen en patiënten met een bipolaire stoornis.

Algemeen informatie snel passende zorg

Je intake afspraak

Wij vinden het belangrijk dat jij snel passende zorg krijgt. We doen ons uiterste best om je binnen 5 weken (de zgn Treeknorm) een intakeafspraak aan te bieden. Wanneer dit niet mogelijk is, bieden we je een alternatief om snel passende zorg te krijgen. In eerste instantie kijken wij naar een alternatief binnen onze zorginstelling, waar meer intakemogelijkheden zijn: bijvoorbeeld bij PsyQ Online of Indigo. Als wij binnen Parnassia Groep geen passend alternatief kunnen bieden, kijken we samen met jou of er zorgaanbieders zijn die vergelijkbare zorg bieden maar met kortere wachttijden.

Wachttijden Zaandam

Wat vragen we van jou?

Je hoeft niks te doen, je kan je gewoon aanmelden. Indien de wachttijden oplopen en je zou volgens ons geholpen kunnen zijn met een alternatief, dan nemen we contact met je op en bespreken we de mogelijkheden.

Video Dionne Zaandam

Werken en leren in Zaandam? 

In Zaandam zoeken we regelmatig zorgprofessionals om ons team te versterken. Maar je wilt natuurlijk eerst weten waar je terechtkomt. Collega Dionne Young, SPV'er bij PsyQ Zaandam, neemt je graag mee in onderstaande video! Ben je na het zien van de video geïnteresseerd geworden in een baan bij PsyQ in Zaandam? Bekijk dan meer informatie over werken en leren bij PsyQ. 


 
 

Werken en leren bij PsyQ 

Blok - voor verwijzers - locatie

Informatie voor verwijzers

Lees alle informatie over het verwijzen van een cliënt, ons zorgaanbod per vestiging, crisissituatie, consultatie en second opinion en ons trainingsaanbod voor verwijzers.