standaard paginakop vestigingen

Melding NH locatie Haarlem wachttijden

Bij een aantal problemen zijn onze wachttijden flink opgelopen, waardoor je helaas lang moet wachten op onze zorg. Bij Seksuologie & Transgenderzorg in Beverwijk geldt dat niet: daar kan men snel terecht.

Adres

Adres

Schipholpoort 20
2034 MA Haarlem
088 357 36 40

Openingstijden

Werkdagen: 08:30 - 17:00 uur

Afspraak afzeggen?

Neem uiterlijk 24 uur van tevoren contact met ons op om wegblijftarief te voorkomen.

Mail ons Bel ons

Haarlem

Snel de juiste zorg in Noord-Holland

Onze vestigingen in Noord-Holland (Zaandam, Beverwijk, Purmerend en Haarlem) werken nauw met elkaar samen. De zorg van onze vestigingen is regio breed toegankelijk. Dit betekent dat je bij een van onze andere vestigingen terecht kan als de behandeling daar sneller gestart kan worden. Wij zorgen er met onze teams voor dat wij je zo snel mogelijk de juiste zorg kunnen bieden. Alle behandelingen kunnen op locatie, online of blended (combinatie van fysiek en online) plaatsvinden. Waar gewenst en passend worden behandelingen ondersteund met digitale middelen.

Wat wij bieden

Ben je op zoek naar een psycholoog of psychiater in Haarlem? Dan ben je bij PsyQ aan het juiste adres. Op onze vestiging in Haarlem behandelen wij de meest voorkomende psychische problemen:

Sinds 2005 zijn wij gevestigd in Haarlem en delen samen met Brijder Verslavingszorg het pand. Hierdoor kunnen wij gemakkelijk en snel samenwerken indien dat nodig is.


In Haarlem bieden we zorg in de Specialistische GGZ. Dit betekent behandeling van ernstige, ingewikkelde of vaker terugkerende psychische aandoeningen. Hierbij kan zowel sprake zijn van kortdurende of langdurende psychotherapeutische behandeling. Onze werkwijze is gericht op snel herstel en houdt zo veel als mogelijk rekening met persoonlijke wensen.

Behandelvormen

Wij bieden zowel individuele behandeling als groepsbehandeling. Daarnaast bieden wij niet alleen behandeling op locatie, maar ook online via beeldbellen of e-mail. Zo kunnen we de behandeling zoveel mogelijk op maat aanbieden. In al deze verschillende vormen maken wij gebruik van behandelingen die bewezen effectief zijn. Naast behandelcontact met de patiënt, vinden wij het belangrijk de omgeving te betrekken bij de behandeling.

Onderzoek naar nieuwe behandelmethoden

De PsyQ-vestigingen in Noord-Holland, te weten de vestigingen Amsterdam, Beverwijk, Haarlem, Purmerend en Zaandam, nemen deel aan een academisch netwerk met de UvA. Daar worden nieuwe behandelingen voor diverse psychische stoornissen ontwikkeld en in wetenschappelijk onderzoek geëvalueerd. Behandelingen in het kader van onderzoek gebeuren volgens protocol waarbij behandelaren zich aan de aanwijzingen houden van de aangewezen supervisor. Ook worden er nieuwe meetinstrumenten ontwikkeld en onderzocht, en wordt onderzoek gedaan naar psychologische processen bij verschillende vormen van psychische problematiek.

Momenteel wordt er onderzoek gedaan naar patiënten met persoonlijkheidsproblematiek, een psychotrauma in de kindertijd en semi-gestructureerde vragenlijsten in de intakefase.

Behandelaren Haarlem

PsyQ Haarlem is een dynamisch team van ongeveer 30 medewerkers met verschillende specialismen, waaronder psychiaters, klinisch psychologen, psychotherapeuten, gezondheidszorgpsychologen en basispsychologen.

Algemeen informatie snel passende zorg

Je intake afspraak

Wij vinden het belangrijk dat jij snel passende zorg krijgt. We doen ons uiterste best om je binnen 5 weken (de zgn Treeknorm) een intakeafspraak aan te bieden. Wanneer dit niet mogelijk is, bieden we je een alternatief om snel passende zorg te krijgen. In eerste instantie kijken wij naar een alternatief binnen onze zorginstelling, waar meer intakemogelijkheden zijn: bijvoorbeeld bij PsyQ Online of Indigo. Als wij binnen Parnassia Groep geen passend alternatief kunnen bieden, kijken we samen met jou of er zorgaanbieders zijn die vergelijkbare zorg bieden maar met kortere wachttijden.

Wachttijden Haarlem

Wat vragen we van jou?

Je hoeft niks te doen, je kan je gewoon aanmelden. Indien de wachttijden oplopen en je zou volgens ons geholpen kunnen zijn met een alternatief, dan nemen we contact met je op en bespreken we de mogelijkheden.

Bekijk de gemiddelde wachttijden van de afgelopen twee maanden.

Werken en leren bij PsyQ

Werken en leren bij PsyQ

We zorgen niet alleen voor onze cliënten, maar ook voor jou! 

Blok - voor verwijzers - locatie

Informatie voor verwijzers

Lees alle informatie over het verwijzen van een cliënt, ons zorgaanbod per vestiging, crisissituatie, consultatie en second opinion en ons trainingsaanbod voor verwijzers. 

Haarlem - jouw mening

Klachten, complimenten of suggesties

Bij PsyQ staat de kwaliteit van zorg voorop. Iedereen bij PsyQ doet zijn best om u zo goed mogelijk te behandelen. Toch kan het voorkomen dat er iets gebeurt wat u als vervelend of onjuist ervaart. Als dit zo is willen wij dit graag van u horen. Daarmee kunnen wij de kwaliteit van zorg verbeteren en in de toekomst soortgelijke klachten voorkomen. Bent u tevreden of heeft u een andere suggestie dan horen wij dat natuurlijk ook graag.

In alle gevallen gaan wij zorgvuldig met uw klachten, complimenten en suggesties om.

Reageer