standaard paginakop vestigingen

Google Street View

Over ons

Ons zorgaanbod binnen Zoetermeer bestaat uit zowel groepsbehandeling, systeembehandeling (relatietherapie) als individuele behandeling voor de meeste voorkomende problemen bij volwassenen. Bij ons werken psychologen, psychiaters, sociaal verpleegkundigen en systeemtherapeuten nauw samen om je zo goed mogelijk te helpen jouw problemen te overwinnen.


Online behandeling en e-health

Ook is het mogelijk om de behandeling (deels) online te doen. En je kunt naast de reguliere behandeling op locatie ook e-health behandeling doen: je kunt dan waar je wilt en wanneer je wilt en zo vaak je wilt aan je behandeling werken via de computer thuis. Hulpverleners ondersteunen jou hierbij.

Samenwerking

PsyQ werkt in Zoetermeer nauw samen met andere zorgbedrijven van Parnassia Groep. Dit doen we onder de vestigingsnaam Parnassia Groep Zoetermeer. Onze collega-zorgaanbieders zijn: Indigo (Basis-GGZ), Youz (kinder- en jeugdpsychiatrie), Brijder (verslavingszorg) en Parnassia (FACT- en ouderenzorg).

Groepen

Op dit moment worden onder andere de volgende groepen gegeven: schematherapie groep, CGT groep voor depressie en angst, IPT groep voor depressie, behandelgroep voor ADHD, psychoeducatie/ leefstijlgroep en een VERS training.

Generalistische Basis GGZ

Parnassia Groep Zoetermeer biedt ook Basis GGZ aan. Dit is zorg voor mensen bij wie sprake is van een lichte tot matige psychische problemen. Dit kan bijvoorbeeld een lichtere depressie zijn of een paniekstoornis. Er vindt dan geen uitgebreide intakefase plaats, maar een kortere screening. De behandeling is vaak korter van in de specialistische GGZ. Je huisarts bepaalt of je verwezen wordt aan de Basis GGZ of naar de specialistische GGZ.

Onze teams

De 3 PsyQ hometeams van Parnassia Groep Zoetermeer zijn multidisciplinair samengesteld: psychiater, klinisch psychologen, psychotherapeuten, GZ-psychologen, Verpleegkundig specialisten en basispsychologen. Ieder teams behandelt ADHD, angst/depressie en persoonlijkheidsproblematiek en psychotrauma. Daarnaast is er een intensief specialistisch programma (ISP) voor complexere problematiek.

De psychiaters vormen samen de met verpleegkundig specialisten de medische staf van de PsyQ teams in Zoetermeer.

Voor verwijzers

Adres

Adres

Denemarkenlaan 2
2711 EL Zoetermeer
088 357 63 64 (ook aanmelden)

Openingstijden

Werkdagen: 08:30 - 17:00 uur

Wachttijden

Aanmelding Uitleg
Behandeling Uitleg

AanmeldingSluiten

De wachttijd tot aanmelding is het gemiddeld aantal weken wachten tussen de ontvangst van de aanmelding en het intakegesprek op de vestiging.

Zie je n.v.t. staan? Dit betekent niet dat er geen wachttijd is. Alle wachttijden zijn gemiddelden en kunnen voor jou persoonlijk dus anders zijn. Aan de genoemde wachttijden kunnen dan ook geen rechten worden ontleend.

Wil je weten wat je persoonlijke wachttijd is? Neem contact op met de vestiging, de gegevens staan bovenaan de pagina.

BehandelingSluiten

De wachttijd tot behandeling is het gemiddeld aantal weken wachten vanaf het eerste intakegesprek tot de start van je behandeling. Wij streven ernaar de start van je behandeling te laten aansluiten op de intake.

Zie je n.v.t. staan? Dit betekent niet dat er geen wachttijd is. Alle wachttijden zijn gemiddelden en kunnen voor jou persoonlijk dus anders zijn. Aan de genoemde wachttijden kunnen dan ook geen rechten worden ontleend.

Wil je weten wat je persoonlijke wachttijd is? Neem contact op met de vestiging, de gegevens staan bovenaan de pagina.

5 weken
27 weken
11 weken
21 weken
5 weken
3 weken
1 week
6 weken
23 weken
12 weken
16 weken
22 weken
19 weken
9 weken

Op tijd een intake afspraak

Op tijd een intake afspraak

Wij vinden het belangrijk dat jij snel passende zorg krijgt. We doen ons uiterste best om je binnen 5 weken (de zgn Treeknorm) een intakeafspraak aan te bieden. Wanneer dit niet mogelijk is, bieden we je een alternatief om snel passende zorg te krijgen. In eerste instantie kijken wij naar een alternatief binnen onze zorginstelling, waar meer intakemogelijkheden zijn: bijvoorbeeld bij PsyQ Online of Indigo. Als wij binnen Parnassia Groep geen passend alternatief kunnen bieden, kijken we samen met jou of er zorgaanbieders zijn die vergelijkbare zorg bieden maar met kortere wachttijden.

Wat vragen we van jou?

Je hoeft niks te doen, je kan je gewoon aanmelden. Ook als de wachttijden die worden weergegeven langer zijn dan 5 weken. Indien de wachttijden oplopen en je zou volgens ons geholpen kunnen zijn met een alternatief, dan nemen we contact met je op en bespreken we de mogelijkheden.

Afspraak afzeggen?

Wil je ons uiterlijk 24 uur van tevoren op de hoogte stellen via telefoonnummer 088 357 63 64 of per mail. Als je een afspraak korter dan 24 uur van tevoren afzegt, brengen wij het wegblijftarief in rekening.