Boek: Aafke Romeijn - Ga Gewoon Wat Leuks Doen

pdf
Door gewoon iets leuks te doen zet je een depressie niet op pauze. Dit weet Aafke Romeijn als geen ander. Zij kampt al sinds haar 10e met zware depressies. In het boek ga gewoon wat leuks doen vertelt Aafke eerlijk en vanuit eigen ervaring over depressies. 

In het boek duikt Aafke onder andere in de geschiedenis van de ziekte om een beter beeld te krijgen, bespreekt ze de DSM-5 diagnose in combinatie met haar eigen verhalen, passeren vooroordelen en misstanden rondom depressie de revue en geeft ze antwoord op veelvoorkomende vragen. Ook gaat ze dieper in op vaak onbesproken thema’s zoals depressie en haar seksleven, zwangerschap en moederschap 

Ook iets voor jou?

Ga gewoon wat leuks doen is onderdeel van de reeks Hoofdzaken. In de Hoofdzaken-serie, door uitgeverij Blossom Books gestart in 2019, wordt mentale gezondheid bespreekbaar gemaakt aan de hand van persoonlijke verhalen. In deze reeks verscheen ook onder andere het boek Druks van Francien Regelink, het boek Een Steekje Los van Iris ter Haar en Eetgestoord van Charlotte Simons.

Over Aafke

Aafke Romeijn is schrijfster, muzikant en journalist. Aafke is erg openhartig over haar depressie in zowel haar boeken als haar muziek. Met name in haar meest recente album Godzilla (2021) speelt depressie een grote rol. Ook in haar poëziedebuut Leegstand (2020) verkent ze het onderwerp depressie. Ga gewoon iets leuks doen is Romeijns vierde boek.

‘Al zo lang als ik over mijn depressies praat en schrijf, word ik overladen met reacties van mensen die zelf last hebben van depressies maar er niet over kunnen of durven te spreken. Dat is voor mij een signaal om te blijven schrijven over dit onderwerp, in de hoop woorden te geven aan moeilijk te omschrijven sensaties’

 

Foto: Bianca Toeps