4 lees-, luister- en kijktips voor de feestdagen

pdf
Met een dikke deken, een mok warme chocolademelk (met slagroom natuurlijk) en onze 4 lees-, luister- en kijktips over mentale gezondheid kom je de feestdagen comfortabel door. Bekijk al onze tips!

Boek: Maaike Schmitz - Spiegeltje spiegeltje aan de wand 

Iedereen is wel eens onzeker over hoe je eruit ziet, maar wat als je totale paniek ervaart als je in de spiegel kijkt? Maaike Schmitz leeft met BDD (Body Dysmorphic Disorder of ingebeelde lelijkheid) en is obsessief met haar uiterlijk bezig. Ze schreef hierover het boek Spiegeltje, spiegeltje aan de wand.  

Lees meer  bekijk alle boekentips 

Podcast: de angstpodcast 

Schrijver Daan Heerma van Voss heeft al vanaf zijn kindertijd last van paniekaanvallen en langdurige periodes van angstigheid, al dan niet gecombineerd met depressie. Maar wat is angst precies, is het erfelijk en kun je het ook ombuigen tot iets positiefs? In de angstpodcast gaat Daan samen met radiomaakster Remy van den Brand op onderzoek uit.. 

Lees meer  Bekijk alle podcasttips

Docu: My Mind & Me 

In de documentaire My Mind & Me vertelt Selena Gomez openhartig over haar onzekerheden, psychose en bipolaire stoornis. De zangeres en actrice hoopt met haar ervaringen anderen met psychische problemen te laten zien dat ze niet alleen zijn. Lees meer over de documentaire. 

Lees meer  Bekijk alle docutips 

Ervaringsverhaal: Rik over de behandeling voor zijn ticstoornis 

Rik (20) weet al vanaf jonge leeftijd dat hij last heeft van tics. Hij accepteert zijn tics volledig en schaamt zich hier niet voor. Totdat hij zijn rijbewijs haalt en veel aan het werk gaat. De tics zorgen voor een verminderde focus en gevaarlijke situaties. Dat maakt dat Rik hulp zoekt. 

Lees verder   Bekijk alle ervaringsverhalen