standaard paginakop vestigingen

Google Street View

Den Haag Noord

Bij PsyQ Den Haag Noord zijn we gespecialiseerd in de behandeling van volwassenen met ADHD.

We hebben in Den Haag een Levenslooppoli ADHD, waar we gezinnen ondersteunen. Gezinnen waarin meerdere gezinsleden (een vermoeden van) ADHD hebben, bieden we diagnostiek en behandeling. Dit doen we samen met Youz, kinder- en jeugdpsychiatrie.

We bieden verschillende workshops op het gebied van ADHD, zoals timemanagement op het werk en gezonde leefstijl. Ook is er aandacht voor slaapproblemen, waar veel mensen met ADHD mee kampen. Iedereen die bij ons in behandeling komt vult een vragenlijst in over mogelijke slaapproblemen. Lees het interview met Sandra Kooij.

Omdat op deze locatie zoveel ADHD specialisten werken is hier ook ons kenniscentrum ADHD gevestigd.


Behandelaren Den Haag Noord

Bij PsyQ Den Haag Noord hebben we verschillende behandelaars in dienst. Hierdoor hebben we veel kennis in huis en kunnen we op veel verschillende manieren jouw ADHD behandelen. Hierdoor is de kans groot dat de aanpak die bij jou past bij ons aanwezig is.

Ons team bestaat uit:

 • Psychiaters 
 • Klinisch psychologen 
 • Psychotherapeuten 
 • (GZ-)psychologen 
 • Verpleegkundigen 
 • Psychotherapeuten 
 • Vaktherapeuten

Hulp in de GGZ

Als je door je huisarts verwezen bent voor ADHD of ADD kun je bij ons terecht voor een behandeling. We bieden een breed scala aan behandelingen.

De behandelingen die wij aanbieden zijn afhankelijk van jouw klachten en je persoonlijke voorkeur. Een greep uit ons aanbod:

 • Individuele behandeling/coaching: Deze behandeling bestaat uit gesprekken met een psycholoog of sociaal-psychiatrisch verpleegkundige (SPV).
 • Cognitieve gedragstherapie (CGT): Het uitgangspunt van cognitieve gedragstherapie is dat gedachten invloed hebben op de manier waarop iemand zich voelt en gedraagt. Deze therapie is kortdurend (15-20 sessies).
 • Groepstherapie: Tijdens groepstherapie leer je stapsgewijs vaardigheden die je kunt gebruiken om met je klachten om te gaan. Er is ook ruimte voor het onderling uitwisselen van ervaringen en tips. De bijeenkomsten zijn meestal wekelijks en duren 2 uur per bijeenkomst.
 • Psycho-educatie: Er bestaan verschillende vormen van psychotherapie. In alle vormen voer je gesprekken met een deskundige hulpverlener.
 • Medicatie: Ter ondersteuning van een behandeling wordt soms medicatie geadviseerd. Welke medicatie we adviseren is afhankelijk van jouw problemen en/of symptomen.

Heb je interesse in een bepaalde behandeling, dan kun je dit bij je behandelaar aangeven. Samen met jou maken we een persoonlijk behandelplan om effectief je klachten te lijf te gaan.

Adres

Adres

Carel Reinierszkade 197
2593 HR Den Haag
088 357 39 00

Openingstijden

Werkdagen: 08:30 - 17:00 uur

Geen capaciteit nieuwe aanmeldingen noord

Wachttijden

Tot september 2021 hebben wij voor deze afdeling geen capaciteit voor nieuwe aanmeldingen. Mogelijke andere zorg tot september: een van onze andere locaties, Indigo (basis generalistische zorg) of 1nP. 

Wachttijden

Aanmelding Uitleg
Behandeling Uitleg

AanmeldingSluiten

De wachttijd tot aanmelding is het gemiddeld aantal weken wachten tussen de ontvangst van de aanmelding en het intakegesprek op de vestiging.

Zie je n.v.t. staan? Dit betekent niet dat er geen wachttijd is. Alle wachttijden zijn gemiddelden en kunnen voor jou persoonlijk dus anders zijn. Aan de genoemde wachttijden kunnen dan ook geen rechten worden ontleend.

Wil je weten wat je persoonlijke wachttijd is? Neem contact op met de vestiging, de gegevens staan bovenaan de pagina.

BehandelingSluiten

De wachttijd tot behandeling is het gemiddeld aantal weken wachten vanaf het eerste intakegesprek tot de start van je behandeling. Wij streven ernaar de start van je behandeling te laten aansluiten op de intake.

Zie je n.v.t. staan? Dit betekent niet dat er geen wachttijd is. Alle wachttijden zijn gemiddelden en kunnen voor jou persoonlijk dus anders zijn. Aan de genoemde wachttijden kunnen dan ook geen rechten worden ontleend.

Wil je weten wat je persoonlijke wachttijd is? Neem contact op met de vestiging, de gegevens staan bovenaan de pagina.

12 weken
6 weken

Op tijd een intake afspraak

Op tijd een intake afspraak

Wij vinden het belangrijk dat jij snel passende zorg krijgt. We doen ons uiterste best om je binnen 5 weken (de zgn Treeknorm) een intakeafspraak aan te bieden. Wanneer dit niet mogelijk is, bieden we je een alternatief om snel passende zorg te krijgen. In eerste instantie kijken wij naar een alternatief binnen onze zorginstelling, waar meer intakemogelijkheden zijn: bijvoorbeeld bij PsyQ Online of Indigo. Als wij binnen Parnassia Groep geen passend alternatief kunnen bieden, kijken we samen met jou of er zorgaanbieders zijn die vergelijkbare zorg bieden maar met kortere wachttijden.

Wat vragen we van jou?

Je hoeft niks te doen, je kan je gewoon aanmelden. Ook als de wachttijden die worden weergegeven langer zijn dan 5 weken. Indien de wachttijden oplopen en je zou volgens ons geholpen kunnen zijn met een alternatief, dan nemen we contact met je op en bespreken we de mogelijkheden.

Afspraak afzeggen?

Wil je ons uiterlijk 24 uur van tevoren op de hoogte stellen via telefoonnummer 088 357 39 00 of per mail. Als je een afspraak korter dan 24 uur van tevoren afzegt, brengen wij het wegblijftarief in rekening.

Voor verwijzers

Onze experts

Denise Bijlenga Dr. Denise Bijlenga is psycholoog en gepromoveerd aan het Academisch Medisch Centrum te... Lees verder
Sandra Kooij In 1995 begon Sandra Kooij als psychiater met onderzoek naar methoden voor diagnostiek... Lees verder
Suzan Vogel Suzan Vogel is arts-onderzoeker en werkzaam bij het Kenniscentrum ADHD bij volwassenen. Lees verder