Lees-, luister- en kijktips

Luister-, lees en kijktips

Er wordt veel over mentale gezondheid en psychische klachten, zoals depressie, angst en eetstoornissen geschreven of verteld in onder andere boeken, films, documentaires en podcasts. Op deze pagina verzamelen en delen wij met jullie onze lees-, luister- en kijktips. Bekijk hieronder alle tips of filter op een medium naar keuze. 

Deel je tip!

Heb jij zelf ook een lees-, luister of kijktip? Deel deze dan vooral met ons via onze redactie

Componence Asset List

pdf

Schrijver Daan Heerma van Voss heeft al vanaf zijn kindertijd last van paniekaanvallen en langdurige periodes van angstigheid, al dan niet gecombineerd met depressie. Maar wat is angst precies, is het erfelijk en kun je het ook ombuigen tot iets positiefs? In de angstpodcast gaat Daan samen met radiomaakster Remy van den Brand op onderzoek uit. 

In de vijfdelige podcastserie spreken Daan en Remy met wetenschappers en mensen die ook met angst worstelen of hebben geworsteld. Zo vertelt neuropsycholoog Erik Scherder over zijn hoogte- en wijdtevrees, gaat acteur en cabaretier Pepijn Schoneveld in op de verschillende pillen die hij voor zijn angststoornis heeft gebruikt en vertelt Josine van Hamersveld over haar leven met haar angstige moeder Marina de Wolf, die de Angst, Dwang en Fobiestichting oprichtte. Verder komen thema’s als creativiteit en erfelijkheid aan bod. 

De 5 afleveringen van de angstpodcast zijn te beluisteren via de website van de VPRO of hieronder via Spotify.

Meer over een angststoornis

Wil je meer weten over welke soorten angststoornissen er zijn, welke symptomen je kan herkennen en welke behandelingen wij bieden? Of heb je een verwijsbrief van de huisarts en wil je je aanmelden? Via onderstaande buttons vind je meer informatie. 

Aanmelden   Meer over angst