Maaike Schmitz - Spiegeltje spiegeltje aan de wand

pdf
300+x+300+maaike+schmitz.png
Iedereen is wel eens onzeker over hoe je eruit ziet, maar wat als je totale paniek ervaart als je in de spiegel kijkt? Maaike Schmitz leeft met BDD (Body Dysmorphic Disorder of ingebeelde lelijkheid) en is obsessief met haar uiterlijk bezig. Ze schreef hierover het boek Spiegeltje, spiegeltje aan de wand.

Wat is BDD?

Bij deze psychische stoornis ben je geobsedeerd door je uiterlijk. Het kan daarbij bijvoorbeeld gaan om een onvolmaakte neus, de kleur van de huid, beharing of een kapsel. Je kunt deze gedachten niet beheersen en bent er de hele dag mee bezig. Dat geldt ook voor Maaike. Zelfs op haar eigen trouwdag zag ze haar spiegelbeeld niet. 

Invloed van sociale media

In haar boek legt Maaike aan de hand van de DSM-5 en gesprekken met anderen uit wat BDD inhoudt, vertelt ze open en eerlijk wat de ziekte met haar heeft gedaan en wat ons, bijvoorbeeld door invloed van sociale media, misschien nog wel te wachten staat.

Boekenreeks over mentale gezondheid

'Spiegeltje spiegeltje aan de wand' is het zevende deel uit de Hoofdzaken-serie van uitgeverij Blossom Books. Kenmerkend voor deze serie is dat alle boeken het thema mentale gezondheid aansnijden. Eerder verschenen al de boeken: