Docu: My Mind & Me

pdf
300+x+300+my+mind+and+me.png
In de documentaire My Mind & Me vertelt Selena Gomez openhartig over haar onzekerheden, psychose en bipolaire stoornis. De zangeres en actrice hoopt met haar ervaringen anderen met psychische problemen te laten zien dat ze niet alleen zijn. Lees hieronder meer over de documentaire.

Selena Gomez wordt al op jonge leeftijd bekend door acteerrollen in series op Disney Channel. Later focust ze zich meer op haar zangcarrière en leren we haar ook kennen als de vriendin van zanger Justin Bieber. Maar achter haar sterrenstatus schuilt ook een hoop fysieke en psychische problemen. Zo leidt ze sinds 2013 aan de auto-immuunziekte Lupus. In 2017 krijgt ze hierdoor zelfs nierfalen en heeft ze een niertransplantatie nodig. 

‘Mentale gezondheid is heel persoonlijk voor mij en ik hoop dat ik anderen kan helpen door mijn platform te gebruiken en mijn eigen verhaal te delen. Het enige wat ik wil bereiken, is dat anderen zich minder alleen voelen en ook de hulp krijgen die ze verdienen’ 

Ook op psychisch vlak gaat het niet lekker. Selena heeft al jaren last van duistere gedachtes en ziet het leven soms zelfs niet meer zitten. In 2018 kampt Selena met psychoses en wordt ze opgenomen in een psychiatrisch ziekenhuis. Later komt de diagnose: bipolaire stoornis. Het zijn dus pittige jaren voor Selena en juist deze ervaringen gebruikt ze nu om andere mensen te helpen die met vergelijkbare problemen te maken krijgen. Ze zette het Rare Impact Fund op, waarmee ze geld inzamelt om psychische zorg toegankelijk te maken voor iedereen en educatie hierover op te nemen in lespakketten.

Bekijk de docu

Bekijk de trailer hieronder of bekijk de documentaire via Apple TV+. Heb je geen Apple TV+? Speciaal voor haar fans heeft Selena een link gedeeld om Apple TV+ 2 maanden gratis uit te proberen om zo toch de documentaire te kunnen bekijken.