Over ons Over ons

Sinds 2005 zijn wij gevestigd in Haarlem en delen samen met Brijder Verslavingszorg en i-psy (specialist in interculturele psychiatrie) het pand. Hierdoor kunnen wij gemakkelijk en snel samenwerken indien dat nodig is. In Haarlem bieden we zorg in de Specialistische GGZ en daarnaast ook in de Generalistische Basis GGZ.


Conversiestoornissen

De afdeling Somatiek & Psyche in Haarlem heeft zich gespecialiseerd in diagnostiek en behandeling van conversiestoornissen. Een conversiestoornis is een psychische stoornis, die zich grotendeels uit in lichamelijke symptomen. Hierbij kunt u denken aan bijvoorbeeld verlamming van de ledematen, problemen met gezicht of gehoor, algemene vermindering van de zintuiglijke waarneming en verlies van het spraakvermogen. Pas als een neurologische oorzaak voor deze klachten door een neuroloog is uitgesloten, kunnen we spreken van een conversiestoornis. We vermoeden dan een onderliggend psychische oorzaak, waardoor psychologische behandeling op zijn plaats is.

Sinds april 2014 zijn we een nauwe samenwerking gestart met stichting SEIN. Dit is een neurologische/somatische organisatie die diagnostiek en behandeling verricht voor patiënten met epileptische aanvallen. Indien er sprake blijkt te zijn van een conversiestoornis, verwijzen zij naar ons door en vindt de verdere behandeling bij ons plaats.

Complexe traumabehandelingen

Bij de afdeling Psychotrauma kunt u terecht voor zowel op zichzelf staande trauma’s (zoals een overval of een verkrachting) als voor opeenvolgende trauma’s (zoals seksueel misbruik of mishandeling in de jeugd). Wij bieden hiervoor verschillende effectief gebleken behandelingen aan zoals EMDR en imaginaire exposure. Wanneer er sprake is van langdurige traumatische ervaringen in de jeugd, dan is er vaak sprake van meerdere problemen naast PTSS (post traumatische stressstoornis), we spreken dan van complexe PTSS. Ook hiervoor kunt u bij ons terecht. Wij bieden een behandeling aan die bestaat uit twee fasen. Fase 1 is onder andere gericht op het reguleren van uw emoties (ongeveer acht sessies) en fase 2 bestaat uit traumaverwerking (acht tot twaalf sessies).

Adres

Richard Holkade 4
2033 PZ Haarlem
088 357 36 40

Wachttijden Wachttijden

Bijgewerkt: 6-9-2017 Aanmelding Behandeling
ADHD bij volwassenen 12 weken 3 weken
Angststoornis 9 weken 3 weken
Basis GGZ geen intakes geen behandeling
Depressie 10 weken 4 weken
Persoonlijkheidsstoornis 9 weken 2 weken
Psychotrauma 12 weken 5 weken
Somatiek & Psyche 12 weken 7 weken

Afspraak afzeggen? Afspraak afzeggen?

Wilt u ons uiterlijk 24 uur van tevoren op de hoogte stellen via telefoonnummer 088-3573640 of per mail. Als u een afspraak korter dan 24 uur van tevoren afzegt, brengen wij het wegblijftarief in rekening.