standaard paginakop vestigingen

Adres

Adres

Westbroek 39A
4822 ZX Breda
088 357 37 37

Openingstijden

Werkdagen: 08:30 - 17:00 uur

Afspraak afzeggen?

Neem uiterlijk 24 uur van tevoren contact met ons op om wegblijftarief te voorkomen.

Mail ons Bel ons

Breda

Wat wij bieden

Wij behandelen de meest voorkomende psychische problemen, zowel individueel als in groepsverband. Dat doen wij samen met jou, en houden daarbij rekening met jouw persoonlijke wensen. Bij PsyQ Breda zijn wij gespecialiseerd in behandelingen voor:


ADHD

Ons AD(H)D behandelaanbod bestaat uit groepsbehandelingen, individuele behandeling en eventueel medicatie. De groepsbehandeling bestaat uit 10 bijeenkomsten. Voor alle behandelingen geldt dat we de omgeving er bij willen betrekken en dat we rekening kunnen houden met eventuele andere aandoeningen. Na de behandeling is er altijd een evaluatie, waarin besproken wordt of de vooraf besproken behandeldoelen zijn behaald.

Als ondersteuning van de behandeling voor ADHD gebruiken we ook de Superbrains app. Hierin kunnen patiënten oefenen met gewoontes aan- en afleren. Ook is chatten met je behandelaar (en andere deelnemers) mogelijk.

Persoonlijkheidsproblematiek en psychotrauma

Bij PsyQ Breda bieden we verschillende therapievormen aan voor persoonlijkheidsproblematiek en psychotrauma, namelijk: EMDR, imaginaire exposure en schematherapie met imaginaire rescripting. Deze therapieën zijn individueel en worden binnen PsyQ Breda door diverse therapeuten aangeboden. We gaan samen met jou kijken wat de meest passende manier is om het trauma en/of de patronen die hieruit zijn ontstaan, te behandelen.
Staan patronen meer op de voorgrond dan zijn er diverse wekelijkse groepsbehandelingen mogelijk zoals:

  • Jongvolwassene schematherapiegroep
  • Doorlopende schematherapiegroep
  • Gesloten/ kortdurende schematherapiegroep (18 sessies)

Andere groepstherapieën die we op de locatie aanbieden:

  • Affectfobiegroep
  • ADHD totaal groep (combi psycho-educatie en vaardigheidstraining)
  • Jongvolwassene MBT groep
  • Emoties de Baas groep (emotie regulatietraining)
  • Running therapie
  • Cognitieve gedragstherapie groep (CGT groep)

Systeemtherapie

Op de vestiging in Breda is er de mogelijkheid voor een systeembehandeling. Systeemtherapie, beter bekend als gezin- of relatietherapie, kan als hoofdbehandeling of als nevenbehandeling naast een individuele behandeling gegeven worden. Ook vanuit andere vestigingen kunnen patiënten van PsyQ hier gebruik van maken, mits zij bereid zijn naar Breda te reizen.

Running therapie

Bij de running therapie gebruiken we hardlopen in het bos als middel om o.a. het hoofd leeg te kunnen maken en je grenzen beter te herkennen. De running therapie is voor iedereen, dus ook als je geen conditie hebt of geen ervaring met hardlopen en/of sport. Het is mogelijk om al deel te nemen aan deze therapie als je nog op de wachtlijst voor behandeling staat.

Slaaptraining

De slaaptraining bij PsyQ Breda bestaat uit zes wekelijkse online bijeenkomsten (en een terugkombijeenkomst) met een kleine groep mensen in de vroege avond. De werking cognitieve therapie voor insomnia (CGT-i) is bewezen net zo effectief te zijn als slaapmedicatie. Van 70-80% van de deelnemers verbetert de slaap.

Zorgprogramma EDIT

EDIT staat voor Early Detection and Intervention Team. In dit programma sturen we patiënten jonger dan 35 jaar een vragenlijst, waarop ze kunnen aangeven of er mogelijk aanwezige buitengewone en opmerkelijke ervaringen zijn. Hiermee kunnen we bepalen of een aanvullende behandeling bij PsyQ Breda nodig is. Uit onderzoek is gebleken dat het EDIT programma succesvol is en een goede aanvulling op het al bestaande behandelaanbod bij PsyQ. Het streven is in de toekomst dit programma ook in andere PsyQ vestigingen in Noord-Brabant te starten.

Online behandeling voor angst, depressie en (enkelvoudig) trauma

Met PsyQ online volg je een behandeling volledig online. Geen reistijd meer. Je kunt de behandeling overal volgen via je telefoon; waar je ook bent. Je hebt contact met je behandelaar via beeldbellen en chat. Benieuwd of het wat voor jou is? De actuele wachttijd voor online behandeling is 3 weken (3 weken wachttijd voor aanmelding en 0 weken voor start behandeling). Heb je vragen of wil je meer informatie? Lees meer op de pagina over online behandeling of stuur een mail.

Mail ons

Informatie wachttijden Breda

Op tijd een intake afspraak

Wij vinden het belangrijk dat jij snel passende zorg krijgt. We doen ons uiterste best om je binnen 5 weken (de zgn Treeknorm) een intakeafspraak aan te bieden. Je hoeft niks te doen, je kan je gewoon aanmelden. Wanneer wij zien dat wij niet binnen 5 weken kunnen helpen, dan krij je hierover bericht. Wij adviseren je in dat geval om contact op te nemen met de afdeling zorgbemiddeling van jouw eigen zorgverzekeraar. Deze afdeling kan je helpen tijdige en passende zorg te vinden.

Bekijk de gemiddelde wachttijden van de afgelopen twee maanden.

Wachttijden

Aanmelden

Om je bij ons aan te melden, heb je een verwijsbrief van je huisarts nodig. Hiervoor dien je zelf een afspraak met je huisarts te maken. Hij of zij kan vervolgens de verwijsbrief naar ons toesturen. Na aanmelding krijg je een vragenlijst toegestuurd om een inschatting te maken wat je nodig hebt in de behandeling en of PsyQ Breda dit kan bieden. Dan volgt een intake waarin we zorgvuldig samen met jou kijken wat jouw hulpvraag is, wat de oorzaak is van jouw klachten en welke behandeling het meest bij jou aansluit. Wij hebben ook de mogelijkheden om verder onderzoek te doen mocht dat nodig zijn. Hierbij kunnen wij ook gebruik maken van ons psychodiagnostisch centrum in Tilburg.

Let op:

Helaas beschikken wij niet over de mogelijkheid om huisbezoeken te doen, behandelfrequentie op korte termijn op te schalen of crisisinterventies te doen.

Jouw mening

Wij werken continu aan het verbeteren van de kwaliteit van zorg. Daarbij is jouw mening voor ons belangrijk. Dat kan een suggestie zijn, een vraag of een compliment. Maar ook als je niet tevreden bent, horen we dat graag, dus laat het ons weten. Mocht je na je behandeling een recensie willen achterlaten, dan kan dat door op de onderstaande link te klikken. Je wordt dan doorgestuurd naar Zorgkaart Nederland.

Werken en leren bij PsyQ

Werken en leren bij PsyQ

We zorgen niet alleen voor onze cliënten, maar ook voor jou! 

Blok - voor verwijzers - locatie

Informatie voor verwijzers

Lees alle informatie over het verwijzen van een cliënt, ons zorgaanbod per vestiging, crisissituatie, consultatie en second opinion en ons trainingsaanbod voor verwijzers.