standaard paginakop vestigingen

Adres

Adres

Denemarkenlaan 2
2711 EL Zoetermeer
088 357 63 64 (ook aanmelden)

Openingstijden

Werkdagen: 08:30 - 17:00 uur

Afspraak afzeggen?

Neem uiterlijk 24 uur van tevoren contact met ons op om wegblijftarief te voorkomen.

Mail ons Bel ons

Zoetermeer

Wat wij bieden

Ben je op zoek naar een psycholoog of psychiater in Zoetermeer? Dan ben je bij PsyQ aan het juiste adres. Op onze vestiging in Zoetermeer behandelen we de meest voorkomende psychische problemen:


Online behandeling en e-health

Ook is het mogelijk om de behandeling (deels) online te doen. En je kunt naast de reguliere behandeling op locatie ook e-health behandeling doen: je kunt dan waar je wilt en wanneer je wilt en zo vaak je wilt aan je behandeling werken via de computer thuis. Hulpverleners ondersteunen jou hierbij.

Samenwerking

PsyQ werkt in Zoetermeer nauw samen met andere zorgbedrijven van Parnassia Groep. Dit doen we onder de vestigingsnaam Parnassia Groep Zoetermeer. Onze collega-zorgaanbieders zijn: Youz (kinder- en jeugdpsychiatrie), Brijder (verslavingszorg) en Parnassia (FACT- en ouderenzorg).

Groepsbehandelingen

Op dit moment worden onder andere de volgende groepen gegeven: schematherapie groep, CGT groep voor depressie en angst, IPT groep voor depressie, behandelgroep voor ADHD en een VERS training.

Generalistische Basis GGZ

Parnassia Groep Zoetermeer biedt ook Basis GGZ aan. Dit is zorg voor mensen bij wie sprake is van een lichte tot matige psychische problemen. Dit kan bijvoorbeeld een lichtere depressie zijn of een paniekstoornis. Er vindt dan geen uitgebreide intakefase plaats, maar een kortere screening. De behandeling is vaak korter van in de specialistische GGZ. Je huisarts bepaalt of je verwezen wordt aan de Basis GGZ of naar de specialistische GGZ.

Behandelaren Zoetermeer

De 3 PsyQ hometeams van Parnassia Groep Zoetermeer zijn multidisciplinair samengesteld: psychiater, klinisch psychologen, psychotherapeuten, GZ-psychologen, Verpleegkundig specialisten en basispsychologen. Ieder teams behandelt ADHD, angst/depressie en persoonlijkheidsproblematiek en psychotrauma. Daarnaast is er een intensief specialistisch programma (ISP) voor complexere problematiek.

De psychiaters vormen samen de met verpleegkundig specialisten de medische staf van de PsyQ teams in Zoetermeer.

Algemene informatie - Op tijd een intake afspraak

Je intake afspraak

Wij vinden het belangrijk dat jij snel passende zorg krijgt. We doen ons uiterste best om je binnen 5 weken (de zgn Treeknorm) een intakeafspraak aan te bieden. Wanneer dit niet mogelijk is, bieden we je een alternatief om snel passende zorg te krijgen. In eerste instantie kijken wij naar een alternatief binnen onze zorginstelling, waar meer intakemogelijkheden zijn: bijvoorbeeld bij PsyQ Online of Indigo. Als wij binnen Parnassia Groep geen passend alternatief kunnen bieden, kijken we samen met jou of er zorgaanbieders zijn die vergelijkbare zorg bieden maar met kortere wachttijden.

Wat vragen we van jou?

Je hoeft niks te doen, je kan je gewoon aanmelden. Indien de wachttijden oplopen en je zou volgens ons geholpen kunnen zijn met een alternatief, dan nemen we contact met je op en bespreken we de mogelijkheden. 

Video Marrije Zoetermeer

Werken en leren in Zoetermeer? 

In Zoetermeer zoeken we regelmatig zorgprofessionals om ons team te versterken. Maar je wilt natuurlijk eerst weten waar je terechtkomt. Collega Marrije neemt je graag mee in onderstaande video! Ben je na het zien van de video geïnteresseerd geworden in een baan bij PsyQ in Zoetermeer? Bekijk dan meer informatie over werken en leren bij PsyQ. 


 
 

Werken en leren bij PsyQ 

Blok - voor verwijzers - locatie

Informatie voor verwijzers

Lees alle informatie over het verwijzen van een cliënt, ons zorgaanbod per vestiging, crisissituatie, consultatie en second opinion en ons trainingsaanbod voor verwijzers. 

EDIT - Zoetermeer

Early Detection and Intervention Team (EDIT)

Let op! behandeling vindt tijdelijk op de Lijnbaan in Den Haag of online plaats. 
Deze TOPGGz-afdelingis gespecialiseerd in diagnostiek en behandeling van (jong)volwassenen van 18 tot en met 35 jaar die in behandeling zijn voor psychische klachten en daarnaast last hebben van bijzondere ervaringen.

Bijzondere ervaringen komen veel voor en zijn over het algemeen onschuldig. Een kleine groep mensen krijgt echter buitengewoon veel last van deze ervaringen. Bij hen komen deze ervaringen het alledaagse leven in de weg te staan. PsyQ EDIT biedt hulp om te voorkomen dat deze ervaringen verergeren en je leven gaan overheersen. De behandeling bij PsyQ EDIT is een aanvullende behandeling als je al bij PsyQ of Brijder in behandeling bent. Het behandelaanbod bestaat uit psycho-educatie, cognitieve gedragstherapie en cognitieve training. In de behandeling krijg je uitleg over de bijzondere ervaringen en wordt samen met jou onderzocht hoe deze bij jou zijn ontstaan en hoe ze jouw leven beïnvloeden.

Wil je meer weten over bijzondere ervaringen of testen hoe dit bij jou zit? Lees meer op de website van MIND Young