standaard paginakop vestigingen
Den Haag Noord
Google Street View
Den Haag Noord
Bij PsyQ Den Haag Noord zijn we gespecialiseerd in de behandeling van volwassenen met ADHD.
We hebben in Den Haag een Levenslooppoli ADHD, waar we gezinnen ondersteunen. Gezinnen waarin meerdere gezinsleden (een vermoeden van) ADHD hebben, bieden we diagnostiek en behandeling. Dit doen we samen met Youz, kinder- en jeugdpsychiatrie.
We bieden verschillende workshops op het gebied van ADHD, zoals timemanagement op het werk en gezonde leefstijl. Ook is er aandacht voor slaapproblemen, waar veel mensen met ADHD mee kampen. Iedereen die bij ons in behandeling komt vult een vragenlijst in over mogelijke slaapproblemen. Lees het interview met Sandra Kooij.
Omdat op deze locatie zoveel ADHD specialisten werken is hier ook ons kenniscentrum ADHD gevestigd.
Behandelaren Den Haag Noord
Bij PsyQ Den Haag Noord hebben we verschillende behandelaars in dienst. Hierdoor hebben we veel kennis in huis en kunnen we op veel verschillende manieren jouw ADHD behandelen. Hierdoor is de kans groot dat de aanpak die bij jou past bij ons aanwezig is.
Ons team bestaat uit:
- Psychiaters
- Klinisch psychologen
- Psychotherapeuten
- (GZ-)psychologen
- Verpleegkundigen
- Psychotherapeuten
- Vaktherapeuten
Hulp in de GGZ
Als je door je huisarts verwezen bent voor ADHD of ADD kun je bij ons terecht voor een behandeling. We bieden een breed scala aan behandelingen.
De behandelingen die wij aanbieden zijn afhankelijk van jouw klachten en je persoonlijke voorkeur. Een greep uit ons aanbod:
- Individuele behandeling/coaching: Deze behandeling bestaat uit gesprekken met een psycholoog of sociaal-psychiatrisch verpleegkundige (SPV).
- Cognitieve gedragstherapie (CGT): Het uitgangspunt van cognitieve gedragstherapie is dat gedachten invloed hebben op de manier waarop iemand zich voelt en gedraagt. Deze therapie is kortdurend (15-20 sessies).
- Groepstherapie: Tijdens groepstherapie leer je stapsgewijs vaardigheden die je kunt gebruiken om met je klachten om te gaan. Er is ook ruimte voor het onderling uitwisselen van ervaringen en tips. De bijeenkomsten zijn meestal wekelijks en duren 2 uur per bijeenkomst.
- Psycho-educatie: Er bestaan verschillende vormen van psychotherapie. In alle vormen voer je gesprekken met een deskundige hulpverlener.
- Medicatie: Ter ondersteuning van een behandeling wordt soms medicatie geadviseerd. Welke medicatie we adviseren is afhankelijk van jouw problemen en/of symptomen.
Heb je interesse in een bepaalde behandeling, dan kun je dit bij je behandelaar aangeven. Samen met jou maken we een persoonlijk behandelplan om effectief je klachten te lijf te gaan.