standaard paginakop vestigingen

Den Haag Leggelostraat

Adres

Leggelostraat 85
2541 HR Den Haag
088 358 90 00

Openingstijden

Werkdagen: 08:30 - 17:00 uur

Afspraak afzeggen?

Neem uiterlijk 24 uur van tevoren contact met ons op om wegblijftarief te voorkomen.

Bel ons Mail ons

Den Haag Leggelostraat

Wat wij bieden

Ben je op zoek naar een psycholoog of psychiater in Den Haag? Dan ben je bij PsyQ Leggelostraat aan het juiste adres. Op onze vestiging doen wij intakes en kortdurende specialisitische behandelingen. Daarnaast behandelen wij op deze locatie ook met het specialisme culturele psychiatrie. Op onze vestiging behandelen wij de meest voorkomende psychische problemen op het gebied van:


Werkwijze

Wanneer je wordt verwezen naar ons team op de Leggelostraat zal er contact opgenomen worden met jou voor een intakegesprek. Aan de hand van dit gesprek krijgen wij een beter inzicht in jouw hulpvraag. Indien wij jou verder kunnen helpen met jouw hulpvraag, dan neemt ons team je in behandeling. Soms kan ons team je niet verder helpen en is het nodig om je door te verwijzen of terug te verwijzen naar andere afdelingen binnen Parnassia Groep of zelfs buiten onze organisatie.

Individuele- en groepsbehandelingen

Wij bieden individuele behandelingen en groepsbehandelingen. Deze worden zowel op locatie als online aangeboden. De geplande groepsbehandelingen hangen van het aanbod af op dat moment.

Behandelaren Leggelostraat

Het multidisciplinaire team bestaat uit een klinisch psycholoog, psychotherapeut, psychiaters, artsen, GZ-psychologen, systeemtherapeuten en psychologen. De collega’s zijn van verschillende culturele achtergronden.

We hebben deskundigen op het gebied van psychodiagnostiek en therapieën zoals Eye Movement Desensitasation and Reprocessing (EMDR), Narratieve Exposure Therapie (NET), schematherapie en Imaginaire Rescripting (ImRs), cognitieve gedragstherapie (CGT) inclusief Exposure (imaginaire en in vivo) voor Post-Traumatische Stressstoornis (PTSS), systeemtherapie en Interpersoonlijke Psychotherapie (IPT).

Specialist in culturele psychiatrie

Als je een hulpvraag hebt die te maken heeft met culturele psychiatrie, blijf je in veel gevallen voor de behandeling bij ons team op de Leggelostraat. Om voor dit specialisme in aanmerking te komen is het overigens niet noodzakelijk om rechtstreeks via de Leggelostraat aangemeld te worden; dit kan ook via andere locaties van PsyQ.

Voor wie is culturele psychiatrie?

Voor mensen waarbij het aannemelijk is dat problemen samen hangen met migratie, veranderingen in cultuur en/of sociale verbanden.

LET OP: dit wil niet zeggen dat wij altijd matchen op taal.

Culturele psychiatrie voor ouderen en Chinese doelgroep

Binnen het specialisme culturele psychiatrie heeft de locatie Leggelostraat ook extra aandacht voor ouderen binnen deze doelgroep. Enkele van onze behandelaren hebben deze expertise. Ook zijn enkele collega’s gespecialiseerd in het behandelen van de Chinese doelgroep.

Waarom culturele psychiatrie?

  • Wij houden rekening met jouw cultuur;
  • Wij zijn thuis in verschillende culturen, maar daarnaast maken wij gebruik van aan de niet-westerse doelgroep aangepaste behandel interventies, waardoor behandeling beter zal aansluiten.
  • Binnen het specialisme culturele psychiatrie is er extra aandacht voor psycho-educatie met gebruik van metaforen en uitdrukkingen die passend zijn binnen de culturele context.
  • Onze hulpverleners hebben verschillende culturele achtergronden en hebben affiniteit met het cultuursensitief werken en hebben kennis van de culturele context van de problematiek. Het voordeel is dat wij als geen ander bepaalde situaties zullen herkennen en hiervoor begrip hebben. Wij begrijpen bijvoorbeeld wat vrijwillig of gedwongen vertrek uit jouw thuisland en te moeten leven in een vreemd land met een vreemde taal met je doet.
  • Naast cultuur houden wij ook rekening met jouw normen, waarden en geloofsovertuiging.
  • Wij werken met een systemische benadering. Systemische benadering die aansluit bij jouw cultureel referentie kader. Dat wil zeggen dat wij, indien nodig en in overeenstemming met jou, jouw familieleden en naasten ook betrekken bij de behandeling. Hierbij zijn wij ook weer bewust van jouw normen en waarden, familiestructuren en hiërarchie. Deze manier van werken is essentieel om specifieke behandel interventies te kunnen aanpassen binnen jouw cultuur.

Algemene informatie - Op tijd een intake afspraak

Je intake afspraak

Wij vinden het belangrijk dat jij snel passende zorg krijgt. We doen ons uiterste best om je binnen 5 weken (de zgn Treeknorm) een intakeafspraak aan te bieden. Wanneer dit niet mogelijk is, bieden we je een alternatief om snel passende zorg te krijgen. In eerste instantie kijken wij naar een alternatief binnen onze zorginstelling, waar meer intakemogelijkheden zijn: bijvoorbeeld bij PsyQ Online of Indigo. Als wij binnen Parnassia Groep geen passend alternatief kunnen bieden, kijken we samen met jou of er zorgaanbieders zijn die vergelijkbare zorg bieden maar met kortere wachttijden.

Wat vragen we van jou?

Je hoeft niks te doen, je kan je gewoon aanmelden. Indien de wachttijden oplopen en je zou volgens ons geholpen kunnen zijn met een alternatief, dan nemen we contact met je op en bespreken we de mogelijkheden. 

Den Haag Leggelostraat

Werken en leren bij PsyQ

Bij PsyQ, onderdeel van Parnassia Groep, vinden we altijd de functie die bij je past. Ontdek hier al onze vacatures of kijk wat we hebben voor psychiaters, klinisch psychologen, gz-psychologen, psychotherapeuten, verpleegkundig specialisten en verpleegkundigen.

In een inspirerende en inclusieve werkomgeving met uitstekende arbeidsvoorwaarden en volop mogelijkheden voor persoonlijke groei, zul je je snel thuis voelen bij ons.

Wil je meer weten over werken op deze locatie? Neem dan gerust contact op met Pamela Meijer via administratie-denhaag@i-psy.nl. Ons recruitmentteam staat ook klaar om je te helpen.

Blok - voor verwijzers - locatie

Informatie voor verwijzers

Lees alle informatie over het verwijzen van een cliënt, ons zorgaanbod per vestiging, crisissituatie, consultatie en second opinion en ons trainingsaanbod voor verwijzers. 

Behandelaren Leggelostraat

Alexandra Oosterhout Alexandra Oosterhout is als psycholoog werkzaam bij PsyQ op de Leggelostraat in Den Haag, waar... Lees verder
Can Çengel Can Çengel is werkzaam als klinisch psycholoog, psychotherapeut, cognitief gedragstherapeut en... Lees verder