Top 3 van juli

pdf
Welke artikelen, verhalen en tips vonden jullie leuk om te lezen in juli? Hieronder zetten we ze voor je op een rij!

Collega Eline over de voordelen van een online behandeling

Meer contact tussen de beeldbelsessies door, handige en helpende functionaliteiten van de ondersteunende app en goed inzicht in de voortgang voor zowel cliënt als behandelaar; volgens Eline, psycholoog bij PsyQ biedt een online behandeling veel voordelen. Ze legt het uit aan de hand van de ervaring met Annika, een van haar cliënten die meedeed aan het BePositive BeInteractive depressie onderzoek.

'Je bent dus heel betrokken! De therapeutische relatie is heel dynamisch in zo’n online behandeling’

Lees verder

Leestip: Aafke Romeijn - Ga Gewoon Wat Leuks Doen

Door gewoon iets leuks te doen zet je een depressie niet op pauze. Dit weet Aafke Romeijn als geen ander. Zij kampt al sinds haar 10e met zware depressies. In het boek Ga Gewoon Wat Leuks Doen vertelt Aafke eerlijk en vanuit eigen ervaring over onder andere vooroordelen en misstanden over depressies.

Lees meer

Onderzoek: Mindfulnes bij angstklachten

Mindfulness zweverig? Echt niet! Uit onderzoek van PsyQ, Universiteitleiden en Universiteit Sapienza Roma blijkt dat Mindfulness Based Cognitive Therapy (MBCT) bij mensen met angstklachten een veelbelovende oplossing is. 

Meer over het onderzoek

Meer tips

Er wordt veel over mentale gezondheid en psychisch klachten, zoals depressie, angst en eetstoornissen geschreven of verteld in onder andere boeken, films, documentaires en podcasts. Deze tips hebben we allemaal voor je verzameld op onze handige overizichtspagina. Bekijk alle lees-, luister- en kijktips of filter op een medium naar keuze. 

Alle tips