standaard paginakop vestigingen

Adres

Adres

Carel Reinierszkade 197
2593 HR Den Haag
088 357 39 00

Openingstijden

Werkdagen: 08:30 - 17:00 uur

Afspraak afzeggen?

Neem uiterlijk 24 uur van tevoren contact met ons op om wegblijftarief te voorkomen.

Mail ons Bel ons

Den Haag Noord

Wat wij bieden

Ben je op zoek naar een psycholoog of psychiater in Den Haag? Dan ben je bij PsyQ aan het juiste adres. Op onze vestiging in Den Haag Noord behandelen wij de meest voorkomende psychische problemen:


Ons behandelaanbod

We bieden specialistische zorg zowel individueel als in groepsverband. We bieden onder andere: psycho-educatie, medicatie, lichttherapie, coaching, CGT, EMDR, VERS, en schematherapie. We bieden online behandelingen aan, maar ook face-to-face behandelingen.

Hulp in de GGZ voor ADHD of ADD

Als je door je huisarts verwezen bent voor ADHD of ADD kun je bij ons terecht voor een behandeling. We bieden een breed scala aan behandelingen.

De behandelingen die wij aanbieden zijn afhankelijk van jouw klachten en je persoonlijke voorkeur. Een greep uit ons aanbod:

  • Individuele behandeling/coaching: Deze behandeling bestaat uit gesprekken met een psycholoog of sociaal-psychiatrisch verpleegkundige (SPV)

  • Cognitieve gedragstherapie (CGT): Het uitgangspunt van cognitieve gedragstherapie is dat gedachten invloed hebben op de manier waarop iemand zich voelt en gedraagt. Deze therapie wordt ook in groepsverband gegeven (Basisgroep bv)

  • Groepstherapie: Tijdens groepstherapie leer je stapsgewijs vaardigheden die je kunt gebruiken om met je klachten om te gaan. Er is ook ruimte voor het onderling uitwisselen van ervaringen en tips. De bijeenkomsten zijn meestal wekelijks en duren 2 uur per bijeenkomst

  • Psycho-educatie: Er bestaan verschillende vormen van psycho-educatie, met je behandelaar tijdens de behandeling, of via de Super Brains app. Super Brains vangt je al op tijdens de wachttijd voor intake via het Startprogramma: daar heb je contact met andere ervaringsdeskundigen, vind je heel veel informatie over ADHD, stemming, slapen, eten en bewegen, en er zijn podcasts en Webinars

  • Medicatie is een belangrijk onderdeel van de behandeling; je krijgt eerst informatie van de arts zodat je zelf een goede beslissing kan maken of het je wil proberen. Welke medicatie we adviseren is afhankelijk van jouw problemen en/of symptomen

Heb je interesse in een bepaalde behandeling, dan kun je dit bij je behandelaar aangeven. Samen met jou maken we een persoonlijk behandelplan om effectief je klachten te lijf te gaan.

We bieden verschillende behandelingen aan op het gebied van ADHD, zoals timemanagement op het werk en gezonde leefstijl. Ook is er aandacht voor slaapproblemen, waar veel mensen met ADHD mee kampen. Slaaptekort verergert de ADHD, en behandeling van slaapproblemen kan de last door ADHD verminderen. Iedereen die bij ons in behandeling komt vult een vragenlijst in over mogelijke slaapproblemen.

Ons team

Het multidisciplinaire team bestaat uit een klinisch psychologen, psychiaters, GZ-psychologen, artsen, sociaal psychiatrisch verpleegkundigen en psychologen.

TOPGGz-keurmerk
De afdeling ADHD bij volwassenen en ouderen heeft het TOPGGz-keurmerk. Hiermee heeft dit samenwerkingsverband bewezen te voldoen aan strenge criteria. De cliënt krijgt op een afdeling met dit keurmerk hoog gespecialiseerde zorg (topklinische zorg) die gebaseerd is op de laatste wetenschappelijke inzichten, al dan niet door eigen onderzoek. De uitkomsten van die onderzoeken worden verwerkt in de behandelingen. Hierdoor krijgt de cliënt een behandeling die gebaseerd is op de meest recente inzichten.

De TOPGGz-afdeling ADHD bij volwassenen (vanaf 18 jaar) en ouderen (vanaf 55 jaar) is gespecialiseerd in diagnostiek en behandeling van ernstige complexe problematiek. Zoals cliënten met ADHD en andere ernstige psychische klachten en sociale problemen.

  • PsyQ programma Angststoornissen
  • PsyQ Psychotrauma
  • PsyQ EDIT Haaglanden
  • Eetstoornis Experts Netwerk (ÉÉN), de samenwerkende zorgprogramma’s eetstoornissen van Youz, PsyQ (beide Parnassia Groep) en Emergis in Zeeland.

Lees meer over dit keurmerk

Algemene informatie - Op tijd een intake afspraak

Je intake afspraak

Wij vinden het belangrijk dat jij snel passende zorg krijgt. We doen ons uiterste best om je binnen 5 weken (de zgn Treeknorm) een intakeafspraak aan te bieden. Wanneer dit niet mogelijk is, bieden we je een alternatief om snel passende zorg te krijgen. In eerste instantie kijken wij naar een alternatief binnen onze zorginstelling, waar meer intakemogelijkheden zijn: bijvoorbeeld bij PsyQ Online of Indigo. Als wij binnen Parnassia Groep geen passend alternatief kunnen bieden, kijken we samen met jou of er zorgaanbieders zijn die vergelijkbare zorg bieden maar met kortere wachttijden.

Wat vragen we van jou?

Je hoeft niks te doen, je kan je gewoon aanmelden. Indien de wachttijden oplopen en je zou volgens ons geholpen kunnen zijn met een alternatief, dan nemen we contact met je op en bespreken we de mogelijkheden. 

Werken en leren bij PsyQ

Werken en leren bij PsyQ

We zorgen niet alleen voor onze cliënten, maar ook voor jou! 

Blok - voor verwijzers - locatie

Informatie voor verwijzers

Lees alle informatie over het verwijzen van een cliënt, ons zorgaanbod per vestiging, crisissituatie, consultatie en second opinion en ons trainingsaanbod voor verwijzers. 

Onze experts

Sandra Kooij In 1995 begon Sandra Kooij met onderzoek naar methoden voor diagnostiek en behandeling van ADHD bij volwassenen. Sandra Kooij was een van de eerste psychiaters in Nederland die signaleerde dat ADHD ook bij volwassenen... Lees verder